Khabib Nurmagomedov vs Tony Ferguson
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Junkie Forum

We zijn nog maar een weekje verwijderd van het ongetwijfeld epische gevecht tussen Khabib Nurmagomedov en Tony Ferguson. De twee lichtgewichten gaan op UFC 209 vechten voor de interim lichtgewicht titel, en het gevecht wordt watertandend afgewacht door hordes fans en journalisten. De twee heren doen er alle twee alles aan om het gevecht nog meer te hypen, voor zover dat nodig is. Nurmagomedov heeft acht overwinningen op rij weten te behalen in de UFC, en Ferguson zelfs negen. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een spetterend gevecht. Beide heren brengen twee totaal verschillende vechtstijlen naar de kooi. De Rus is absoluut monsterlijk wanneer het gaat om grondgevechten, en Ferguson is enorm veelzijdig. ‘El Cucuy‘ heeft geen zwakke punten, en dat maakt hem vreselijk gevaarlijk.

De twee gooiden een dag geleden nog maar eens nog meer olie op het al groeiende vuur. Bij de UFC 209 media conference call gingen de kemphanen lustig op elkaar los. Zo zei Ferguson:

“Weet je, als niemand me pissig maakt, maak ik ze af in de eerste ronde. Deze gozer heeft me pissig gemaakt. Ik ga hem naar het diepe slepen en laat hem kennismaken met de hamerhaai (doelend op zichzelf). Ik heb hier al met hem over gesproken. Jullie gaan vuurwerk zien! Dit zou eigenlijk het main event moeten zijn. Ik snap niet waarom Stephen Thompson en Tyron Woodley het main event mogen verzorgen. Over ons gevecht is iedereen aan het praten. Dit is de derde keer. Driemaal is scheepsrecht.”

De twee zouden al twee keer eerder met elkaar gaan vechten, maar tot tweemaal toe werd het gevecht afgelast vanwege blessures aan beide kanten. Ferguson kwam ook met een opmerkelijk statement:

“Ik heb respect voor waar hij vandaan kwam, maar mijn worstelen is veel en veel beter. En mijn stijl is compleet anders als die van hem. Ik ga rondjes om deze gast heen rennen. Ik ga je weggooien, ik ga je ondersteboven gooien, en iedereen gaat het zien. En er is niemand die je dit keer kan redden. Ik ga je levenskracht breken.”

Ferguson gebruikt zijn woorden net als zijn vuisten, ze komen uit alle hoeken vandaan en zijn ongeremd. Khabib had natuurlijk ook het één en ander te vertellen. De Rus is ook niet bepaald op zijn mond gevallen en dreigde in een eerder stadium al de arm van Ferguson te breken. Ook bood hij ‘El Cucuy$200.000 dollar van zijn eigen geld om het gevecht aan te nemen. En dat kon ‘The Eagle’ natuurlijk niet nalaten om weer ter sprake te brengen:

“Iedereen weet dat ik dit gevecht heb geregeld. En Tony weet waarom ik dit gevecht heb geregeld, want hij probeerde te vluchten. Ik vroeg je naar het geld. Waarom nam je dat geld niet aan? Ik bood je $200.000 dollar. Dit is veel geld in Amerika.”

Dat kon Ferguson uiteraard niet op zich laten zitten. Het leidde tot zeer vermakelijke verbale gevechten tussen de twee kemphanen.

“Ik wil je nep geld niet! Weet je, hou je geld maar, veeg je kont ermee af, doe  ermee wat je wil . Waarom doneer je het niet? Ik ga je afmaken. Je bent veel te gefixeerd op andere dingen. Je praat over armen breken en over tegen Conor vechten. Ik heb je gehoord. Maar je gaat verliezen.”

En zo ging het een tijdje over en weer. De heren waren zo druk met elkaar verbaal proberen af te kraken, dat de journalisten amper vragen konden stellen. De vechters lijken oprecht een diepe haat voor elkaar te hebben opgebouwd, wat voor de fans en journalisten natuurlijk smullen is. Khabib vuurde nog een grote salvo af en kwam met opnieuw een ijzig dreigement:

“Ik denk aan jou. En ik denk dat ik je ga breken. Dat is wat ik denk. Ik denk niet aan Conor of andere dingen. Waar heb je het in godsnaam over? Jij bent degene die praat over Conor. Weet je waarom je om zoveel geld vroeg? Omdat je weet dat dit je laatste gevecht gaat worden. Dit wordt je laatste gevecht in de UFC. We gaan het zien op 4 maart. Ik ga je gezicht verpulveren. Ik ga je carrière breken.”

Kan de anticipatie voor dit gevecht nog grotere vormen aannemen? Men wacht met smart op de face-off, en op het gevecht zelf. Het kruidvat staat op ontploffen, wachtend op een vonk. De vonk zal waarschijnlijk de eerste stoot worden die de ander goed raakt. Eén ding is zeker: het wordt genieten op 4 maart. Wie kan de ander zijn wil opleggen? Wordt Ferguson door Khabib op de grond verpulverd? Of kan Ferguson met zijn diverse en veelzijdige aanvallen de wil van de Rus breken?

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Who`s Next ?!?: UFC 192 Cormier VS. Gustafsson

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. In deze rubriek spelen we ...

Fight Announcements Recap Week 9 (2016).

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. MAASTRICHT – Ook deze week ...

Coenen: ''Het is een grote schande dat UFC geen divisie opent voor Cyborg.''

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Marloes ‘Rumina’ Coenen wordt gezien ...

(Vlog) UFC 203 Embedded — Aflevering 2

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. In de tweede aflevering van ...