Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Scrap Digest

Een paar dagen geleden meldden wij nog dat Georges St. Pierre eindelijk zijn langverwachte rentree in de UFC zal gaan maken. De voormalig weltergewicht kampioen, die zonder twijfel de beste weltergewicht kampioen ooit is, heeft aan eventuele tegenstanders absoluut geen gebrek. Nu heeft ook zijn coach Firas Zahabi zijn duit in het zakje gedaan.

De coach van Tristar MMA sprak gisteravond met Ariel Helwani op de MMA Hour. Zahabi is van mening dat de Canadees een episch gevecht als terugkeer verdient. Dat betekent in zijn ogen niet per se een terugkeer op 170 pond, maar op de gewichtsklassen daaronder en daarboven. Kortom, GSP zou weleens een verrassende entree op 155 pond kunnen maken. Waarschijnlijker is de stap omhoog, naar 185 pond. Zahabi zei:

“Mijn ideale scenario, ik weet niet of dat nog op tafel ligt, maar ik was erg verheugd toen er sprake was van een gevecht tegen Bisping of McGregor.

Ik denk dat die twee voor epische gevechten kunnen zorgen. Hij kan dan een beetje omlaag in gewicht, of een beetje omhoog. Maar dat zijn in ieder geval twee gevechten die heel intrigerend zijn. Natuurlijk heb je dan ook nog weltergewicht kampioen Tyron Woodley, maar die heeft een gevecht met Wonderboy op het programma staan. En als Wonderboy wint, dan zal er waarschijnlijk een derde gevecht met Wonderboy komen. Natuurlijk willen wij niet tegen Stephen Thompson vechten. We kennen elkaar al heel lang.

Dus ik denk dat de weltergewicht titel niet iets is waar GSP op dit moment aan denkt, omdat de huidige situatie anders is, maar we kunnen ook voor de middelgewicht titel gaan. En natuurlijk is McGregor zo’n enorme ster, dat als je die twee op een main event neerzet, iedereen op de wereld dat wil zien. Ik denk dat er niemand op de wereld is die dat niet wil zien. Ik denk zelfs dat de mensen die geen fan van MMA zijn dat willen zien. Maar goed, ik bepaal de match-ups niet. Ik praat slechts uit het perspectief van een trainer.”

Michael Bisping is bij de wedkantoren in ieder geval als favoriet uit de bus gekomen als het gaat om de volgende tegenstander van GSP. De Canadees en zijn gevolg lijken ook de voorkeur voor deze match-up te hebben. Maar zoals gezegd, opties te over. Nick Diaz is ook een match-up die op grote belangstelling van vooral de fans kan rekenen. ‘Rush‘ en de oudste Diaz brother vochten al eens eerder, op UFC 158. De overwinning ging die avond naar de Canadees.

De eventuele keuze voor McGregor is een opvallende. Het zou betekenen dat GSP nog meer moeite zal moeten doen om op streefgewicht te komen, want de daling van 170 naar 155 pond is een flinke. Is het lichaam van GSP op deze leeftijd wel in staat om de extra 15 pond te verliezen? Of is McGregor bereidt om naar 170 pond te komen? De Ier vocht er natuurlijk al twee keer eerder, maar uit de gevechten bleek dat 170 pond zeer zeker niet het ideale gewicht is voor ‘The Notorious‘ om op te vechten.

Nu zijn er ook twee vechters die zelf hun naam maar in de hoed hebben gegooid. Johny Hendricks en Kelvin Gastelum hebben allebei wel oren naar een gevecht met GSP. Hendricks won dit weekend zijn debuut op middelgewicht, tegen Hector Lombard. ‘Bigg Rigg‘ en GSP vochten al eerder tegen elkaar, en het gevecht ging op controversiële manier naar de Canadees. ‘Rush’ kwam vrij gehavend uit de strijd, en het gevecht had net zo goed in de tas van de bonkige Texaan kunnen gaan. Mocht GSP echt naar 185 pond komen, dan zou Hendricks graag opnieuw tegen hem willen vechten. Hij verklaarde tegenover MMA Junkie:

“Als hij naar 185 pond komt, sla ik zijn gezicht (weer) in. “

Een andere voormalig weltergewicht, Kelvin Gastelum, ziet er ook wel heil in. De vechter maakte op UFC 206 een succesvolle terugkeer naar de middelgewicht divisie, na jaren op 170 pond te hebben gevochten. Gastelum heeft een ding met Hendricks gemeen: op streefgewicht komen bleek een hachelijke onderneming, eentje die vaak niet succesvol eindigde. Ook Gastelum kwam meermaals niet op gewicht, de laatste keer was voor UFC 205, waar hij tegen Donald Cerrone zou vechten.

Gastelum verklaarde tegenover Flocombat:

“Het zou een eer zijn om de kooi te delen met een legende als gsp.”

Wie o wie krijgt het gevecht tegen GSP aangeboden? Eén ding is zeker, het gaat een hoop geld opleveren. Iets waar de huidige eigenaren van de UFC, WME-IMG, naarstig naar op zoek lijken te zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Chris Weidman

Chris Weidman is furieus na controverse op UFC 210: “Ik ben genaaid.”

Chris Weidman gaat na zijn controversiële nederlaag tegen Gegard Mousasi de beslissing aanvechten.

Tyron Woodley: “Er is geen duidelijke nummer 1 uitdager op dit moment.”

Tyron Woodley zal even buitenspel staan door een slepende schouderblessure. Volgens ''The Chosen One'' ...

Invicta 16: De Uitslagen

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Fans van Invicta en WMMA ...

Mike Perry is van plan om Alan Jouban in de 2e ronde KO te slaan

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Foto: MMAFighting De explosieve Alan ...