Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Nouvelles

Het blijft roken rondom het vuurtje dat Jorge Masvidal op dit moment is. Na zijn ijzersterke optreden op UFC Fight Night Denver, waar hij Cowboy Cerrone niet één, maar eigenlijk twee keer technisch knockout sloeg, is er aan exposure geen gebrek.

Zo verklaarde Dana White eergisteren dat hij al een paar nieuwe tegenstanders voor ‘Gamebred’ op het oog heeft. Demian Maia werd al als een sappige wortel voor de neus van Nick Diaz gehouden, en mocht dat gevecht niet rondkomen dan zou Masvidal het gevecht krijgen. De vurige vechter is echter al van mening dat de Braziliaanse BJJ koning een gevecht met hem absoluut niet ziet zitten: “Gasten zijn al bezig om gevechten af te wijzen. Demian Maia wil niet met mij vechten. Ze boden hem een gevecht met mij aan, en hij wilde het niet. Blijkbaar wil hij wachten. Ik wil tegen elke sterke top-10 weltergewicht vechter vechten. Geef me de allersterkste en zwaarste gasten die je hebt.”

Het is dezelfde vechtlustige houding die Masvidal vóórdat hij in de UFC actief was, tentoonspreidde bij de backyard brawls van Miami. Ondanks dat ‘Gamebred’ vaak genoeg tegenover gasten stond die koppen groter waren, bracht zijn enorme vechters hart, dito vuisten en don’t-give-a-F attitude hem luttele keren de overwinning.


Bad Blood
Maar mocht Masvidal niet de hele grote tegenstander krijgen waar hij naarstig naar op zoek is, dan neemt hij genoegen met Neil Magny. Tussen de twee is er blijkbaar kwaad bloed, wat zijn oorsprong een tijdje geleden vond. De Amerikaan claimt op MMA Junkie Radio dat Magny voor zijn gevecht met Lorenz Larkin ‘Gamebred’ afwees.

Weet je, ik zal je vertellen wie ik echt niet moet, dat is Magny, want toen ik hem op een respectvolle manier uitdaagde voor een gevecht was hij echt een lafaard. Hij zei dat ik niet genoeg foto’s op social media had, en vroeg wie de F ik wel niet was. En nu ineens staat hij te popelen om tegen mij te vechten, dat watje. En het maakte me eigenlijk niet uit dat hij me afwees, het was voor mij de manier waarop. Een beetje doen alsof hij niet wist wie ik was, en nu weet hij het opeens wel? Rot alsjeblieft op.”

En het lijkt erop dat dit gevecht snel gemaakt gaat worden, want Magny liet ook van zich horen, en stookte het vuurtje zo nog een beetje meer op. De lange vechter uit Denver verklaarde tegenover MMA Junkie:

Toen mijn tegenstander uitviel, was hij één van die jongens die gelijk op twitter ging bedelen om een gevecht. Maar ik wees het af. Ik ben echt niet geïnteresseerd om tegen gasten te vechten die in mijn ogen schooiers zijn of geen lange reeks overwinningen achter hun naam hebben staan. Hij is iemand die al een tijdje in de sport is. Maar op weltergewicht heeft hij nog niet heel veel klaargespeeld. De enige overwinning die hij op 170 had was tegen Ross Pearson, en die vecht normaal op vedergewicht.

Dus hij was niet iemand waartegen ik wilde vechten. Ik had net van Hector Lombard gewonnen, en om daarna tegen iemand te vechten die normaal op vedergewicht vecht? Nee. Ik heb nu geen gepast woord, maar ik vond hem echt een bitch. Hij schuwde geen manier om een gevecht te verkrijgen, maar ik was gefocust op grotere tegenstanders.” 

Olie op het vuur
De heren gingen beiden nog even door. Vooral ‘Gamebred’ was mondig. Masvidal is een voorstander van ‘put your money where your mouth is.” Na zijn overwinning op Cowboy daagde hij UFC president Dana White uit tot een weddenschap: Geef me een grote vechter en ik win, en ik durf daar zelfs $200.000 dollar op te zetten. Je gaat niemand in de weltergewicht divisie vinden die mij verslaat. Niemand.

En daar denkt Neil Magny dus duidelijk anders over. Nadat Masvidal zijn betoog postte, reageerde Magny gelijk:

Nadat hij die statement postte dat hij tegen iedereen zou vechten en $200.000 dollar erop zou zetten, reageerde ik gelijk. Dat is een gevecht dat ik maar wat graag aanneem. Sindsdien heeft hij niet meer direct op mij gereageerd. Elke weltergewicht die hij uitdaagt rent de andere kant op. Ik zeg het gewoon. Het is een gevecht waar ik niet voor weg ga lopen.

Sean Shelby kan met zijn voeten op zijn bureau rustig toe zitten kijken hoe de twee kemphanen samen zijn werk doen. Masvidal heeft na zijn uitdaging aan het adres van Nate Diaz nu iemand gevonden in Neil Magny die het graag tegen hem op zou willen nemen. Shelby hoeft alleen voor een vechtovereenkomst te zorgen, handtekeningen van de heren Masvidal en Magny zullen ongetwijfeld snel volgen.
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC 205: Inside The Octogan – De Prelims

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. In deze aflevering van Inside ...

(Preview) UFC Fight Night: Holm vs. Shevchenko

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.Het is bijna weer zover. UFC ...

Fight Announcements Recap Week 8 (2016).

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. MAASTRICHT – Ook deze week ...

UFC 221 Free Fight: Lyoto Machida vs. Luke Rockhold

Luke Rockhold zag zijn tegenstander veranderen van Robert Whittaker naar Yoel Romero en de ...