• Zoek een vechtsportschool
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Foto: MMA Fighting

Chan Sung ‘Korean Zombie’ Jung versloeg Dennis ‘The Menace’ Bermudez na afwezigheid van drie jaar door dienstplicht. Jung had daar slecht één ronde voor nodig. UFC-president Dana White geeft aan dat de weg naar UFC Zuid-Korea nu zo klaar als een klontje is.

‘Korean Zombie’ vocht zijn laatste partij in 2013 voor de UFC vedergewicht titel tegen Jose Aldo ‘Junior’. Deze verloor de Zuid-Koreaan via een technische knock out. Jung moest maar liefst 3,5 jaar wachten voordat hij zich kon revancheren van zijn verlies. In Zuid-Korea is de dienstplicht namelijk nog van kracht. Dana White laat aan Fox Sports 1 weten dat het extra knap is, om zo overtuigend te winnen na zo’n lange absentie.

”Ik denk niet dat er iemand in de geschiedenis van de vechtsport is, die na afwezigheid van 3-plus jaren zo goed terug is gekomen. Dennis Bermudez is zo taai als je ze kunt krijgen. Hij [Bermudez] kwam het gevecht in met alle voordelen, maar de Zombie, hij presteerde weer. Hij is een fenomenale atleet, een goed vechter en mán wat is hij een finisher.”

Met een overwinning van de populaire Jung, geeft White aan dat de weg naar UFC Zuid-Korea bijna zeker is.

”Hij heeft veel enthousiasme in UFC Korea gepompt. Ari Emanuel [CEO WMG] en ik hebben erover gepraat om naar Korea te gaan, maar denk dat dit de doorslaggevende factor zal zijn.”

Naast de ‘Korean Zombie’ heeft de UFC een aantal getalenteerde Zuid-Koreaanse vechters onder contract staan. Denk bijvoorbeeld aan Dong Hyun ‘Stun Gun’ Kim, Dong Hyun ‘Meastro’ Kim en Doo Ho ‘The Korean Superboy’ Choi die op UFC 206 een geweldige slugfest uitvocht met Cub Swanson.

De UFC heeft onlangs een persconferentie aangekondigd voor 23 februari in Singapore om de toekomst in Azië te bespreken. Voormalig UFC bantamgewicht kampioen Miesha Tate, UFC Head of International & Content Joe Carr en Head of WMG-IMG Asia Pacific Robbie Henchman zullen aanwezig zijn.

UFC’ laatste en enige event in Zuid-Korea was in 2015 waar Benson Henderson vs. Jorge Masvidal als main event fungeerde in de Olympic Gymnastics Arena.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Bart Slegers

    Content writer EPIC MMA, UFC Nederland en Bellator MMA Nederland

  • Show Comments (0)

You May Also Like

Weekly Fight Announcements: UFC

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. EPIC MMA komt weer terug ...

(Video) UFC Breakdown – UFC Fight Night London

Dan Hardy, John Gooden en Nick Peet analyseren UFC London. Daarnaast komt Jimi Manuwa ...

(Video) UFC Road to the Octagon: Maia vs Condit

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Aanstaande zaterdagnacht verzorgen Demian Maia ...

Stipe Miocic: ”UFC 203 contract was een klap in mijn gezicht.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Stipe Miocic verdedigde zijn UFC ...