Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Mad

Dit weekend gaan Germaine de Randamie en Holly Holm op UFC 208 uitmaken wie de eerste vedergewicht kampioene van de UFC gaat worden. Over de divisie zijn er nog een hoop vraagtekens, en er zijn nog maar weinig vrouwen die hebben aangegeven wel iets te zien in de overstap naar boven.

Iemand die zeker niet naar de vedergewicht divisie gaat komen is voormalig bantamgewicht kampioene Miesha Tate. Het leven buiten de octagon bevalt ‘Cupcake‘ dusdanig dat er van een terugkeer geen sprake is. Ondanks de vele geruchten. Ze sprak vandaag met MMA Junkie Radio en verklaarde daar een aantal dingen. Over een eventuele terugkeer was ze kort: “Op dit moment is het niet eens op mijn radar, dus ik kan niet zeggen dat het gaat gebeuren, want ik denk simpelweg niet dat het gaat gebeuren.” 

Mocht Holly Holm als winnaar uit de strijd van zaterdag komen, dan wordt zij de eerste vrouw die twee titels in de UFC heeft gewonnen. Als Tate terugkomt, dan bestaat die mogelijkheid er voor haar ook. Een mogelijke rematch met Holm zou weleens een gevecht kunnen worden dat veel aandacht trekt. Tate schiet dat mogelijke plannetje echter snel de prullenbak in, en verklaart het wel welletjes te vinden:

“Ik ben eerlijk gezegd echt blij dat ik gestopt ben. Ik ben een hoop plezier aan het maken, en ik ben erachter aan het komen wie ik ben na Miesha de vechter. Het is een heel interessant proces, en ik geniet er met volle teugen van. Ik heb geen plannen om terug te komen, en heb niet eens een klein beetje verlangen om terug te komen. 

Dus indien dat drastisch veranderd, zie ik mezelf echt niet terug in de kooi stappen. Die sport is echt alles of niets. Het moet echt 110% zijn, of helemaal niet voor mij. Dus tenzij er iets is dat me weer zodanig motiveert om weer de kooi in te stappen als een volslagen gek persoon, kom ik niet terug.”

Tate ging nog even door en speelde ook nog even in op de geruchten over de opening van een vlieggewicht divisie in de UFC. ‘Cupcake‘ heeft totaal geen trek meer in de gruwelijke weightcuts die zij geregeld heeft moeten ondergaan. Voor de vedergewicht divisie zou ze niet zoveel moeite hoeven te doen om op streefgewicht te komen, maar dat beïnvloed haar beslissing totaal niet:

Ik wil gewoon niet meer zoveel moeite doen om het streefgewicht te halen, en ik wil ook niet meer zoveel diëten. Als ik terug zou komen, zou ik er meer voor voelen om naar de 145 pond divisie te gaan, ondanks dat ik echt klein voor die divisie ben. Maar ik ben bovenal gewoon echt klaar met het moeite doen om op streefgewicht te komen. Ik vind het echt niet leuk, ik was eerst kleiner, maar omdat ik ouder werd kwam er ook meer gewicht en kwamen er ook meer spieren bij. Ik wil gewoon echt geen moeite meer doen om op streefgewicht te komen. Helemaal niet. Ik wil gewoon mezelf zijn.”

Duidelijker had Miesha Tate niet kunnen zijn. ‘Cupcake’ komt niet terug naar de UFC.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Weekly Fight Announcements: UFC

Fabricio Werdum zal samen met Alexander Volkov het main event verzorgen van UFC London. ...

Michael Bisping en GSP

Michael Bisping en GSP zorgen voor verbaal vuurwerk op persconferentie

Na het onfortuinlijk nieuws van gisteren zorgden Michael Bisping en GSP voor het nodige ...

UFC 212 Embedded: Vlog Series – Episode 4

Een nieuwe aflevering van UFC 212 Embedded met onder andere José Aldo, Max Holloway, ...

UFC 210 Free Fight: Chris Weidman vs Vitor Belfort

Zie hier hoe Chris Weidman won van Vitor Belfort tijdens UFC 187! Gaat hij ...