Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Het gonst al maanden van de geruchten over een bokswedstrijd tussen Conor McGregor en Floyd Mayweather. Waar velen sceptisch zijn over het tot stand komen van een akkoord, lijkt het nu wel in de lucht te hangen.

Conor McGregor is namelijk in Las Vegas om te onderhandelen met de Nevada State Athletic Commission, The Money Team en de UFC. Journalist Ariel Helwani komt met de scoop, en bevestigt dat ‘The Notorious‘ inderdaad in Las Vegas is om de zaken recht te trekken.

McGregor’s plan has been: meet with NAC to clear issue, then TMT, then UFC. That’s what’s going on now. Early stages of that plan.

— Ariel Helwani (@arielhelwani) 14 februari 2017

Ook journalist Brett Okamoto bevestigd dat McGregor al aan het onderhandelen is met de NAC:

Breaking: NSAC chairman Marnell confirms there have been “real discussions” with “the real players involved” on McGregor vs. Mayweather.

— Brett Okamoto (@bokamotoESPN) 14 februari 2017

McGregor moet nog met de NAC (Nevada Athletic Commission) onderhandelen, omdat de Ier nog een boete open heeft staan. Die kreeg hij naar aanleiding van de ongeregeldheden rondom de persconferentie van UFC 202. Hij kreeg het daar verbaal aan de stok met tegenstander Nate Diaz en dat uitte zich in een grootschalig incident, waarbij er met allerlei objecten naar elkaar werd gegooid. McGregor kreeg voor het incident een boete van $150.000 dollar aan zijn broek, die tot op heden nog niet is betaald. Door de openstaande boete heeft de staat Nevada McGregor nog geen bokslicentie verleend. En die lijkt wel cruciaal, wil het gevecht met Floyd Mayweather doorgaan.

Verschillende media, zoals The Irish Sun en MMA Mania melden al dat er een verbale overeenkomst tussen Mayweather en McGregor is. Een bron dichtbij de Ier zei het volgende:

“Conor McGregor en Floyd Mayweather zijn overeengekomen om te vechten en hebben allebei hun gages verrekend. Het contract is nog niet officieel getekend, omdat een derde partij de boel nog kan afblazen, maar er is al een overeenkomst over de details.”

Floyd Mayweather verklaarde zelf tegenover ESPN dat ze heel, heel dichtbij een akkoord zijn. Zowel ‘Money‘ als ‘The Notorious‘ willen allebei 100 miljoen dollar. Wie is er dan gezwicht? Nevada State Athletic Commission voorzitter Anthony Marnell had ook het één en ander te zeggen. Tegenover ESPN verklaarde hij:

Er is een hoop gedoe gaande. Het lijkt nog steeds onwaarschijnlijk, maar wanneer er zoveel geld mee gemoeid is, dan lijken mensen snel een oplossing te vinden. Er zijn veel koks in de keuken, maar ik ben niet zeker dat we ook daadwerkelijk gaan eten. Ik kan wel bevestigen dat echte mensen echte discussies aan het voeren zijn. Mijn mening, als voorzitter van de NAC, is dat er een hoop moet gebeuren om iets van deze grootte voor elkaar te krijgen, omdat er zoveel betrokken partijen zijn die allemaal hun deel willen. Misschien krijgen ze het voor elkaar, maar het wordt moeilijk als iedereen 100 miljoen wil. Dat is niet wat ik zeg, dat is wat zij zeggen. Als iedereen 100 miljoen wil… dat zijn een hoop 100 miljoenen bij elkaar.”

Eén van de betrokken partijen is natuurlijk de UFC. Conor McGregor staat onder contract bij de organisatie, en daar valt niet over te onderhandelen. Ondanks dat de Ier brutaal heeft verklaard het ook zonder de UFC voor elkaar te krijgen, is dat natuurlijk niet realistisch. Als de Ier buiten de organisatie wil vechten, moet de UFC daar instemming voor geven. Zijn houding tegenover de UFC is natuurlijk niet onopgemerkt bij de grote baas gebleven. Dana White zei al tegenover verscheidene media:

Het is wat het is. Hij (McGregor) zei, ‘ik kan dit ook zonder hun’. Ik kan je verzekeren dat hij dat absoluut niet kan. Toen heb ik nog gezegd: ‘Ik ben altijd heel respectvol tegenover Conor geweest, ook met de dingen die hij wil doen en al het andere. Als hij die weg kiest, dan wordt het echt een val van epische proporties. Iedereen weet precies wat ik daarmee bedoel.”

Ondertussen zijn er ook al beelden van McGregor opgedoken waarbij hij aan het trainen is in een boksring. De Ier verklaarde op het pay-per-view interview van jongstleden nog dat zijn volgende partij ‘voor 100% in een boksring gaat plaatsvinden.’

De ontwikkelingen lijken nu in een stroomversnelling belandt. Gaat het dan toch gebeuren? Gaan Conor McGregor en Floyd Mayweather echt tegen elkaar boksen?

UPDATE: Ondanks dat Floyd Mayweather zelf heeft verklaard dat een deal heel, heel dichtbij voltooiing is, ontkracht hij nu zelf de geruchten. Op zijn social media kanalen meldt hij het volgende:

— Floyd Mayweather (@FloydMayweather) 14 februari 2017

En ook journalist Chris Mannix meldt dat er van een deal totaal nog geen sprake is:

No truth to the overseas report of a Mayweather-McGregor deal, per source directly involved in the process.

— Chris Mannix (@ChrisMannixYS) 14 februari 2017

 

From what I’m told, this is Conor McGregor putting pressure on Dana White. Far more likely McGregor takes a lucrative MMA fight next.

— Chris Mannix (@ChrisMannixYS) 14 februari 2017

Het lijkt erop dat er een enorm rookgordijn voor onze ogen wordt gecreëerd.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Cody Garbrandt

Cody Garbrandt wil Demetrious Johnson beletten het record van Silva te pakken

Cody Garbrandt heeft grote ambities die op dit moment geen grens meer kennen. Zo ...

Mousasi vs Weidman? of toch niet?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Foto: MMAFighting Zwetende handjes, een ...

UFC St. Louis Free Fight: Cub Swanson vs Doo Ho Choi

Doo Ho Choi komt van een Fight of the Night af met Cub Swanson ...