Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Foto: MMA Fighting

Chan Sung Jung staat beter bekend als ‘The Korean Zombie’ in de MMA-wereld. Jung zal na 3,5 jaar weer terugkeren in de octagon omdat hij zijn dienstplicht moest uitdienen Zuid-Korea. In gesprek met MMA Fighting praat Jung onder andere over zijn dienstplicht en Dennis ‘The Menace’ Bermudez.

Jung vocht vier keer voor de UFC. Na overwinningen over Leonard Garcia, Mark Hominick en Dustin Poirier wist hij een titelgevecht veilig te stellen tegen Jose Aldo ‘Junior’. Deze verloor hij echter via een technische knock out. Door zijn dienstplicht kan Jung zich 3,5 jaar later pas herpakken van zijn verloren titelgevecht. ‘The Korean Zombie’ geeft aan dat zijn dienst plicht niet zo spannend was.

”Om eerlijk te zijn was het heel rustig. Door alle blessures en operaties die ik gehad heb door MMA kreeg ik een overheidsbaan aan een bureau. Dus ik was eigenlijk gewoon een ambtenaar. Na mijn training kon ik gewoon thuis blijven wonen.”

Jung verteld dat hij gewoon door kon trainen, en dat hij de UFC op de voet gevolgd heeft.

”Doordat ik vroeg begon met werken kon ik ook eerder stoppen om de trainingen van het team te halen. Ik heb niet zo intensief kunnen trainen zoals je normaal doet, maar ik heb me meer kunnen focussen om andere eigenschappen te verbeteren. Ik heb de UFC op de voet gevolg. Met de nieuwe eigenaren kan de UFC doorgroeien naar een meer professionele en grotere sport. Ook zie je steeds meer vechters die meer geld uit hun carrières kunnen halen.”

Jung reageert op het feit dat hij na 3,5 jaar gelijk als main event mag fungeren en over zijn match-up met Bermudez.

”Vooraf heb ik er niet zo over nagedacht, maar ik ben blij dat ze mij zo hoog hebben zitten door me gelijk als main event in te plannen tegen iemand als Bermudez na zo’n lange afwezigheid. Voor mij maakt het niet uit tegen wie ik vecht, maar ik hoopte wel op iemand die zo hoog gerankt is als Bermudez dus ik ben tevreden.”

De Zuid-Koreaan staat beter bekend als ‘The Korean Zombie’ en hoopt dat de Reebok dit ook op zijn shirt zal zetten, maar hij betwijfelt wel of ze dat doen, en maakt hij zich geen zorgen om na 3,5 jaar weer te vechten.

”Ik denk dat mijn bijnaam meer effect heeft bij mijn fans, dan mijn shirts. Alleen hoop ik wel dat Reebok ‘Korean Zombie’ op mijn shirt zet in plaats van Jung, maar ik betwijfel of ze dat doen. Het is weer even geleden, maar omdat ik gewoon heb kunnen trainen om alles op peil te houden maak ik me geen zorgen. De tijd uit de octagon was eigenlijk wel goed voor mij. Zo konden mijn blessures goed herstellen, en heb ik mijn andere eigenschappen kunnen verbeteren. Dus misschien was het wel een zegen. We zullen het zaterdag zien.”

Tot slot laat Jung weten hoe hij naar de toekomst kijkt en wat hij het meest gemist heeft.

”Als ik win van Bermudez ben ik hopelijk nog één gevecht verwijderd van een titelgevecht. Natuurlijk moeten we kijken hoe alles verloopt maar dat zou een ideale scenario zijn. Hetgeen dat ik het meest gemist heb, is het staan in de octagon, zonder twijfel.”


UFC Fight Night 104 Bermudez vs. Jung, 4 februari 2017, Toyota Center, Houston, Amerika

Volledige line-up voor UFN 104
Dennis Bermudez vs. Chan Sung Jung
Alexa Grasso vs. Felice Herrig
Abel Trujillo vs. James Vick
Ovince Saint Preux vs. Volkan Oezdemir
Anthony Hamilton vs. Marcel Fortuna
Jessica Andrade vs. Angela Hill
Adam Milstead vs. Curtis Blaydes
Chas Skelly vs. Chris Gruetzemacher
Ricardo Ramos vs. Michinori Tanaka
Tecia Torres vs. Bec Rawlings
Alex Morono vs. Niko Price
Daniel Jolly vs. Khalil Rountree Jr.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC Vancouver resultaten: Condit tikt binnen twee minuten af

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. foto:MMAJunkie Het lijkt er op ...

UFC Saitama: Saint Preux vs. Okami | Uitzendtijden, zenders en line-up

Bekijk hier de volledige line-up met zenders en uitzendtijden van UFC Fight Night 117. ...

UFC 200: It’s Time – Volledige aflevering

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Op 9 juli zal de ...

Fabricio Werdum denkt aan trilogie met Alistair Overeem

Fabricio Werdum denkt aan een trilogie met Alistair Overeem. De Braziliaan zag met Cain ...