Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Marloes ‘Rumina’ Coenen kan ervoor zorgen dat er nog een vedergewicht titel naar Nederland komt. Op Bellator 174 strijdt ze met Julia Budd voor de 145 pond titel. Germaine ‘The Iron Lady’ de Randamie heeft al het goede voorbeeld gegeven. Tussen een gevecht kwam het nooit tussen beide Nederlanders, en dit had meer met De Randamie te maken volgens Coenen.

Voormalig Strikeforce kampioen Coenen verloor haar laatste partij van Alexis Dufresne op Bellator 155. ‘Rumina’ zou eerst hier Julia ‘The Jewel’ Budd treffen voor de vedergewicht titel maar de Canadees moest afhaken door een blessure. Dufresna stapte vervolgens in, maar de partij ging niet meer om de titel. Bellator 155 bleek uiteindelijk een zwarte dag te zijn voor Nederland, want ook Melvin Manhoef verloor zijn gevecht.

Coenen twijfelt aan het mentale aspect van Budd.

”Ik zag haar gevecht met Arlene Blencowe, en dat was totaal anders dan mijn gevecht met Blencowe. Volgens mij had Arlene toen ook wat blessures en was haar kamp niet zo goed, dus dat zegt genoeg over Budd. Ik denk dat ze heel sterk is, en haar cardio is ook goed. Ik weet niet of ze mentaal sterk is, want ze wees een gevecht met Cyborg af. Dat was volgens mij in Strikeforce of Invicta. Dat zegt me wel iets. Ze heeft zich twee keer teruggetrokken voor een gevecht met mij. Ik wilde in januari vechten maar ze gaf aan dat ze pas in maart kon.

Dus dat zegt me wel iets over haar mentale toestand, maar ze is taai. Ik weet dat ik me kan opmaken voor een taai gevecht en daar ben ik op voorbereid. Ik denk niet daar haar stand up beter is dan die van mij, haar grond eigenschappen zijn ook niet beter dan die van mij. Ze is wel goed in worstelen, vooral tegen de kooi aan. Dus dat wordt wel interessant.”

Coenen verteld dat ze geen relatie heeft met kersverse UFC-vedergewicht kampioen Germaine de Randamie, en dat GDR een partij met haar afwees.

”Nee omdat zij altijd een Thai bokser is geweest en ik een MMA-vechter. Ze heeft de overstap pas een paar jaar geleden gemaakt. We wilde samen trainen, maar mijn trainer wilde dat niet omdat hij eerst een gevecht met haar wilde. Hij vertelde me dat haar trainingsomgeving of zij zelf niet tegen mij wilde vechten, en dus is het nooit gebeurd. Rond 2009 wilde ik graag met haar trainen omdat ze zo goed is, in haar stand up game. Dus ik ben blij dat ze de belt won.”

Als de twee Nederlanders alsnog het strijdtoneel instappen samen, dan ziet Coenen zichzelf zonder twijfel winnen.

”Ik, daar hoef ik niet over na te denken omdat ze niet zo allround is als ik. Ik heb haar andere partijen gezien in de UFC, en ze is niet goed in grappling als ik. Ze is meer ervaren in Thai boksen, maar er zit een verschil tussen MMA-stand up vechten en Thai boksen. Dus daar hoef ik niet over na te denken. Maar ik ben heel blij voor haar want ze is een goede ambassadeur voor de sport in Nederland. Dus het is fantastisch.”

Als Coenen een winnaar moet kiezen tussen GDR en Cyborg dan ziet ze de Braziliaan winnen.

”Ik denk dat Germaine niet zo’n complete MMA-vechter is vergeleken met Cyborg. Cyborg’s grond eigenschappen en grappling is veel beter. Maar ik denk niet dat Germaine bang is voor haar stand up. Germaine is een hele, hele, hele goede stand up vechter en ze slaat heel, heel hard. Onderschat haar niet.”

Coenen zal op 3 maart vechten voor de Bellator titel in het Winstar Casino in Oklahoma, Amerika.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Instagram recap week 22: Is this real life? Is this just fantasy?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Deze week een speciale editie ...

UFC Rotterdam: Volkov vs Struve | Uitzendtijden, zenders en line-up

Hier alvast de uitzendtijden, zenders en line-up voor UFC Rotterdam! Waar ga jij kijken?

(Video) Preview Bellator 147: Thomson vs. Villaseca

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Naast vanavond`s Glory 26 evenement, ...