Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Ottawa Sun

De kogel is door de kerk. Eindelijk is bekend geworden wie de eerste tegenstander van Rory McDonald in Bellator wordt. ‘The Red King‘ gaat zijn debuut voor Bellator maken in Londen, en tegen niemand minder dan Paul ‘Semtex‘ Daley.

Het is alweer een tijd geleden dat we ‘The Red King‘ in actie zagen. Hij verloor zijn laatste gevecht in de UFC tegen Stephen Thompson, en in het gevecht leek MacDonald niet zichzelf. Volgens Dana White kon dat weleens komen door het epische bloedbad dat de Canadees op UFC 189 uitvocht met Robbie Lawler. ‘Ruthless‘ brak in het gevecht de neus van MacDonald, die overigens dapper doorvocht en Lawler het bijzonder moeilijk maakte. Lawler won de partij op TKO, nadat in de vijfde ronde een harde stoot de pijngrens van MacDonald doorbrak. Bij hordes fans staat dit gevecht nog op hun netvlies gebrand.

Bellator
MacDonald verliet na de verliespartij tegen Thompson de UFC en tekende bij Bellator. De redenen van de Tristar Gym vechter waren simpel. De Canadees voelde zich niet gewaardeerd door de organisatie en vond dat hij te weinig betaald kreeg voor al de offers die hij had gemaakt. Voor het gevecht met Robbie Lawler ontving de Canadees ‘slechts’ $59.000 dollar, en was daarmee de zesde best betaalde vechter van die avond. Tegenover MMA Fighting verklaarde hij:

De ervaring zelf en het gevecht waren geweldig. Ik vond het fantastisch. Het was een groot moment voor mij en mijn martial arts carrière. Maar weet je, ik had nu financieel er beter voor moeten staan na dat optreden en voor alles wat ik ervoor deed in mijn carrière in de UFC. Ik verdien nog steeds goed, maar ik vind echt dat dat optreden meer waard was. Ik heb veel meer gegeven dan ik ervoor terug heb gehad.”

De UFC en de Canadees onderhandelden nog wel, maar de vechter koos uiteindelijk toch eieren voor zijn geld. Hij tekende een contract bij Bellator voor zes gevechten en werd één van de grootste namen die de overstap van de UFC naar Bellator maakte. MacDonald nam onmiddellijk een groot verschil in  de omgang waar. Tegenover opnieuw MMA Fighting / The MMA Hour verklaarde ‘The Red King‘:

Het zijn echt top gasten. Ze zijn erg makkelijk om tegen te praten, ze zijn aanspreekbaar, en ze hebben hun oren open staan. Ze hebben niet alleen een plan en vertellen de vechters niet alleen wat ze willen, ze willen ook weten wat de vechters willen doen. Ze willen creatief zijn, en iets nieuws doen. Ze willen niet alleen hun zin doordrukken. Ze willen luisteren, en willen bijna je partner zijn, en samen iets uniek bouwen. Ondanks dat het nieuw voor mij is, is het nu al geweldig. Ik heb in één dag vaker met de bazen van Bellator en Spike gesproken dan in 7 jaar met de UFC.”


Semtex vs Red King
Rory MacDonald krijgt dus gelijk een grote kluif voor zijn kiezen, want Paul Daley is een grote vis met gevaarlijke knockout power. De Engelsman is ook niet bepaald op zijn mond gevallen, en daagde MacDonald na zijn schitterende knie knockout overwinning op Brennan Ward, uit. In de kooi zei hij tegen Jimmy Smith: “Als Rory MacDonald met mij in de kooi staat, gaat hij knockout geslagen worden.” Dat leidde al snel tot een reactie van de Canadees, die via twitter reageerde:

when #pauldaley says he will ko rory macdonald inside a @BellatorMMA cage https://t.co/gc5jEaiWx0

— Rory MacDonald (@rory_macdonald) 22 januari 2017

En daarmee was de toon gezet. Bellator president Scott Coker had echter al lang dit plannetje in zijn hoofd. Op de persconferentie van Bellator 179 verklaarde hij dat hij dit gevecht al vanaf het moment dat Rory tekende voor zich zag. En zo geschiedde. Dit tot groot ongenoegen van Michael ‘Venom‘ Page, die graag de degens met Daley had willen kruizen. De twee heren gingen op de persconferentie flink tegen tegen elkaar te keer. Daley probeerde zijn landgenoot gerust te stellen: Dat gevecht zal zeer zeker nog komen. Maar eerst krijgt ‘Semtex‘ dus MacDonald. Voor de winnaar ligt er een titelshot tegen Bellator weltergewicht kampioen Douglas Lima in het verschiet. Bellator 179 zal op 19 mei in de SSE Arena in Londen afgewerkt worden.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC 215: Nunes vs Shevchenko 2: Uitzendtijden, zenders en line-up

Hierbij de uitzendtijden, zenders en line-up van UFC 215: Nunes vs Shevchenko

Fight Announcements Recap Week 15 (2016).

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. MAASTRICHT – Ook deze week ...

(Vlog) UFC 208 Embedded – Aflevering 4

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. UFC 208 Embedded is een ...

Joanna Jedrzejczyk onthult grote plannen

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Foto: ESPN Het gaat kampioene ...