Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Fighting

Er is een heuse file op 185 pond. De gegadigden verdringen zich allemaal om een felbegeerde titelshot tegen kampioen Michael Bisping te vergaren. Onze landgenoot Gegard Mousasi is natuurlijk één van die gegadigden. Maar iemand die het misschien ietsje meer verdiend is Jacare Souza. De Braziliaan is met zijn machtige jiu jitsu één van de gevaarlijkste vechters in de divisie.

Jacare (Wat in het Portugees krokodil betekent) won onlangs op UFC 208 met gemak van Tim Boetsch. ‘The Barbarian‘ was niet opgewassen tegen de krachtige groundgame van de Braziliaan, die in de eerste ronde met een schitterende kimura de zege letterlijk naar zich toe trok.

De partij tegen Boetsch was eigenlijk een match-up waar velen een hoop vraagtekens bij plaatsten. Jacare leek eigenlijk rijp voor een titelshot, maar kreeg die niet. Het gevecht was dan ook eentje met een hoge risicofactor, en een potentieel magere beloning. Zou Jacare dichterbij een titelshot komen bij een overwinning? Het antwoord lijkt nee.

De gehele top-5 in de middelgewicht divisie jaagt als een roedel hongerige wolven achter kampioen Michael Bisping aan, met voorop de Braziliaan en Yoel Romero. Jacare is al een geruime tijd bezig om Michael Bisping uit te tent te lokken, tot nu toe zonder effect.

Dat betekent niet dat de Braziliaan er dan maar mee ophoudt. Sterker nog, Jacare kan niet wachten om zijn tanden in de mondige Engelsman te zetten. Figuurlijk gesproken dan. ‘The Count’ werd grondig op de korrel genomen, en hij kon het niet laten om zijn gevecht met Dan Henderson weer naar voren te halen. Bisping kwam op UFC 204 zeer gehavend uit de strijd, maar verdedigde met succes zijn titel. De Braziliaan uitte zich een dag geleden op instagram:

“Kijk eens wat er gebeurd als ik tegen de nummer 13 vecht. En kijk wat er gebeurd als Michael Bisping tegen de nummer 13 vecht. Ik hoorde dat Bisping weer eens over me lulde, en loog, omdat hij geen smoesjes en excuses meer heeft om met mij de octagon in te stappen. Precies zoals lafaards doen. Hij zei dat ik er amateuristisch uit zag tegen Tim Boetsch, maar we weten allemaal nog hoe hij er na het gevecht met Henderson uitzag. Je werd in elkaar geslagen! 

Je bent echt dom, Bisping

Nadat je door Hendo’s brute rechterhand knockout werd geslagen, had je zeven jaar om te leren. Toen je weer tegen hem vocht kon je niet eens die rechterhand verdedigen, diezelfde rechterhand die je liet slapen.”

“Hij sprak ook nog over mijn lichaam. Hij let teveel op andere lichamen. Je kan alleen heel dichtbij me komen zonder bang te zijn als je voor USADA werkt en de tests op me uitvoert. Je kan maar beter in een carrière als blogger of schrijver investeren, want je bent geen echte vechter!”

Jacare zal echter nog een tijdje moeten wachten voordat hij Bisping te pakken kan nemen. Yoel Romero lijkt de eerste gegadigde te zijn om de mond van ‘The Count’ proberen te snoeren. Of dringt GSP ongegeneerd voor? Michael Bisping lijkt de handen vol te hebben aan alle haat en nijd die zijn kant op wordt geslingerd. Want behalve Jacare, hebben ook Yoel Romero en Luke Rockhold genoeg over de Engelse kampioen te zeggen. We wachten met smart op de volgende die zijn mond opentrekt!

Het originele artikel verscheen op MMA Junkie.

 

 

 

 

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Tony Ferguson

Tony Ferguson weigert na te trappen: “Hoop dat Khabib zich snel beter voelt.”

Tot afgrijzen van iedereen werd gisteren het gevecht tussen Tony Ferguson en Khabib Nurmagomedov ...

Weekly Fight Announcements

Weekly Fight Announcements: UFC 15 oktober 2017

Nieuwe week, nieuwe fight announcements! Voor december heeft de UFC een hoop spektakel in ...

UFC Brasilia: Cyborg vs Lansberg: Line-up, uitzendtijden en zenders

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Zaterdag 24 september zal Cristiane ...

Fight Announcements Recap Week 51.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.   Deze week maar liefst ...