Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Fighting

Frankie Edgar was gisteren na lang aandringen eindelijk te gast bij de MMA Hour van Ariel Helwani. De New Yorker is deze zaterdag helaas niet te bewonderen op UFC 208 omdat hij niet tot een overeenkomst kwam met de UFC. Daarop besloot de vechter zich vorige maand te laten opereren aan een slepende liesblessure. ‘The Answer‘ had op de vragen van de journalist gepaste antwoorden. Zo begrijpt hij het concept van al de interim titels die de UFC nu rijk is totaal niet:

Ze zijn echt een beetje gek geworden met al die interim titels. Het is een beetje te veel. Ze zijn de titel van Conor op 155 pond al een beetje aan ‘t afpakken. Ik begrijp er echt niks van.”

The Answer’ had het nog even over zijn eigen titelaspiraties. Voorlopig zit er geen titelshot in zijn eigen divisie in, aangezien hij op UFC 200 de interim titel strijd verloor van Jose Aldo. Zijn laatste partij op UFC 205 won hij van Jeremy Stephens, op eigen bodem. Die laatste overwinning bracht hem niet dichterbij vedergewicht kampioen Jose Aldo, maar dat kan allemaal veranderen wanneer Max Holloway de Braziliaan weet te verslaan. Voorlopig is dat niet aan de orde, sinds Holloway een filmrol heeft aangenomen en een tijdje niet gaat vechten. Maar is die dag eenmaal daar, dan kon het weleens zijn dat Frankie Edgar vooraan staat als het gaat om een titelshot in de vedergewicht divisie. Er gaan ook al een tijdje geruchten dat Edgar zijn geluk wil gaan beproeven in de bantamgewicht divisie. Veel fans zien een gevecht tussen hem en Dominick Cruz wel zitten. Edgar wil echter alleen naar de 135 pond divisie als hij onmiddellijk voor de titel kan gaan:

Als ze me een gevecht om de titel geven, dan kan ik dat natuurlijk niet weigeren. Maar ik ga niet naar beneden (naar de bantamgewicht divisie) om te vechten om een mogelijk titelshot te krijgen terwijl ik in de 145 pond divisie nog best dichtbij de titel zit. En al helemaal niet omdat we niet weten wat er precies gaat gebeuren. Ik wil de 145 pond divisie nog niet verlaten, voor een eventuele titelshot op 135 pond vechten, terwijl ik misschien wel voor de 145 pond titel kan gaan vechten.” 

Eén ding is duidelijk: de vedergewicht divisie is op dit moment een klein beetje een zooitje. Dit alles natuurlijk niet in de laatste plaats door Conor McGregor, die de vedergewicht titel iets meer dan een jaar geleden afpakte van Jose Aldo, om vervolgens lijdzaam toe te zien dat de UFC de titel inmiddels weer om Aldo’s middel heeft geschoven. Door de uitstapjes van de Ier naar andere gewichtsklassen is de vedergewicht titel al meer dan een jaar niet verdedigd. Dan komt er ook nog eens een interim titel in het vedergewicht bij die om de schouder van Max Holloway hangt. Al met al een behoorlijk verwarrende situatie. En dat is ook Edgar natuurlijk niet ontgaan:

Het is al een tijdje een zooitje in de vedergewicht divisie. Ik weet echt niet wat ik moet verwachten en wat er aan gaat komen. Ik ben slechts een deelnemer en ik zie ook alleen maar wat er gaande is.” 

Frankie Edgar zal door zijn operatie pas in mei weer in de octagon te bewonderen zijn.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Dana White’s hoogtepunt van de avond: ”De vlucht naar huis.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Foto: MMA Fighting Germaine de ...

Sensationeel titelgevecht op komst in UFC?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.De UFC-fans lijken te mogen hopen ...

Paulo Borrachinha: “Ook al weegt hij 90 à 100 kg dan zal ik nog tegen hem vechten.”

Paulo Borrachinha heeft met Johny Hendricks zijn eerste grote uitdaging in de UFC te ...

Dustin Poirier: “Ik wil mijn titelgevecht.”

Dustin Poirier hoopt op een titelgevecht na een overwinning over voormalig UFC lichtgewicht kampioen ...