Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto Lorenz Larkin: MMA Fighting

Gisteren werd bekend gemaakt dat de UFC weltergewichten Lorenz Larkin en Rick Story niet op de ranking heeft meegenomen. Dat kan betekenen dat beide heren op het punt staan om losgelaten te worden. De UFC is nog niet officieel met het nieuws naar buiten gekomen, maar waar rook is, is vaak vuur.

Foto Rick Story: MMA Junkie

Voor Story, wiens bijnaam ‘Horror’ luidt, is er inderdaad een horror verhaal zich aan het ontwikkelen. De vechter verloor zijn laatste gevecht, op UFC 202 van Cowboy Cerrone. In de partij werd hij met een prachtige 4-hit combo en bijbehorende ground and pound de octagon doorgeslagen. Het was de eerste keer dat Story een partij op technisch knockout verloor. Daarvoor had hij drie overwinningen achter elkaar aan elkaar geregen. Het nieuws komt dan ook als een verrassing.

Voor Lorenz Larkin komt het nieuws niet echt als donderslag bij heldere hemel. Zijn contract liep na zijn glansrijke overwinning op Neil Magny, ook op UFC 202, af. En hij liet zich al meerdere malen in de media uit over zijn naderende vrijheid. Echter was hij wel hoopvol dat hij er met de UFC uit zou komen. Dat is dus kennelijk niet gebeurd. Als een vechter free agency wil testen, zal hij zich in de drie maanden na zijn laatste contractuele gevecht koest moeten houden. In het geval van Larkin lijkt hem dit duur komen te staan.

Larkin verklaarde in december van 2016 nog het volgende:

Ik probeer naar alles te kijken vanuit het perspectief van een vechter en vanuit een zakelijk aspect. Als ik kijk naar het zakelijke aspect snap ik wat ze doen. Er zijn niet veel jongens die drie maanden willen wachten en dan maar alles accepteren wat ze aangeboden wordt. Dus die drie maanden plaatsen je in een situatie waar je op een gegeven moment niet meer wil wachten. Je wil graag dat de dingen snel geregeld worden. Die drie maanden periode is echt in het voordeel van de UFC. 


Ik weet dat ze erg geïnteresseerd zijn. Ik denk dat er veel chaos in de UFC in de periode na mijn laatste gevecht was, met alles wat er is gebeurd. Ik ben vrijwel zeker dat ik binnen een week of wat wel iets te horen krijg. Dat hoop ik echt.

IJdele hoop, in het geval van Larkin. Gelukkig blijkt er ook verregaande interesse van Bellator en RIZIN:

 “Mijn management heeft met Bellator gesproken en ze hebben veel interesse. Dat is goed. En ik weet dat RIZIN ook interesse heeft.

Het is voor Larkin te hopen dat de interesse van beide organisaties zich gaat uitbetalen. Want zoals het er nu uitziet is er voor ‘Da Monsoon’ in de UFC geen plaats meer. De vechter hoopt op een organisatie die het echt in hem ziet zitten, gezien zijn uitspraken van december:

Als de organisatie het niet in me ziet zitten, wat heeft het dan voor nut? Ik hoef niet zo nodig de coole jongen te zijn en tegen mensen zeggen dat ik in de UFC vecht. Dat deert me echt helemaal niks.  Elke vechter wil een organisatie die het in hem ziet zitten, en geloven dat ze wat kunnen doen en je op de juiste manier pushen. Nu snap ik dat ik niet de push krijg zoals anderen, maar ik denk dat ik talent heb en een fan favorite ben. Ik heb een aantrekkelijke stijl van vechten en ik ben niet saai als ik in de kooi sta. Dus dat zal ik moeten gebruiken.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Drie dikke partijen toegevoegd aan UFC 213

Drie mooi partijen toegevoegd voor UFC 213! Jammer genoeg zal Alistair Overeem waarschijnlijk dus ...

Preview: Alles wat je moet weten over UFC on Fox: Teixeira vs. Evans

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Zoals wel vaker het geval ...

Brian Ortega verdient titelgevecht na UFC 222

Max Holloway heeft een nieuwe uitdager. Zal Ortega degene zijn die hem onttroont?