Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Foto: MMA Fighting
Demian Maia is de laatste tijd veel in het nieuws gekomen. Dana White liet weten dat hij Maia aanbood aan Nick Diaz en Jorge Masvidal. De Braziliaan hoopt echter dat White zich aan zijn woord houdt, en dat Maia de volgende is die mag vechten voor de weltergewicht titel.

Maia heeft door zijn leeftijd [39] niet veel ruimte om een verkeerde beslissing te maken. De Braziliaan is een ware veteraan in de UFC en vocht al 24 maal voor de organisatie, en vecht al sinds 2007 voor de UFC. Hierin behaalde hij een record van 18-6 [24-6 volledige record]. Maia is bezig om nog één keer voor de titel te gaan en wist hierin zeven opeenvolgende overwinningen te boeken. Hij versloeg onder andere Neil Magny, Matt Brown en Carlos Condit.

Tijdens de post fight persconferentie van UFC 205 liet Dana White weten dat Maia de volgende is voor de titel, en dat hij zelf mag kiezen of hij wil wachten op dat moment. Ondertussen heeft de Braziliaan een gevecht met Lawler en Masvidal afgewezen, en laat Maia in een lange statement via Facebook weten dat hij hoopt dat White zich aan zijn woord houdt.

”Toen Dana White vertelde in de post persconferentie in New York, na de gelijkspel tussen Woodley en Thompson, dat ik de volgende ben die mag vechter voor de titel als ik bereid ben om te wachten. Hieruit ben ik in de veronderstelling dat ik een titelgevecht heb verdient, en dat het eerder dan later zal gebeuren. Het was mijn eigen keuze of ik actief wilde blijven of dat ik wilde wachten. Ik heb de grootste respect voor Dana, en ik vertrouw hem. Ik heb gezien dat Woodley langer dan een jaar wachtte op zijn kans, om zich te kronen tot kampioen dus waarom zal dat bij mij niet het geval zijn.

Ik heb veel top vechter gevochten op MW [middengewicht] en WW [weltergewicht], misschien zelfs de beste in hun piek, en ik heb nooit problemen gehad met mensen te vechten op het juiste moment. Ik zal tegen iedereen vechten op WW voor een titel of interim titel. Toen we Masvidal aangeboden kregen hebben we uitgelegd dat we gefrustreerd zijn en dat we wilde wachten op de titel, maar we hadden aangegeven dat we het gingen bespreken. We hadden nog niet een ‘Nee’ gezegd toen er naar buiten kwam dat ik het gevecht afgewezen heb. Uiteindelijk maakt het niet uit, omdat dat niet het gevecht is wat we in gedachten hebben.

Tijdens mijn tijd in de WW heb ik mensen gezien die een titelgevecht krijgen van slechts één tot drie overwinningen, en zelfs mensen die een titelgevecht kregen na een verliespartij. De enige uitzonderingen zijn Johny [Hendricks] en Wonderboy [Thompson]. En ik heb altijd gezegd dat ze de juiste mensen zijn voor een titelgevecht.

Natuurlijk ben ik gefrustreerd maar ik snap dat een gelijkspek tussen Woodley en Thompson een rematch verdient, ook al vond ik dat de partij anders was gelopen Maar gezien hun gevecht al over 4 weken is, waarom krijg ik dan niet een titelgevecht daarna? Als andere hun kans krijgen met minder overwinningen? Als de WW titelgevecht pas over een paar maanden is dan snap ik dat mensen vinden dat ik moet vechten, maar het gevecht is al over een maand dus het lijkt me natuurlijk dat ik daarop wacht. Om eindelijk mijn kans te krijgen op de WW titel, en dat is wat ik echt wil.

Ik doe dit nu al een tijdje, en mijn droom is altijd hetzelfde gebleven. Er is niets anders dat ik liever wil dan vechter voor de titel. En gezien de WW titelgevecht al over een maand is, hoop ik niet dat ik het verkeerd begrepen heb, en dat ik de volgende kans krijg. Het enige dat ik wil, is de mogelijkheid die andere ook gekregen hebben met minder overwinningen.

Wat er ook gebeurd. Ik vertrouw Dana White en de UFC, een plek die ik de laatste 10 jaar al mijn thuis noem, en dan ga ik door om de beste ik te zijn die ik kan zijn.”


Maia blijft dus wachten op zijn kans op de titel, en hoopt dat Dana White zich hierin aan zijn woord houdt. De Braziliaan hoopt tegen de winnaar van Woodley vs. Thompson te mogen vechten dat plaatsvindt op UFC 209.
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC 206 Holloway vs Pettis Recap

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Max ‘Blessed’ Holloway is de ...

Beneil Dariush

Beneil Dariush: “Ik kan Barboza finishen of knockout slaan.”

Beneil Dariush vecht vannacht op Braziliaanse bodem tegen lokale held Edson Barboza. De twee ...