Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Algemeen Dagblad

Germaine de Randamie staat voor de grootste klus van haar carrière. De Nederlandse kan zaterdagnacht op UFC 208 de eerste Nederlandse vechtster worden die een UFC titel veroverd. Haar tegenstandster is voormalig bantamgewicht kampioene en Ronda Rousey vernietiger, Holly Holm. Epic MMA stelde ‘The Iron Lady‘ 20 vragen, je kan HIER klikken om het te lezen!

In de UFC heeft Germaine een bescheiden record van 3-1, maar dat schept een vertekend beeld. De Utrechtse heeft namelijk een karrenvracht aan ervaring in Muay Thai, en sleepte meerdere wereldtitels in de wacht in meerdere organisaties. De berichtgeving over haar record in Muay Thai loopt sterk uiteen. Zo vermeldt wikipedia dat de Randamie 37-0 is. Ariel Helwani meldde in 2011 dat de vechtster 48-0 is. En op UFC Fight Pass wordt vermeld dat ‘The Iron Lady‘ 46-0 is. Laten we het er maar op houden dat de Randamie in haar kickboks carrière simpelweg niet verloor.

Cesar Gracie beschrijft haar als de vrouwelijke versie van Anderson ‘The Spider‘ Silva. Zeer hoge lof, afkomstig van een legende.

Overigens was de Nederlandse niet de eerste keus om voor de vedergewicht titel te gaan vechten. Gedoodverfde kampioen Cris Cyborg, de monsterlijke Braziliaanse, was eigenlijk de eerste keus. Zij werd echter in december door USADA in de kraag gevat vanwege een positieve dopingcontrole. In haar systeem werden sporen van een middel gevonden dat helpt bij de afscheiding van water. Het middel kan tevens het gebruik van prestatie verhogende middelen maskeren, en staat op de verboden lijst. De positieve test kon er weleens voor zorgen dat Cyborg een lange schorsing tegemoet kan zien. Cyborg wees voordat ze gepakt werd gevechten met Holly Holm en Germaine de Randamie al af. De UFC koos daarop eieren voor hun geld en wees de twee andere gegadigden aan voor een titelgevecht. Een kans, die de Randamie voor geen goud wil laten liggen.

Debuut
Ze maakte haar debuut tegen Julie Kedzie in Seattle en kreeg in de Jacksonwink vechtster gelijk iemand voor de kiezen die het klappen van de zweep wel kende. In de eerste ronde was Kedzie nog wel opgewassen tegen de verwoestende knieën van de Randamie, die in de clinch haar knieën als sloopkogels hanteerde.

In de tweede ronde wist Kedzie de Nederlandse naar de grond te krijgen, maar kon ondanks top positie geen schade aanbrengen. ‘The Iron Lady‘ raakte met haar rug op het canvas niet in paniek en kon de aanval met gemak weerstaan. Aan het begin van de derde ronde viel op dat de zenuwen de Utrechtse duidelijk niet van slag hadden gebracht. Ze oogde rustig en totaal niet onder de indruk van haar tegenstandster, die een heel resumé aan grote tegenstandsters had afgewerkt. De knieën van de Randamie gingen weer aan het werk en richtten opnieuw schade aan. Af en toe kwam de Utrechtse door met een stevige rechterhand, die ze met haar linkerarm de goede richting op begeleidde.
Aan het einde van de ronde leek ze de partij te verliezen doordat Kedzie haar naar de grond wist te brengen met een takedown. Echter kon ze opnieuw geen schade aanbrengen. En dat werd meegenomen in de uiteindelijke beslissing. Germaine kon zich niet bedwingen wanneer Bruce Buffer de beslissing in haar voordeel door de microfoon schalde, ‘The Iron Lady‘ had haar eerste UFC overwinning te pakken.

Eerste verlies
Haar volgende partij was tegen huidig bantamgewicht kampioene Amanda Nunes. In de partij werd ze al vroeg in de eerste ronde naar de grond gebracht en het lukte haar helaas niet om uit de benarde positie te ontsnappen. Met harde ground and pound van Nunes dolf ‘The Iron Lady’ het onderspit. Nunes hakte met ellebogen op de dekking van de Randamie, maar de Nederlandse deed helaas niet genoeg om zichzelf te verdedigen. Scheidsrechter Herb Dean had geen andere keuze dan de partij te stoppen. Back to the drawing board.

Back to the roots
In haar volgende partij tegen Larissa Pacheco tapte Germaine uit een bekend vaatje. Met haar sterke kickboks skills was ze in de eerste ronde al veel te sterk voor de Braziliaanse. Haar harde rechterstoot kwam verscheidene keren goed door, en ook haar harde jab deed de alarmbellen in het hoofd van Pacheco afgaan. Aan het einde van de ronde gooide ‘The Iron Lady‘ alles in haar rechterbommen. Wonder boven wonder bleef Pacheco overeind, en sportief wisselden de dames nog wat vriendelijkheden uit.

Pacheco’s geluk was in de tweede ronde op. Door opnieuw een paar krachtige rechterstoten bezwijkt het laatste beetje verzet van de Braziliaanse. Met groot machtsvertoon won de Randamie haar derde partij in de UFC, op technisch knockout.

Ahoy
En dan. De Randamie mocht in een uitverkocht Ahoy in Rotterdam voor eigen fans laten zien wat ‘The Iron Lady’ zoal in huis had. En ze stelde niet teleur. Anna Elmose mocht aan den lijve ondervinden dat de knieën en vuisten van Germaine behoorlijke schade toe kunnen brengen. Elke stoot van de Utrechtse werd luid aangemoedigd, en gaven de vechtster dat beetje extra. Niet dat het echt nodig was, want de Randamie overrompelde de Deense met gemak.Grote klus
Germaine is totaal niet geïntimideerd door haar aankomende tegenstandster, Holly Holm. ‘The Iron Lady‘ nam het immers ooit op tegen een man, die 40 pond zwaarder was. Ze wist de man nota bene knockout te slaan. Tegenover MMA Junkie en MMA Fighting verklaarde ze:

Elk gevecht is het moeilijkste gevecht van mijn carrière. Ik heb respect voor Holly. Ze is een begenadigd atleet. Voor mij is het echt een eer. Maar ik ben er klaar voor. Als ik tegen mannen kan vechten, kan ik ook tegen Holly vechten.”

Natuurlijk werd er doorgevraagd over dat laatste deel van haar statement. En bovendien circuleert er deze week ook een video van Germaine, die inderdaad een man in een bokswedstrijd tegen de vlakte slaat.

Hij was 40 pond zwaarder dan mij. Het was een bokswedstrijd, en het is wat het is. Ze boden me het gevecht aan, hij had drie professionele gevechten, en ik wilde het wel doen. Hij sloeg me echt hard. Het eerste wat ik dacht toen hij me raakte was verdorie, ik moet m’n hand wel hoog houden.”

Zo gezegd, zo gedaan. Nu volgt haar belangrijkste partij ooit. Tegenstandster Holly Holm heeft natuurlijk als grootste prestatie het winnen van de bantamgewicht titel. Dit deed ze door Ronda Rousey op UFC 193 knockout te schoppen en te slaan. De daverende head kick die Holm vol op de nek van Rousey plaatste, was over de gehele wereld te zien en te voelen. Holm kon de titel echter niet  lang vasthouden. Bij haar eerste titelverdediging leek er geen vuiltje aan de lucht. Holm kon haar favoriete spelletje spelen en Miesha Tate telkens op gepaste momenten raken. Tate kreeg geen vat op de ‘The Preacher’s Daughter‘, en kon haar sterke grappling game niet implementeren. Tot de laatste ronde, waar ze Holm naar de grond kreeg en een choke aan kon zetten, die ze niet meer losliet. Holm verloor het bewustzijn, en tegelijkertijd haar titel. Ze verloor daarna nog een keer, en wel tegen Valentina Shevchenko. In de partij had Holm zichtbaar moeite om de aanval te kiezen, en effectief te zijn met haar stoten. Was Holm haar mojo kwijt?

Prognose
The Iron Lady‘ zal minder moeite hoeven te doen om op streefgewicht te komen. En dat kon best weleens een bepaalde factor in dit gevecht worden. Op bantamgewicht was ze al fiks, en hadden haar stoten al veel power. Haar lichaam wordt nu minder beschadigd doordat ze dichter bij haar werkelijke gewicht zit, en dat kon weleens positieve uitwerkingen hebben op haar kracht en fitheid. Hetzelfde geldt ook voor Holly Holm, die nu natuurlijk ook minder moeite hoeft te doen om op streefgewicht te komen. Holm zal niet blind voor de aanval kiezen, en ze zal de Nederlandse met counters proberen weg te tikken. De Randamie zal vechten zoals ze altijd vecht, vol op de aanval. Ze is ijzersterk in de clinch, met vervaarlijke knieën en ellebogen. Als het op een grondgevecht gaat aankomen, wat overigens niet heel waarschijnlijk lijkt, lijkt het voordeel bij de Nederlandse te liggen. Holm is geen ster als het gaat om worstelen en jiu jitsu, ondanks intensief werk met Israel ‘Izzy‘ Martinez.

The Preacher’s Daughter‘ zal ook centimeters aan reikwijdte prijs moeten geven. De Randamie is met haar lange armen en benen in het voordeel, en kan de Amerikaanse zo nodig op afstand houden. Het betekent dat Holm binnen schootsafstand van ‘The Iron Lady‘ zal moeten komen, met alle gevolgen van dien.

Door de achtergrond van de Utrechtse zit het wel snor met haar verdediging. Ze houdt haar dekking goed hoog, en in de clinch is ze heer en meester. Ze zal moeten proberen niet de boel te forceren, en te hard door te stoten met haar rechter. Ze zal ook moeten proberen variatie in haar aanvallen aan te brengen, en niet te zwaar leunen op haar rechterhand. Door haar Muay Thai achtergrond heeft ze venijnige trappen in huis, en die zal ze moeten gebruiken, om Holm het nakijken te geven. Als de Amerikaanse kan timen op wat komen gaat, is ze erg gevaarlijk. Voor de Randamie dus zaak om onvoorspelbaar te zijn.


And new?
Beide dames hebben inmiddels ingewogen, en wogen allebei onder de limiet van 145 pond. Holm woog 144,4 pond en Germaine 143,6 pond. Het gevecht gaat dus officieel door. Opvallend is dat de wedkantoren de Randamie als favoriet hebben bestempeld. Een voorbode voor wat komen gaat? Als Bruce Buffer de woorden #andnew door de microfoon schalt, krijgen we dan de naam van Germaine te horen, of toch die van de Amerikaanse? We gaan het meemaken, zaterdagnacht. De main card begint vanaf 04.00 Nederlandse tijd, en zal op Fox 2 en Fox 6 worden uitgezonden.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)