Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Sporting News 

Tyron Woodley is de laatste tijd niet voor de juiste redenen een veelgenoemde naam in de MMA mediawereld. Ondanks dat hij veelvuldig wordt genoemd, is het nieuws omtrent hem meestal van negatieve aard.

Zo is de weltergewicht kampioen al een tijd lang nadrukkelijk op zoek naar een superfight, en lijkt een gevecht met nummer één uitdager Stephen Thompson wel het laatste wat hij in zijn gedachten heeft. Woodley daagde al een hele reeks mensen uit, van Georges St. Pierre en Nick Diaz tot aan Conor McGregor. Dit tot grote onvrede fans en collega’s, die vinden dat de naam van Woodley niet groot genoeg is om nu al deze gevechten te verzoeken.

Nu heeft Woodley onlangs ook al verklaard dat er veel UFC fans racistisch zijn, en dat ook de UFC hem niet altijd even netjes behandeld. Zo verklaarde hij een aantal weken geleden tegenover MMA Fighting:

Wanneer ik ras in de sport ter sprake breng denken mensen gelijk dat ik de racisme kaart te makkelijk gebruik. Maar ik kan het allemaal onderbouwen met feiten. Er is geen kampioen die slechter behandeld is als ik. Laten we eerlijk zijn. Als ik een andere huidkleur had, dan hadden fans me wel op een andere manier behandeld. Ik ben echt de slechtst behandelde kampioen in de geschiedenis van de UFC.”

Nu heeft Dana White zich ook laten horen, en heeft zich duidelijk uitgesproken over de claims van ‘The Chosen One‘, en vooral over Woodley zelf. Tegenover Bloody Elbow verklaarde de UFC president:

“Weet je wat het is met Tyron? Het is echt een slimme jongen. Het is een goeie gozer, hij is explosief, hij heeft knockout power. Maar het is wel een drama queen.”

Probeert White een vuurtje onder zijn weltergewicht kampioen te steken? White had nog meer te zeggen, en zei bijvoorbeeld ook nog dat als Woodley wat meer zoals Conor McGregor zou zijn, hij wat meer geliefd zou zijn:

Conor McGregor heeft die vechtlustige houding: zo van ‘ik vecht tegen iedereen, waar dan ook. Zet ze allemaal maar voor m’n neus, ik ben beter dan hun allemaal. Ik ben de man.’ Als Tyron Woodley die houding zou hebben, dan zou Tyron echt een wereldster zijn. Echt een wereldster. Maar dan doet ‘ie weer van die dingen op social media, waar hij verklaard niet tegen een bepaald iemand te willen vechten, maar tegen iemand anders. En dat is gewoon niet wat mensen willen horen. En hij houdt zich ook veel te veel bezig met het ruzie maken en bekvechten op social media.

En dan vindt hij het gek dat als we op een persconferentie komen en het gehele aanwezige publiek hem uitjoelt. Ze joelen hem niet uit omdat ‘ie een kleur heeft, er zijn echt een hoop gekleurde jongens in de UFC. Als je naar Tyron kijkt, dan is hij echt het perfecte voorbeeld. Hij is echt het perfecte voorbeeld van een vechter die je kan ondersteunen en goed kan promoten totdat hij weer zulke dingen doet die hemzelf de das omdoen.”

Woodley neemt het op 4 maart op UFC 209 op tegen Stephen ‘Wonderboy‘ Thompson. De twee vochten een zwaarbevochten draw uit op UFC 205.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC 216 Free Fight: Cain Velasquez vs. Fabricio Werdum

Fabricio Werdum wil zich revancheren voor zijn laatste verliespartij tegen Alistair Overeem. Bekijk hier ...

(Video) UFC 203 Embedded: Episode 1

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. De UFC komt weer met ...

Fabricio Werdum noemt JDS Braziliaanse Conor McGregor

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.Fabricio Werdum vindt dat hij een ...

Anderson Silva: ”Nieuwe eigenaren maken van UFC minder sport, meer entertainment.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Anderson ‘The Spider’ Silva is ...