Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Germaine de Randamie beleefde zaterdagavond de avond van haar leven. Op UFC 208 legde zij beslag op de vedergewicht titel bij de vrouwen door op punten te winnen van Holly Holm. De avond werd echter overschaduwt door de controversiële activiteiten van Germaine na de bel. ‘The Iron Lady‘ sloeg na ronde 2 en ronde 3 na de bel door op haar tegenstander. Ze werd hiervoor niet bestraft.

Er zal echter iemand moeten boeten, volgens het kamp van Holly Holm. Het is net bekend geworden dat Holly Holm de beslissing officieel gaat aanvechten. MMA Fighting komt als eerste met het nieuws naar voren. Ze heeft middels haar advocaten ook officieel een klacht ingediend tegen scheidsrechter Todd Anderson. Hem wordt kwalijk genomen dat hij niet op tijd tussen beide vechters kwam. En daar valt zeker wat voor te zeggen. Als er nog tien seconden te gaan is in een gevecht, is het taak voor de scheidsrechter om al in de buurt van de vechters te staan en alert te blijven. De scheidsrechter dient bij het gaan van de bel onmiddellijk tussen beide vechters in te gaan staan. Anderson deed dit bij de incidenten veel te laat, en er was ook te zien dat de scheidsrechter halfslachtig bij de vechters stond bij het naderen van de bel. Iets dat wordt beaamd door scheidsrechter Rob Hinds: “We moeten er zeker van zijn dat we in goede positie staan, en dat we zo dicht mogelijk bij het klinken van de bel de acties kunnen stoppen.”

Holm heeft nu advocaten Paul Bardacke en Breanna Houghton in de arm genomen. Het juridische team heeft nu de New York State Athletic Commission gevraagd om de prestatie van de scheidsrechter eens stevig onder handen te nemen. Zoals eerder vermeldt wordt de scheidsrechter kwalijk genomen dat hij niet tijdig tussen beide vechters kwam, en tevens dat de scheidsrechter geen punten bij Germaine de Randamie heeft afgetrokken na de incidenten na ronde 2 en 3.

De officiële klacht luidt als volgt:

We vragen de commissie vriendelijk om officieel het optreden van scheidsrechter Todd Anderson opnieuw te beoordelen, en zijn falen om punten af te trekken na overtredingen na ronde 2 en 3. We verzoeken om een heroverweging van het resultaat van de partij.”

Klik hier voor de officiële klacht.

Holm’s agent had sterke bewoordingen voor de overtredingen van de Randamie: “Het was overduidelijk.”

Wat ook overduidelijk is, is dat Holm nu drie partijen achter elkaar heeft verloren. Germaine heeft echter al toegezegd wel open te staan voor een rematch. Krijgt Holly Holm haar zin? Het moge duidelijk zijn dat de gewonnen partij van Germaine de Randamie misschien nog een staartje gaat krijgen. Wij houden jullie uiteraard op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)