Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Rafael Dos Anjos maakte onlangs de overstap van lichtgewicht naar weltergewicht. De Braziliaanse ex-kampioen maakte de beslissing om zijn lichaam wat meer te sparen. Dos Anjos moest om op 155 pond te komen een hoop moeite doen om op dat gewicht te komen. Te veel, zo is gebleken. Voor het gevecht met Eddie Alvarez verloor RDA liefst driemaal het bewustzijn tijdens zijn pogingen om op streefgewicht te komen. Iets dergelijks wil de Braziliaan niet opnieuw ondergaan.

RDA weegt buiten fightcamp rond de 190-200 pond, en achteraf gezien mag het een klein wonder genoemd worden dat Dos Anjos regelmatig de 155 pond haalde. Hij heeft nog nooit het streefgewicht gemist, en kwam altijd netjes op het aangegeven gewicht binnen. Hij zal nog steeds veel moeite moeten doen om op 170 pond te komen, maar de weightcut zal een heel stuk minder zwaar zijn. Een nieuwe start voor de voormalig kampioen. De weltergewicht divisie zal zijn nieuwe thuis zijn.

Dat betekent echter niet dat de Braziliaan vindt dat hij van voren af aan moet beginnen. Integendeel. Hij heeft al meteen twee grote jongens op het oog voor zijn debuut in de weltergewicht divisie. Hij verklaarde tegenover MMA Junkie:

“Ik denk dat Robbie Lawler wel een goede naam is, en een gevecht tegen hem lijkt me wel wat. Nick Diaz is een andere naam. Ik denk dat ik zeker van deze twee namen kan winnen. Dit zijn een paar namen die ik in gedachten heb. De weltergewicht divisie is een andere divisie, maar ik ben zeker niet te licht voor de weltergewicht klasse. Ik wil bij alles wat ik doe aan de top staan. Nu ben ik in de weltergewicht divisie, en ik wil tegen de beste jongens vechten. Ik denk dat ik een groot gevecht verdien, omdat ik een rijke geschiedenis heb, en ik veel voor de sport heb gedaan.”

De weltergewicht divisie is één van de interessantste divisies in de UFC, met een grote file aan de top. Voeg daar de namen van RDA, Nick Diaz en hoogstwaarschijnlijk Georges St. Pierre aan toe, en de file lijkt dan nog groter te worden. Kampioen Tyron Woodley zal met argusogen in zijn achteruitkijkspiegel kijken, want er doemen een hoop grote namen op, mocht hij op 4 maart zijn duel met Stephen Thompson winnen.

Dos Anjos vernam natuurlijk ook het nieuws dat UFC 212 in Rio de Janeiro zal plaatsvinden. Vechten op de card lijkt hem uiteraard wel wat:

“Ik wil in Brazilië vechten. Ik heb onlangs vernomen dat UFC 212 hier zal plaatsvinden. Mijn laatste gevecht in Rio was in 2007, en ik zou het waanzinnig vinden om weer in mijn thuisstad te vechten.”


Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Aanstaande ontslaggolf in UFC drie maanden na overname

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Het begint erop te lijken ...

(Video) Deel drie van: The Evolution of Punk: Hurt

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. In december 2014 kondigde voormalig ...

(Video) Bas Rutten || UFC Rotterdam: Overeem vs Arlovski Fight Analysis

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Bas “ El Guapo” Rutten ...

Joey Hamilton over verschillende tatoeages in de UFC

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Ink Master Joey Hamilton geeft ...