Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Fighting

Alexa Grasso vecht vanavond op UFC Fight Night Houston op het co-main event tegen Felice Herrig. De jonge Mexicaanse wordt door velen gezien als een gevaarlijke prospect in de strawgewicht divisie van de UFC. De Mexicaanse is pas sinds 2012 professional en won haar eerste vier MMA gevechten op dominante manier. Driemaal won ze op knockout.

Grasso was voor haar debuut in de UFC actief in Invicta FC, de MMA organisatie puur voor vrouwen. Ze verloor. In haar debuut in Invicta moest ze tegen Ashley Cummins nog voor de volle drie rondes knokken om een krappe overwinning veilig te stellen. In Invicta bleef ze ongeslagen en won haar volgende drie partijen eveneens, met o.a een TKO overwinning op Alida Gray. Ze liet in haar partijen zien dat haar jab van uitstekende kwaliteit is, en dat ze haar stootcombinaties sterk eindigde met trappen. Ze liet eveneens zien dat ze op haar rug uitstekend kan verdedigen en vaak op zoek gaat naar een submissie.

Grasso maakte haar debuut in de UFC in haar thuisland Mexico. Ze stond op de fight card van Fight Night Mexico, waar het main event ging tussen Rafael Dos Anjos en Tony Ferguson ging. Haar tegenstander was Heather Jo Clark, een veterane die het klappen van de zweep in de UFC wel kent. Grasso werd hartstochtelijk aangemoedigd door haar landgenoten, die niets liever wilden dan een overwinning van de jonge Mexicaanse.

Geen zenuwen
Wat opviel in de eerste ronde, is dat de Mexicaanse geen last leek te hebben van zenuwen en haar dekking heel goed hoog hield. Toen Jo Clark voor een takedown schoot, was de verdediging van Grasso optimaal. Na de aanval te hebben afgeslagen, liet ze haar vuisten vliegen. Clark stond als een insect in het web van een spin vastgepind tegen de kooi, en de klappen van Grasso vonden haar doel. Al snel was het gezicht van Clark een kleurrijk palet van bloed, zweet en vaseline, door toedoen van Grasso.

In de tweede ronde en derde ronde liet Grasso haar veelzijdigheid zien door sterk te zijn in de clinch. Met haar sterke striking en kicks was ze erg onvoorspelbaar in haar aanvallen. Mede door haar sterke takedown verdediging kon Clark geen potten breken en bleef Grasso vrij eenvoudig overeind. De Mexicaanse kon onder luid gejuich een unaniem jurybesluit in de tas mee naar huis nemen.

Volgende partij
Kan ze dit kunstje herhalen tegen Felice Herrig? Grasso krijgt opnieuw iemand tegenover zich die het klappen van de zweep wel kent. Herrig staat ook wel bekend als ‘Lil Bulldog’, en laat dat ook zien in haar vechtstijl. Ze is erg sterk in de clinch en heeft een gevaarlijke groundgame, Grasso zal goed op haar tellen moeten passen. Aangezien Grasso in de clinch ook geen kleintje is, gaat het erom spannen wie in de clinch de ander haar wil op kan leggen.

Grasso wordt door velen gezien als een potentieel gevaar voor kampioene Joanna Jedrzejczyk, maar zelf is ze daar absoluut nog niet mee bezig. En dat lijkt op dit moment ook slim. Het wordt voor de UFC zaak haar niet te snel te brengen, en haar progressie nauwlettend in de gaten te houden.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC on FOX 22 VanZant vs Waterson Recap

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Michelle Waterson wist Paige VanZant ...

Holloway

Beweging op 145 pond: Holloway vs Edgar en Aldo vs Lamas in de maak

Er komt langzaamaan weer beweging in de top van de vedergewicht divisie. De UFC ...

(Video) Bas Rutten: UFC 203: Miocic vs Overeem Fight Analysis

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Op 10 september zal Alistair ...

Holly Holm vecht uitslag UFC 208 officieel aan

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.Germaine de Randamie beleefde zaterdagavond de ...