Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Foto: MMA Fighting

Germaine de Randamie schreef geschiedenis door als eerste vrouw de UFC-vedergewicht titel te winnen. Voor de UFC gaat UFC 208 de boeken in als een historisch evenement, maar UFC-president Dana White vergeet de avond het liefst zo snel mogelijk. 


Voor ons Nederlanders telt maar één ding, en dat is onze eigen Germaine de Randamie de nieuwe UFC-vedergewicht kampioen. Dana White kijkt hier echter anders naar toe. Hij zag een avond vol met slechte partijen, slechte jurybeslissingen en slechte scheidsrechters. Liefst negen van de tien partijen werden beslist door een decision. White was heel duidelijk op de vraag wat zijn hoogtepunt van de avond was.
”De vlucht naar huis.”
White lachte het weg en sprak vervolgens over de Fight of the Night tussen Dustin Poirier vs. Jim Miller. Anderson Silva won verrassend via een unanimous decision, en ook de UFC-president had de partij aan Derek Brunson gegeven.
”Dat vind ik ook. Ik had het 1-1 toen ze de derde ronde ingingen en de derde ronde gaf ik aan Brunson, maar één ding zeg ik altijd, en ik zal het weer zeggen…’Je moet de juryleden ook verslaan.’… Je kunt het niet in de handen van de jury laten, en daarna boos worden als ze een slechte beslissing maken. Je moet een statement maken dat jij de partij gewonnen hebt of je moet het finishen.”

Todd Anderson had de eer om de partij tussen Holm vs. De Randamie te leiden, maar dit werd hem niet in dank afgenomen. Meerdere MMA-vechters lieten via Twitter weten dat de scheidsrechter slecht bezig was, en ook Joe Rogan gaf aan dat de scheidsrechter niet goed bezig was tijdens zijn live commentaar. White geeft aan dat er nooit een New Yorkse scheidsrechter op de partij had mogen staan.
”Ik vind dat de scheidsrechters van New York niet de scheids moeten zijn van een main event. Ze hebben nog niet genoeg ervaring. Hij had daar niet moeten staan. Maar wij maken die beslissingen niet dat doet de commissie. Dat was een slechte beslissing van hun, en als hij [Todd Anderson] één punt aftrekt voor slaan na de bel had genomen, dan was het een gelijkspel. Dat was de enige mogelijke manier om deze avond nog slechter te maken.”
White was verrast dat de scheidsrechter het slaan na de bel tot twee keer toe liet.
”Ja, iedereen belde me op om te zeggen…’Wat is er met deze scheids aan de hand, wat is er met deze scheids aan de hand, wat is er met deze scheids aan de hand.‘…Wat er aan de hand is met deze scheids, is dat hij geen ervaring heeft met zo’n grote partijen. Niemand in deze staat [NewYork] heeft dat. Ze hadden een ervaren MMA-scheidsrechter op de main event moeten zetten.”
Tot slot geeft White aan dat Cristiane ‘Cyborg’ Justino de volgende is.
”Ja, Cyborg is de volgende. Ze heeft eerst wat obstakels waar ze over heen moet, maar zoals ik eerder al zei, het ziet er goed uit voor haar.”


De UFC opent zondag 19 februari haar deuren in de Scotiabank Center in Halifax, Canada. De main event zal verzorgd worden door de zwaargewichten Derrick Lewis vs. Travis Browne en de co-main event zal het debuut worden van Johny Hendricks in de middengewicht divisie tegen Hector Lombard.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC neemt opvallende beslissing rond Jones en Lesnar

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.Brock Lesnar en Jon Jones stonden ...

EPIC Hangout #035: UFC Fight Night: Dillashaw vs. Cruz

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Vanavond om 22:00 is het ...

Germaine de Randamie

Germaine de Randamie weigert tegen Cyborg te vechten

Germaine de Randamie wil vanwege de dopingperikelen in het verleden van Cris Cyborg absoluut ...

Bekijk hier live de Q&A met Matt Hughes, Karolina Kowalkiewicz en Neil Magny

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Net voor de weigh-ins van ...