Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Germaine de Randamie blijft de gemoederen bezig houden. Gisteravond nam zij deel aan een conference call, waarbij een hoop mensen vragen aan haar konden stellen. Als een ware kampioen gaf zij antwoord op alle vragen. 

Als eerste gaf zij antwoord op de vraag wanneer zij geblesseerd raakte aan haar hand. In het octagon interview met Joe Rogan verklaarde zij al dat ze een blessure aan haar hand had, en dat een operatie nodig was. Dit leidde onmiddellijk tot opmerkingen in de MMA gemeenschap, waarbij fans en journalisten openlijk vonden dat de kersvers kampioene nu al bezig was om de gedoodverfde kampioen Cris Cyborg te ontwijken.

“Ik blesseerde mijn hand in het gevecht tegen Larissa Pacheco. Ik bleef maar doortrainen en doortrainen, en dit trainingskamp kreeg ik er steeds meer last van. Ik ging naar een orthopedische chirurg, en die zei dat ik waarschijnlijk een operatie moest ondergaan, omdat ik wat gescheurde gewrichtsbanden had. Ik vroeg of ik wel eerst mocht vechten en dat mocht. Ik moest me na het gevecht wel gelijk melden. Ik ben nu nog niet bij de dokter geweest, omdat ik het zo druk had. Ik ben wel van plan dat te gaan doen, de dokters zullen me dan meer kunnen vertellen. Voor het gevecht vertelde de dokter me wel dat een operatie onvermijdelijk was. We moeten nog even uitzoeken of ik de operatie nu moet ondergaan of dat ook in een later stadium kan gebeuren. Ik heb er nog steeds veel last van. Ik wil geen permanente schade aan mijn hand overhouden.”

Uiteraard kwamen ook haar activiteiten na de bel ter sprake. Germaine gaf honderduit en eerlijk antwoord:

“Weet je, er zijn veel slagenwisselingen in een gevecht. Als ik een combinatie gooi, dan gooi ik alles van mezelf erin. Het is dan heel moeilijk om mijn hand terug te trekken. Ik heb nog nooit sucker punches of dirty punches gegooid. Toen hij tussen ons beide kwam, ben ik gelijk gestopt. Het was in het midden van een combinatie. Ik heb geprobeerd naar de bel te luisteren, maar in het heetst van de strijd, je zit midden in een gevecht, is dat erin geschoten. Het was zeker niet express. En dat mensen dat denken, dat stoort me echt. Mensen proberen te zeggen dat ik een smerige vechter ben, maar dat ben ik helemaal niet. Het doet echt pijn als mensen dat zeggen. Ik heb echt geen kwade bedoelingen gehad, ik heb veel respect voor Holly.”

Zou ‘The Iron Lady‘ iets veranderen als ze het kon? Daar had ze natuurlijk ook een gepast antwoord op: 

“Ik zou iets voorzichtiger zijn. Veel voorzichtiger eigenlijk, ik zou geconcentreerder naar de bel proberen te luisteren, en wanneer de twee houtjes op tafel worden geslagen (signaal voor 10 seconden voor het einde van de ronde) zou ik waarschijnlijk rondjes om Holly heen gaan dansen. Ik wil dat dit nooit meer gebeurd, de controverse rondom het gevecht wil ik nooit meer meemaken.”

Holly Holm nam gisteren het heft in handen en besloot de uitslag en de prestatie van scheidsrechter Todd Anderson aan te vechten. De stoten na de bel waren volgens de Amerikaanse een groot deel van de oorzaak dat ze het gevecht verloor. Germaine bleef er echter koeltjes onder:

Ik geloof dat Holly vindt dat dat de redens zijn dat ze het gevecht verloor, en ze wil nu dat het gevecht in een no-contest of een draw wordt omgezet. Ze kan ook gewoon mijn aanbod voor een rematch aannemen. Als ze er echt zo over denkt dan kan ik er niet veel meer over zeggen. Iedereen heeft het recht zich te voelen zoals ze zich voelen, ik respecteer ieder’s mening, dat doe ik echt. Ik geloof dat ik de terechte winnaar was. Ik had de betere klappen. Ik geloof dat ik de betere vechter tijdens het gevecht was. Ik geloof dat ik staande domineerde, maar ik begrijp dat Holly teleurgesteld is dat ze verloren heeft. Ik ben teleurgesteld dat bepaalde dingen in de wedstrijd gebeurden, dat was zeker niet mijn plan en het was ook niet express. Holly heeft het recht om te doen wat ze wil en ik respecteer dat. Ik geloof dat gerechtigheid zal komen en dat de athletic commission de juiste beslissing zal maken.”  

The Iron Lady‘ wil niets liever dan een rematch, om aan alle twijfel en controverse een einde te maken. Is de rematch the way to go?

“Ja, dat denk ik echt, zeker door alles wat er nu gaande is. Ik moet misschien wat tijd missen om mijn hand te laten fixen, maar als ze er voor in is, dan kunnen we zeker een rematch plannen.”

Ook het vragen om een rematch, van beide kanten, heeft geleid tot claims dat de kampioene nu al bezig is om Cyborg te ontwijken. Volgens de Randamie is daar natuurlijk geen sprake van:

“Ik neem het eerlijk gezegd niet persoonlijk. Iedereen mag zeggen wat ze willen zeggen. Ik weet dat ik niet bang ben, en ik weet dat ik tegen iedereen wil vechten. Nu ligt mijn focus ergens anders, er is ook zoveel gaande. Het is vijf dagen geleden dat ik voor de UFC titel vocht en op het moment is het zo druk, zo hectisch, dat ik helemaal geen tijd heb gehad om er echt van te genieten. Ik heb gelukkig veel mensen in Nederland die me onvoorwaardelijk steunen. Ik ga er nu lekker van genieten, en zoals ik zei ga ik even de dokter opzoeken. Ik ga mijn hand laten onderzoeken, en wat er daarna gebeurt, gebeurt.”

Op typische strijdbare wijze gaf de Randamie ook nog antwoord op de vraag of de vedergewicht divisie haar permanente thuis is geworden:

“Ik ga zeker niet al verder kijken dan mijn aankomende gevecht. Maar kijk even naar iemand als Conor McGregor, die twee titels in twee verschillende gewichtklassen heeft. Als ik dat kan bewerkstelligen, dan zou dat echt waanzinnig zijn! Ik kan gemakkelijk weer naar 135 pond gaan. Nou ja, makkelijk, het is nooit echt makkelijk. Moeite doen om op streefgewicht te komen is niet makkelijk, en ook echt niet leuk. Het is nooit makkelijk. Maar ik kan 135 pond halen. Ik geloof dat er nog zat interessante gevechten op 135 pond zijn. Wie wil nou niet de eerste vrouw zijn die twee titels in verschillende gewichtklassen op haar naam heeft staan?”

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Zou UFC eigenaar WME-IMG ooit Invicta FC overnemen?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Invicta featherweight kampioene Cris Cyborg ...

UFC on FOX 19 Teixeira vs. Evans Recap : Op papier sterke card maakt verwachtingen waar in Tampa.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. MAASTRICHT- Afgelopen nacht was het ...

Gunnar Nelson geeft uitleg waarom hij niet vecht op UFN 99

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Gunnar ‘Gunni’ Nelson stond gepland ...