Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Fighting

Het ziet er naar uit dat de winnaar van de vedergewicht titelstrijd van vannacht tussen Germaine de Randamie en Holly Holm gelijk een grote kluif voor de kiezen zal krijgen. Het zou zomaar eens kunnen zijn dat Cris Cyborg toch snel haar opwachting in de UFC weer kan maken.

Cristiane Justino, zoals Cyborg’s echte naam luidt, kwam onlangs nog in het nieuws vanwege een positieve dopingcontrole. De anti-doping organisatie USADA vatte de Braziliaanse bij de kladden vanwege een diureticum, een middel dat de afscheiding van water bevordert en tevens het gebruik van prestatie verhogende middelen kan maskeren. Voor Cyborg leek een lange schorsing in het verschiet.

Dana White heeft inmiddels verklaard dat haar zaak toch niet zo klaar als een klontje lijkt dan origineel werd gedacht. Ook de UFC president dacht bij het bekendmaken van het nieuws dat de Braziliaanse simpelweg aan de doping zat. Dat lijkt dus niet het geval. Tegenover MMA Weekly verklaarde White:

“Blijkbaar heeft ze echt die drie dingen waar het medicijn  werkelijk voor bedoeld is, dus het ziet er goed uit (de zaak, red.). Het zag er een tijdje niet goed uit. Nu ziet het er beter uit. We zijn op een goeie plek. Ik geloof echt dat de winnares van zaterdag tegen Cyborg gaat vechten.”

Het had allemaal niet zo ver hoeven te komen als Cyborg van te voren duidelijk bij USADA had aangegeven dat ze het medicijn gebruikte als gevolg van haar zeer moeilijke weightcuts. De capriolen die de Braziliaanse uit moest halen voor haar twee gevechten in de UFC waren levensgevaarlijk. Cyborg ging twee keer door een hel, doordat ze enorm veel moeite moest doen om op het streefgewicht te komen. De Braziliaanse moest twee keer cutten naar 140 pond, omdat ze 135 pond al helemaal niet kon halen. Haar twee gevechten in de UFC waren dus op een catchweight. De Braziliaanse zou er goed aan doen buiten fightcamp wat beter op haar lijn te letten. Er gaan geruchten dat Cyborg buiten fightcamp meer dan 170 pond weegt, wat dus zou inhouden dat ze enorm veel moeite moet doen om op streefgewicht te komen. De vedergewicht divisie is eigenlijk voor haar in het leven geroepen. Kan Cyborg veilig naar 145 pond komen?

Cyborg heeft altijd geclaimd dat het medicijn door haar dokter werd voorgeschreven en was zich niet van kwaad bewust. Als laatste wist White dit nog te zeggen:

“Ze had gelijk tegen USADA moeten zeggen dat ze dit medicijn voor die redenen gebruikte. Het is legaal als je het op die manier gebruikt. Ze heeft echt die drie gescheiden kwesties waarvoor het medicijn gebruikt kan worden, en dat zeggen de dokters ook. Het ziet er goed uit voor haar.”

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Voormalig TUF-winnaars Joe Stevenson en Eddie Gordon deelnemers TUF 25

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.Het nieuwe seizoen van The Ultimate ...

Chang Sung Jung bereidt zijn comeback voor.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Chang Sung Jung oftewel ‘The ...

Who`s Next ?!? UFC Fight Night: Belfort VS. Henderson

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. In deze rubriek spelen we ...

Conor McGregor geeft aan ook na Mayweather door te gaan met boksen.

Conor McGregor geeft aan ook na zijn partij met Floyd Mayweather actief te blijven ...