Cindy Dandois
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Bloody Elbow

Cindy Dandois gaat eindelijk haar UFC debuut maken.  De Belgische zal op UFC Fight Night Nashville voor het eerst in de UFC octagon te bewonderen zijn. Haar tegenstandster wordt Alexis Davis.

Intro

Dandois heeft een niet onaardig resumé buiten de UFC opgebouwd. Zo vocht ze onder andere al tegen onze landgenote Marloes Coenen en Invicta’s interim featherweight kampioene Megan Anderson. Er stonden vechtpartijen tegen Cyborg en Gina Carrano op het schema, maar die gingen helaas niet door. ‘Battlecat‘ is al een tijdje actief in MMA, maar nam tussendoor een driejarige pauze vanwege een zwangerschap.

De vriendschap met Miesha Tate heeft haar geen windeieren gelegd. Met Tate spendeerde ze tijd in Thailand om te trainen. Ook hielp Dandois ‘Cupcake‘ met het voorbereiden op het tweede gevecht met Ronda Rousey.

Dandois kan als een specialist worden bestempeld, want ze doet graag haar werk op de grond. Ze dankt haar sterke worstelwerk aan judo, hierin heeft ze een zwarte band weten te halen.

Terugkeer

Bij haar terugkeer in Invicta FC nam ze het op tegen de huidige bantamgewicht kampioene in de organisatie, Tonya Evinger. In de eerste ronde leek Cindy wat ongemakkelijk op haar voeten. Al snel ging ze voor een takedown, maar was Evinger toch iets gewiekster op de grond. Evinger wist haar half in een crucifix te plaatsen, en Dandois kon zich maar ternauwernood uit haar benarde positie bevrijden. De Belgische zorgde even later vanuit verloren positie voor een verrassing, bijna kon een healhook op haar tegenstander inzetten. Bij de manoeuvre werd de grote flexibiliteit en lenigheid van de Belgische meer dan duidelijk.

In de tweede ronde ging het gevecht weer snel naar de grond, en Dandois werd al snel verschalkt door een armbar.

Vedergewicht

Haar tweede gevecht vond plaats op featherweight. Ze nam het op tegen huidig interim vedergewicht kampioene Megan Anderson. Miesha Tate nam plaats in de hoek van Dandois en was vanaf het begin fanatiek bezig met coachen. Opnieuw was Dandois meer dan bereid om het initiatief aan Anderson te laten. Al snel wist de Belgische Anderson naar de grond te werken. Al snel werd duidelijk dat Battlecat als een vis in het water is als het gaat om grapplen. Anderson was vrijwel kansloos op de grond en mag van geluk spreken dat John McCarthy het gevecht niet stopte. De Australische kon echter ontsnappen.

In de tweede ronde waren de intenties van de Belgische onmiddellijk duidelijk. Ze deed opnieuw een beroep op  haar bread-and-butter, haar werk op de grond. Eventjes kon Anderson de boot afhouden.Bij de schermutseling kwam de gebrekkige stand-up van Dandois aan het licht. Haar kin leek te makkelijk raakbaar en haar postuur veel te hoog en stijf. Het duurde echter niet lang totdat ‘Battlecat’ haar zin doordreef. Al snel bleek dat ze op haar rug ook zeer comfortabel was, en wist heel snel de omschakeling te maken van verdediging naar aanval. Bij een moment van onoplettendheid van Anderson kon Dandois haar in een triangle choke nemen, en die liet ze niet meer los.

Terug naar Bantamgewicht

Dandois nam het in haar derde gevecht op tegen Jessamyn Duke, en het gevecht vond plaats op bantamgewicht. Het gevecht leek weer een klassieke match-up tussen een striker en een worstelaar. In de eerste ronde ging de Belgische bliksemsnel voor een takedown, en na een kleine schermutseling wist Dandois zeer doelgericht haar tegenstander uit te schakelen. Met een prachtige armbar kon ‘Battlecat‘ de overwinning opeisen.

UFC

De Belgische is al een tijdje bezig om in de UFC te geraken. En het is haar eindelijk gelukt. De UFC laat haar in de bantamgewicht divisie haar debuut maken, wat best curieus genoemd kan worden, aangezien de vedergewicht divisie slechts drie vechters heeft. Dandois kan makkelijk ook in de vedergewicht divisie uitkomen. Eerst zal ze af moeten rekenen met Alexis Davis, die natuurlijk roem vergaarde met haar titelgevecht tegen Ronda Rousey. ‘Rowdy‘ wist bliksemsnel een einde te maken aan de titelaspiraties van Davis. Slechts 16 seconden had de dominante kampioene nodig om haar tegenstander uit te schakelen. Wacht haar een soortgelijk lot als ze tegenover Cindy Dandois komt te staan?

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Georges Saint-Pierre: ”Ik sta niet meer onder contract bij UFC.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Eén van de beste atleten ...

UFN 88 in Las Vegas, Nevada (29 Mei 2016) : Belangrijke informatie.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Na een week zonder UFC ...

UFC 213

Reacties na UFC 213: Werdum vecht beslissing aan, Shevchenko gelooft Nunes niet.

De reacties van Fabricio Werdum, Valentina Shevchenko en Yoel Romero na UFC 213 lieten ...

Gunnar Nelson vs Alan Jouban toegevoegd aan UFC Londen

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.Fight Night Londen heeft er een ...