Demian Maia
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: USA Today

Krijgt UFC Nashville een nieuw main event? Plotseling zijn er hardnekkige geruchten boven komen drijven over een mogelijk gevecht tussen Demian Maia en Jorge Masvidal. Op het moment is het main event Cub Swanson vs Artem Lobov, maar als de UFC het gevecht tussen Maia en Masvidal voor elkaar kan krijgen, zal dat gevecht het main event gaan verzorgen. Combate bracht het nieuwtje als eerste, en is inmiddels al door een paar andere grote MMA sites overgenomen.

Maia heeft op het moment zes overwinningen op een rij aanééngeregen, en leek eventjes de eerst volgende uitdager voor de weltergewicht titel. In het rijtje van slachtoffers prijken onder andere de namen van Carlos Condit, Gunnar Nelson en Matt Brown. Tyron Woodley en Stephen Thompson vechten dit weekend opnieuw, na hun epische draw op UFC 205. Georges St-Pierre is ook weer terug, en dat zou weleens kunnen betekenen dat het nog wat langer gaat duren voordat Maia een titelshot krijgt. Het lijkt erop dat de Braziliaanse jiu jitsu koning nu eieren voor zijn geld heeft gekozen en toch akkoord is gegaan met een gevecht dat geen titelshot is. Eerder werd hem al een gevecht tegen Nick Diaz aangeboden, maar dat sloeg Diaz af. Krijgt Maia nu Masvidal?

Gamebred
In Jorge Masvidal treft Maia een vechter die eveneens bezig is aan een sterke reeks. Hij won drie partijen op een rij. In zijn laatste twee gevechten rekende hij gedegen af met Jake Ellenberger en Donald Cerrone. Vooral de overwinning op ‘Cowboy‘ deed de ster van ‘Gamebred‘ rijzen. In de thuisstad van Cerrone gaf hij de Jacksonwink vechter een flink pak op de broek, en won het gevecht op TKO in de tweede ronde. Daarna ging Masvidal op zoek naar een volgende tegenstander. Beide Diaz broers konden op belangstelling rekenen van de American Top Team vechter. En ook Neil Magny leek een tegenstander waar de felle vechter wel zijn tanden in wilde zetten. Het lijkt erop dat Masvidal zijn zin echter niet krijgt, en nu dus Maia voorgeschoteld krijgt.

Als de match-up daadwerkelijk wordt gemaakt, wordt het een gevecht met een groot contrast in stijl. Maia is natuurlijk de onbetwiste koning van BJJ, en is wanneer hij de rug van zijn tegenstander kan pakken, onmogelijk om af te schudden. In zijn laatste paar gevechten is hij maar mondjesmaat geraakt. Men weet wat er komen gaat, maar zijn niet in staat gebleken zich ertegen te wapenen. Kan Masvidal dat wel? ‘Gamebred‘ is natuurlijk wel een geweldige striker, en kan met zijn sterke jab en kicks Maia op afstand houden. Wie gaat wiens wil aan elkaar opleggen?

UFC Fight Night Nashville vindt plaats op 22 april. We houden jullie uiteraard op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Strogewicht showdown: Claudia Gadelha vs Karolina Kowalkiewicz

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.De strogewicht divisie bij de vrouwen ...

UFN 99 Free Fight: Gegard Mousasi vs Thiago Santos

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. UFC Fight Night 99 stond ...

UFC 218 Holloway vs. Aldo 2 Recap

Max Holloway verdedigt zijn titel in een directe rematch met Jose Aldo en Alistair ...

Gunnar Nelson: “Dit wordt een spannend gevecht.”

Gunnar Nelson hoopt Alan Jouban te verslaan op UFC London. De IJslander stapt na ...