Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Deepishthoughts.com

Arme Ian McCall. De vechter lijkt door ongeluk te zijn gebeten. De vechter met de markante snor zou op UFC 208 eindelijk weer in de octagon te bewonderen zijn. Ongeluk had echter heel andere plannen. De vechter was bezig aan een succesvolle weightcut, maar werd daarna dusdanig ziek dat er van vechten geen sprake meer kon zijn. Voor de vijfde opeenvolgende keer werd een gevecht van McCall afgelast.

‘Uncle Creepy’ deed op de Joe Rogan podcast zijn woordje over de hachelijke avonturen die hij meemaakte voor UFC 208:

“Ik kwam nooit erg gemakkelijk op gewicht.”

Vraag aan iedereen, je stopt gewoonlijk met water drinken zo’n 24 uur voor de wegingen. Ik kwam donderdagavond op streefgewicht, en dat ging zo goed dat ik 5 glazen ijswater dronk, gedurende de hele nacht. Ik dacht dat ik daarna wel wat kon gaan eten. Dus ik at een klein beetje salade en ik gaf dat over. Ik dacht dat het door de dressing of zo kwam of door iets dat mijn maag van streek maakte. Dus ik nam wat amandelen, nog eens 5 glazen water, en ging door met op streefgewicht komen. Maar toen ik er weer gewicht bij wilde gooien, weigerde mijn lichaam gewoon. Ik kon niks binnenhouden. 

De volgende ochtend was ik nog maar 5 pond aangekomen. Alles wat ik probeerde te eten, ging er gelijk weer uit. Ik was zelfs aan het overgeven waar de andere vechters bij waren. Bij elke aangelegenheid dat we in het openbaar waren, was ik godverdomme aan het overgeven.”

McCall wilde echter gewoon doorvechten. Dat werd hem echter afgeraden. Sterker nog, een ziekenhuisbezoek leek de UFC officials een veel beter idee. En zo geschiedde:

“Ik vroeg ze, smeekte ze: ‘laat me alsjeblieft vechten’. En ze keken me aan en zeiden: ‘Jij gaat naar een ziekenhuis!’ Ze waren eigenlijk van plan een noodoperatie op mijn galblaas uit te voeren, en godzijdank hebben ze dat niet gedaan. Het hele gebeuren maakte me doodsbang. Toen de dokter zei: ‘je kan doodgaan, je weet het maar nooit’, dacht ik echt ‘verdomme wat bedoel je met je weet het maar nooit?!”

Uncle Creepy‘ tast nog geheel in het duister wat er nou precies aan hem mankeerde. Had hij teveel moeite gedaan om op streefgewicht te komen?

Mijn galblaas was enorm gekrompen. Ik denk dat het van het uitdrogen kwam. Ze dachten dat ik nierstenen had (een veelvoorkomend symptoom bij weightcuts). “

Toen voerden ze een geavanceerde versie van een ultrasone test uit, en vonden vervolgens niets. Dus was er ook geen operatie nodig. We waren de hele week tests aan het uitvoeren. Ik ben nog steeds dun. Ik ging een dag later dan gepland naar huis en ik was nog steeds onder de 135 pond – 132 pond om precies te zijn. Ik kon tot dinsdag helemaal geen eten binnenhouden. Mijn lichaam kapte er gewoon mee.”

Het is te hopen dat de gezondheid van McCall verbeterd. Of komt ongeluk hem bij een volgende gevecht opnieuw een bezoek brengen? Voorlopig is ‘Uncle Creepy‘ een vechter met een hoop pech en ongeluk. Is ‘Uncle Unlucky’ een betere bijnaam voor hem?

Het originele artikel verscheen op MMA Fighting.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Weekly Fight Announcements: UFC

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. EPIC MMA komt weer terug ...

(Video) Mystic Mac: ''Alvarez gaat knock out in de eerste ronde.''

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Afgelopen nacht stond de persconferentie ...

Chris Weidman

Chris Weidman is furieus na controverse op UFC 210: “Ik ben genaaid.”

Chris Weidman gaat na zijn controversiële nederlaag tegen Gegard Mousasi de beslissing aanvechten.