Khabib Nurmagomedov
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Fighting

Het is niet heel gek dat Khabib Nurmagomedov op dit moment het nieuws domineert. Hij is nog vijf dagen verwijderd van het gevecht met Tony Ferguson, en de twee heren gingen een paar dagen geleden op een UFC 209 media conference call elkaar verbaal te lijf. Het vuur werd met de verbale vechtpartij alleen maar nog verder opgestookt. Zijn vader Abdulmanap kwam vandaag met het nieuws dat Khabib waarschijnlijk niet lang meer in de UFC te bewonderen zal zijn. En een uur geleden werd ook bekend dat Abdulmanap de Verenigde Staten niet in mag. Kortom, een hoop Khabib gerelateerd nieuws in een korte tijd.

Nu is Khabib ook zelf weer aan het woord gekomen. Tegenover FOX Sports ging Khabib even flink te keer over de huidige lichtgewicht kampioen Conor McGregor:

“Ik geef geen ruk om Conor McGregor. Ik denk alleen aan die belt. Toen ik naar de UFC kwam, heb ik nooit gedacht van ‘Oh ik moet tegen Conor vechten en lekker veel geld verdienen.’ Ik denk alleen aan die belt. Ik denk dat ik Tony Ferguson ga verslaan. Daarna gaat Conor zeker zeggen dat hij zijn titel niet wil verdedigen, nou dan vecht ik gewoon tegen een andere taaie tegenstander. Ik weet het nog niet, maar misschien Michael Chiesa of Edson Barboza of zo.”

Nurmagomedov heeft in een eerder stadium gedreigd niet meer in de UFC te vechten als hij geen titelshot krijgt. Dit lijkt weer een ommezwaai in zijn gedachten. ‘The Eagle‘ was echter nog lang niet klaar met over McGregor te spreken.

“Weet je wat interessant is, ik denk dat de UFC vooruit moet gaan plannen. Want die angsthaas (McGregor) is geen loyale vent. Dat weet ik. Misschien herinner je nog wel dat hij voor het eerst ging vechten in de UFC. Na het gevecht zei hij iets in de trent van ‘geef me $50.000 dollar Dana’. De UFC heeft hem zo gemaakt. Als hij nooit in de UFC vocht, hoe kan hij dan zo geworden zijn? Nu heeft hij een naam, en nu lult hij over dat hij buiten de UFC om een bokswedstrijd gaat boksen. Dit vind ik respectloos tegenover de UFC. Dus ik denk dat de UFC een plan moet gaan maken. Ze moeten mij meer gaan pushen. De UFC pusht hem de hele tijd omdat de UFC nou eenmaal een grote PR machine is. Ze moeten het gevecht tussen mij en hem gaan maken nadat ik Ferguson heb verslagen. Ik ga hem verpulveren. Ik moet dit doen voor de UFC. Dit is hoe ik het zie. Want we moeten hem weer nederig maken.”

Khabib is echter niet erg hoopvol dat het gevecht tussen McGregor en hem gaat komen. Hij is overtuigd dat McGregor weer een ander gevecht gaat zoeken, misschien wel buiten de gewichtsklasse. Het zou inderdaad wel passen in de werkwijze van ‘The Notorious’, die altijd op zoek lijkt naar het gevecht wat het meeste geld op kan leveren. En dat is ‘The Eagle’ natuurlijk opgevallen:

“Ik wil voor de titel vechten, want daarom ben ik naar de UFC gekomen. Wanneer je geld heb, is het allemaal goed. Als je meer geld heb, heb je wel meer problemen. McGregor begrijpt wel wie iedereen is. En ik denk dat hij zijn titel niet wil verdedigen.” 

Eerst zal Khabib natuurlijk af moeten rekenen met Tony Ferguson, een tegenstander die absoluut niet onderschat dient te worden.

 

 

 

 

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC 219 Embedded: Vlog Series – Episode 2

Een nieuwe editie van UFC 219 Embedded met onder andere Cris Cyborg, Holly Holm, ...

Sergio Pettis: “Ik wil een knockout op mijn record hebben.”

Sergio Pettis krijgt met Henry Cejudo zijn grootste uitdaging uit zijn carrière. “The Phenom” ...

Khabib: ”Sterf als een Ierse vechter en ga niet rennen als een kip.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Khabib ‘The Eagle’ Nurmagomedov hoopte ...