Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.Wij spraken Alistair Overeem over het kickboksen van tegenwoordig, tijdens de voorbereidingen op zijn wedstrijd tegen Mark Hunt. 

De populariteit van MMA groeit in Nederland. Alistair Overeem heeft al vaker uitgesproken dat hij er zeker van is dat MMA, het kickboksen zal overtreffen qua populariteit. Hij ziet het gebeuren voor zijn ogen.

“Het kickboksen is een beetje doodgebloed. Het is niet meer zo groot als in de K-1 tijd. Toen was het gewoon huge, 70.000 man in een uitverkocht stadion.” gaf Overeem aan. “Er is nu geen goede competitie, het kickboksen draait uiteindelijk toch om de zwaargewichten, de grotere jongens. Licht-zwaargewicht zou ook nog kunnen (qua populariteit) maar die hebben ze niet meer bij Glory. Het gevoel kwam wel weer een beetje terug bij Badr vs Rico. Het gevoel van ” Hey, wat gaat nu weer gebeuren?” Maar voor de rest is er geen echte competitie. Het is zonde.”

Rico vs. Badr | foto: NAP

“In de tijd van de K-1 had je natuurlijk iets van tien tot vijftien toppers. Iedereen met zijn eigen stijl en knock-outs. Toen was het nog zo van “Wat gaat er nu gebeuren?”. Maar nu is het een beetje voorspelbaar en dat is het probleem”.

“Je hebt bad ass motherfuckers nodig om die andere bad ass motherfuckers uit te schakelen.” – Alistair Overeem

Het niveauverschil zou dus een reden zijn van de dalende populariteit van kickboksen volgens Overeem. Maar hoe zit het bij de UFC?

“De UFC is onvoorspelbaar, daar zijn veel toppers. Er zijn jongens die eraan komen. Bijvoorbeeld die Franse, Ngannou die Arlovski KO geslagen heeft. Hij is een beetje the new kid on the block. Je hebt Cain, ikzelf (Overeem), je hebt Werdum en Miocic die het goed doet. Gewoon echte beukers. Dus het is een competitie. Je hebt bad ass motherfuckers nodig om die andere bad ass motherfuckers uit te schakelen.

De laatste tijd daagt Verhoeven, de K-1 veteranen uit en dat zorgt voor meer interesse in het kickboksen. Eerst Badr, nu Bonjaski. Maar wat nou als Rico zegt: “Doe mij Overeem maar, één wedstrijd Glory regels en één wedstrijd MMA” ?

“De UFC gaat daar niet mee akkoord, tenzij ze over Floyd Mayweather gages gaan praten.
Kom maar met 50 miljoen! Dan denk ik dat de UFC wel voor is.”

Een kickboks wedstrijd en vervolgens een MMA partij klinkt als fantasie, maar ooit had Overeem dezelfde afspraak gemaakt met Badr Hari.

“Ik ben in de K-1 terecht gekomen door een uitdaging van Badr. Hij daagde mij uit. Ik was aan het vechten tegen Mirko Cro Cop (MMA) voor Dream en Badr zat daar in het publiek. Badr kwam na de wedstrijd de ring in en begon allemaal dingen te zeggen, het was best disrespectful.”

“De rematch (tegen Cro-cop) zou eigenlijk in december plaatsvinden en toen kreeg ik ineens te horen dat ik tegen Badr moest vechten,Cro Cop kon niet. En ik zal je vertellen, ik zal lekker in mijn vel, ik voelde mij goed en dacht ik doe het gewoon. Maar op één voorwaarde: We gaan ook een MMA partij vechten! Die MMA partij is er nooit van gekomen. En dat wist ik al van te voren. Hij kwam op mij aflopen en toen dacht ik: “Hij gaat echt geen MMA doen, dan veeg ik hem helemaal de pan uit. Dus ik ga hem KO slaan en klaar.”  Zo gezegd, zo gedaan en ik sloeg hem knock-out tijdens onze eerste wedstrijd. Zo ben ik in de K-1 terechtgekomen. “

“Laat Rico maar naar de UFC komen”– Alistair Overeem

” Dus als ik uitgedaagd word door Rico zal ik geen nee zeggen, maar dan moet hij wel met de UFC gaan praten. Of naar de UFC komen,want dat zou ik spannender vinden. Ik weet dat hij MMA wedstrijden heeft gevochten. Dus laat Rico maar naar de UFC komen. Dat kickboksen is sowieso een beetje doodgebloed. Ik zou het best interessant vinden om Verhoeven in de UFC of in Bellator te zien. Ik denk dat hij daar zelf ook oren naar heeft.”

Hoewel er wel interesse is om Verhoeven te zien vechten in een kooi, geeft Overeem aan dat hij niet verwacht dat Verhoeven dat zal doen bij een grote MMA organisatie.

“Het is een té grote verandering. Als ik hem was zou ik ook liever tegen Remy Bonjasky willen vechten in plaats van in een competitie terecht te komen waar elke wedstrijd 50/50 is. Doe mij maar Remy Bonjaski die out-of-shape en 41 jaar oud is. Even cashen en that’s it.”

Tijdens het ons interview met Alistair hebben wij meerdere onderwerpen besproken, houd Epic MMA in de gaten voor meer. Bekijk hier ook de trailer van het nieuwe aflevering van The Reem: Season 4

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Weekly Fight Announcements: UFC

Michael Chiesa en Kevin Lee zullen het main event verzorgen in Oklahoma City op ...

UFN 89 MacDonald vs. Thompson Recap : Vermakelijke gevechten in de Canadese hoofdstad.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. MAASTRICHT – Afgelopen nacht was ...

Darren Till vs Gunnar Nelson als main event in Londen?

Volgens coach John Kavanagh gaat Gunnar Nelson het opnemen tegen Darren Till als main ...

(Vlog) UFC 207 Embedded – Episode 1

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. UFC 206 Embedded is een ...