Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA News Source

Valentina Shevchenko neemt het op UFC Fight Night Denver op tegen Julianna Peña. De dames gaan onderling uitmaken wie de volgende uitdaagster van bantamgewicht kampioene Amanda Nunes gaat worden. Julianna Peña is iemand die graag het gevecht naar de grond brengt. Shevchenko wilt niets liever dan het gevecht staande houden. Een stand-off lijkt onvermijdelijk.

Sloopkogel
‘Bullet’, zoals de bijnaam van de Kirgizische luidt, is een vechtster die zoals gezegd staand graag grote schade aan wil brengen. Shevchenko vecht al sinds haar jeugd, en heeft ook nog een oudere zus die actief is in Invicta FC. Muay Thai is haar specialiteit en dat hebben vele tegenstandsters al aan den lijve kunnen ondervinden. Wat velen niet weten, is dat ze als één van de weinigen kan zeggen dat ze kampioene Joanna Jedrzejczyk heeft verslagen. Dat het in een kickboks gevecht tot stand kwam, neemt absoluut niet weg dat het een puike prestatie was. Maar de koek was nog niet op, want ze wist het kunstje nog twee keer te flikken. Shevchenko heeft een enorm resumé in Muay Thai achter haar naam staan. Maar liefst 17 wereldtitels wist ze in de wacht te slepen.

UFC
Ze maakte haar debuut in de UFC tegen Sarah Kaufmann. Ze nam het gevecht op acht dagen tijd aan, nadat onze landgenote Germaine de Randamie moest afhaken. Het was gelijk een grote vis voor ‘Bullet’, want Kaufmann stond als vijfde op de ranglijst en had een overwinning op Miesha Tate op haar naam staan. Shevchenko verraste vriend en vijand door in de eerste ronde het gevecht als eerste naar de grond te brengen, en was in de grondgevechten zeker niet de mindere tegen Kaufmann. Waar men dacht dat worstelen en grapplen het zwakke punt van Shevchenko was, bleek dat de vechtster sterker op de grond was dan gedacht. Een sterk eerste optreden werd beloond met een overwinning.

Haar volgende partij was tegen Amanda Nunes, de huidige kampioene in haar divisie. In de partij was Shevchenko vrij aarzelend en liet het initiatief aan Nunes, en kon haar kunstje tegen Kaufmann niet herhalen. Nunes was op de grond duidelijk sterker en kon ‘Bullet’ bijna finishen. Maar ze herpakte zich in de derde ronde, alleen was het kwaad al geschiedt. De achterstand die ze opliep door de eerste rondes te verliezen, kon ze niet meer goedmaken. Wel liet ze zien een geduchte tegenstandster te zijn met haar sterke stand-up. Al met al geen slechte prestatie voor een tweede gevecht in de UFC.

Grootste test
Haar grootste test volgde een paar maanden later. Op UFC Fight Night Chicago werd voormalig kampioene Holly Holm haar volgende tegenstandster. Holm verloor in haar vorige partij de bantamgewicht titel aan Miesha Tate en wilde haar verlies goedmaken door Shevchenko een kopje kleiner te maken. Maar ze kwam bedrogen uit. ‘Bullet’ wenste niet mee te werken aan de tune-up fight van Holm, en wilde zelf haar titelaspiraties een grote boost geven. In de eerste ronde moest ze wel even het canvas opzoeken na een sterke combinatie van Holm, maar ze herpakte zich en counterde slim op de aanvallen van ‘The Preacher’s daughter’.

Shevchenko wist slim in te spelen op het aarzelende optreden van Holm en wist effectief te counteren op alles wat Holm te bieden had. ‘Bullet’ bleef opmerkelijk goed uit de range van Holm. En zo kreeg de bantamgewicht divisie weer een nieuwe titelkandidaat erbij. Valentina Shevchenko liet zien dat er absoluut met haar rekening moest worden gehouden.

Hachelijk moment
Shevchenko traint al een paar jaar in Peru, en was in mei rustig van haar eten aan het genieten in een restaurant toen een aantal overvallers de zaak binnenstormden. Aanwezige bezoekers werden beroofd en de opbrengsten van het restaurant werden buitgemaakt. Toen de overvallers zich ook op het gezelschap van Shevchenko wilden storten, aarzelde haar coach Pavel Fedotov geen moment en opende zelf het vuur op de dieven. Het resulteerde in een vuurgevecht, waarbij Fedotov zelf gewond raakte, maar wel een overvaller wist te doden. Shevchenko ontfermde zich over haar gewonde coach, die het vuurgevecht overleefde. ‘Bullet’ heeft haar bijnaam niet zomaar, want ze is zelf vaak op de schietbaan te vinden, en schuwt vuurwapens dus absoluut niet. Het incident, dat in de aanloop naar het gevecht met Holly Holm gebeurde, had gelukkig genoeg geen invloed op de overwinning van Shevchenko op Holm. Wat eigenlijk de sterke prestatie nog veel meer glans geeft.

Titelshot
Nu volgt opnieuw een grote test. Julianna Peña is de enige die nog in de weg staat op weg naar een titelshot, een potentiële rematch met Amanda Nunes. Peña is met haar sterke worstelwerk een geduchte tegenstander, en haar vechtstijl staat in groot contrast met de sterke stand-up van Shevchenko. Als ‘Bullet’ het gevecht staande weet te houden, heeft ze een absoluut voordeel. Haar techniek is gepolijst en ze is een nauwkeurige striker. Echte knockout power heeft ze nog niet laten zien, maar ze is met haar veelzijdige en nauwkeurige stoten absoluut zeer gevaarlijk. Waar Peña haar tegenstandsters tot gruis wil vermalen, wil Shevchenko haar tegenstandsters stukje bij stukje wegtikken. Wie gaat er op zaterdagavond de ander haar wil opleggen?

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Weekly Fight Announcements: UFC

Een nieuwe week, een nieuwe UFC weekly fight announcements. Afgelopen week heeft UFC 211 ...

CM Punk: “Het is vreselijk. Ik ben meer dan 13 kilo te zwaar.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Op gewicht komen is voor ...

Schorsing Kelvin Gastelum alleen van kracht in New York

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Kelvin Gastelum heeft voor de ...

Fight Night Halifax Free Fight: Josh Barnett vs. Travis Browne

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.Derrick ‘The Black Beast’ Lewis en ...