Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: ESPN

Het gaat kampioene Joanna Jedrzejczyk voor de wind. Ze verdedigde op de grootste card ooit succesvol haar strogewicht titel tegen landgenote Karolina Kowalkiewicz en maakte ook de overstap naar één van de succesvolste en grootste kampen in MMA, American Top Team. Tegenover Flocombat gaf zij antwoord op een aantal vragen.

UFC 205
Als eerste werd er gevraagd naar UFC 205, dat in de iconische Madison Square Garden van New York werd gehouden.

Die show was geweldig. We hadden helemaal geen tijd om te praten na die show. Ik was zo gelukkig. Vorige week heb ik pas mijn gevecht met Karolina teruggekeken, twee maanden na het gevecht, en ik was erg opgewonden. Ik ben elke dag erg hard voor mezelf, maar ik ben gelukkig. Het was echt een goed gevecht. Ik weet alleen niet waarom mensen me nog steeds vragen naar een rematch met Karolina, ik heb dat gevecht echt beslissend gewonnen.”

Over haar rivale was ze nog lang niet uitgesproken. Jedrzejczyk is van mening dat zij, en alleen zij de allerbeste is. Niet alleen van Polen, maar ook van de wereld:

“In Polen waren er zoveel mensen die wilden dat ik bewees wie de beste in Polen is. Ze wilden allang dat ik tegen Karolina zou gaan vechten, zelfs voordat ze in de UFC kwam. Maar zelfs op dat bewuste punt, drie jaar geleden, zei ik al dat ik niet hoef te bewijzen wie de beste in Polen is. Ik weet wie ik ben. Ik weet dat ik de beste in de wereld ben, en dat ga ik ook bewijzen. En dat deed ik ook.” 

En ook over de daadwerkelijke confrontatie op UFC 205 had ze nog het één en ander te zeggen. Joanna won de partij door een unaniem jurybesluit, maar kwam niet ongeschonden uit de strijd. Voor het eerst in haar carrière in de UFC kwam ze gehavend uit de strijd, door het dappere verzet van haar landgenote.

Ik denk dat ik Karolina en aan de rest heb laten zien dat ze ver achter me staat. Ok, ze is echt taai en het was een mooi gevecht, maar kom op, het was echt een groot verschil. Die stoten en trappen van haar, ze was in de vierde ronde wel gevaarlijk, maar het duurde niet langer dan 30 seconden. Dat was alles. Ze kon niet meer doen.”

ATT & Perfecting Athletes
Ze richtte verder haar pijlen op 2017 en op haar grote plannen voor het jaar. Een vlieggewicht divisie, op 125 pond, ziet de kampioene wel zitten. Het zou inhouden dat ze minder moeite hoeft te doen om op streefgewicht te komen. Niet dat haar weightcuts nu heel moeilijk zijn, mede door de uitstekende begeleiding bij American Top Team en Perfecting Athletes, het team dat haar helpt op streefgewicht te komen.

Ik geniet van mijn leven, en Perfecting Athletes hebben mijn visie op het gebied van diëten veranderd. Ze hebben mijn supplementen, mijn dieet en mijn voorbereidingen veranderd, en dit ga ik voor elk vechtkamp herhalen.

Ik voel me erg gezond, en ik voel me thuis (bij American Top Team). Natuurlijk mis ik mijn thuis, maar hier heb ik echt goeie mensen om me heen: Perfecting Athletes, coach Mike Brown, Kami Barzini, Katel Kubis en de rest van de mensen van American Top Team. We zijn één grote familie, en ik voel me echt geweldig. Ik ben gelukkig, ik ben gezond, en wanneer ik beide ben weet ik dat ik mijn gevechten ga blijven winnen.”

Grote plannen voor 2017
Zoals eerder vermeld heeft Joanna wel oren naar een overstap naar de 125 pond divisie. Ze zei hierover het volgende:

“Ja hoor, als ze een divisie voor 125 pond openen, dan ga ik zeker omhoog. Ik wil op 115 pond blijven vechten, maar ook op 125 pond, want met Perfecting Athletes aan mijn zijde weet ik dat ik dit kan doen en gezond kan blijven. Ik zou dit zeer zeker willen doen. Ik heb dit jaar echter grote plannen in de strogewicht divisie. Ik zou graag in april of mei willen vechten, daarna nog een keer in de zomer, en aan het einde van het jaar nog een keer in Madison Square Garden.”

Vechten in haar thuisland blijft een droom. De UFC is pas één keer in Polen geweest, maar Joanna stond toen niet op de fightcard. Zij hoopt dat de organisatie het nog een keer aandurft om naar Polen te komen:

Niemand weet wat er op dit moment in het kantoor van de UFC gebeurt. Er zou geen vedergewicht divisie komen, maar nu hebben we er ineens eentje. Ik ben blij dat het gebeurt is, want het is goed om meerdere vrouwen divisies te hebben. Maar we tasten nog wel een beetje in het duister als het gaat om de planning. Ik heb met een paar UFC mensen gesproken over een show in Polen, maar ze vertelden me dat ze in de komende zes maanden geen show in Polen hebben gepland. Misschien dat ze er in de tweede helft van 2017 heen gaan. 

Ik wil alleen vechten en in elk gevecht het beste gevecht neerzetten, op de grootste UFC shows. Maar aan de andere kant, laat me gewoon vechten, het maakt mij echt niet uit waar. Ik zou heel graag voor de ogen van mijn familie en al mijn mensen in Polen willen vechten en er een goede show van maken. Ik doe dat alleen niet tegen Karolina. Die verdient het de komende maanden niet om voor een titel te vechten.”


Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Drie UFC Houston vechters positief getest voor cannabis

Drie vechters die vochten op UFC Fight Night 104 in Houston zijn positief getest ...

Who's Next ?!? UFC 199: Rockhold vs. Bisping

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. In deze rubriek spelen we ...

Dan Hardy heeft geen interesse in gevecht met Mickey Gall

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Mickey Gall versloeg mede ‘Dana ...