Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Fox Sports 

Twee weken geleden berichtten wij nog over een mogelijke tweede matchup tussen zwaargewicht kampioen Stipe Miocic en Junior Dos Santos. Toen konden we nog spreken van sterke geruchten. Nu is officieel geworden dat de UFC het gevecht voor UFC 211 heeft geboekt.

Miocic zal voor de tweede keer zijn titel gaan verdedigen. Zijn eerste verdediging was tegen onze landgenoot Alistair Overeem, een gevecht dat de kampioen won door een knockout in de eerste ronde. Hij zal opnieuw de degens kruizen met Junior ‘Cigano‘ Dos Santos, de man waar de kampioen zijn laatste verliespartij aan te danken heeft. Het eerste gevecht is al van ruim 2 jaar geleden en werd een ouderwetse beuk partij. De twee zwaargewichten verzorgden het main event op Fight Night Phoenix.

Eerste gevecht
In de eerste ronde probeerde Miocic het gevecht naar de grond te krijgen en poogde tevens om in de clinch zijn puntjes bij elkaar te sprokkelen. De vechter uit Cleveland kwam als eerste goed door met een zware stoot, die de Braziliaan echter niet deed wankelen. ‘Cigano‘ kwam sterk terug met een harde rechter en even later met een rechter opstoot. Beide vechters wilden echter van geen wijken weten. De Braziliaan scoorde aan het einde van de ronde met een paar fikse linkerstoten.

In de tweede ronde poogde Miocic opnieuw om het gevecht naar de grond te krijgen, echter was de Braziliaan sterk genoeg om de aanval opnieuw af te slaan. Wel werd duidelijk dat ‘Cigano‘ duidelijk last had van zijn cardio. Zijn linkerhoek bleef wel effectief, echter had Miocic met zijn rechterstoten duidelijk meer effect. Op het gezicht van de Braziliaan waren de sporen duidelijk waarneembaar, met bloed op zijn voorhoofd en rechteroog. De Amerikaan van Kroatische makelaardij nam het initiatief en drong de Braziliaan terug. Na vermeende pogingen kon Miocic eindelijk JDS naar de grond krijgen, hij had echter niet genoeg tijd om schade aan te brengen.

In de derde ronde ging het gevecht snel naar de grond na weer een takedown van Miocic, maar kon ‘Cigano’ de aanval pareren. De cardio van beide heren begon een rol te spelen, want de output van beide heren ging gestaag omlaag. En dan vloert JDS Miocic plotseling met een stevige linkerhoek. Ook op het gezicht van Miocic was nu duidelijke schade waar te nemen, en de heren vervolgden in een over-en-weer gevecht waarin de bloedige gezichten van beide heren een centrale rol speelde.

De oorlog zette zich in de vierde ronde voort. Miocic scoorde een aantal keer met stevige rechterhoeken, die de Braziliaan echter niet doen vloeren. JDS kwam met een trucje uit de hoge hoed door Miocic met een mooie trip te vloeren, maar kon niet optimaal profiteren van zijn top positie.

In de vijfde ronde was de output van JDS in de beginfase een stuk hoger dan die van Miocic. De tank van Miocic leek nagenoeg leeg, JDS leek een tweede adem te hebben gevonden en was in de ronde duidelijk beter. Miocic kwam in de eindfase even opzetten, maar was het genoeg om de overwinning te claimen?

Junior Dos Santos kon na een bloederige oorlog de overwinning mee naar Brazilië nemen na een unaniem jurybesluit.

Recap
In de partij werd duidelijk dat JDS met zijn linkerstoten levensgevaarlijk was. Zijn takedown verdediging bleek ook uitmuntend en met zijn lichaamstoten had hij duidelijk invloed op de cardio van Miocic. Wel zal hij in de volgende partij wat veelzijdiger uit de hoek moeten komen. Voor Miocic vallen er ook genoeg goede punten mee te nemen. Hij zal zijn takedowns beter moeten verbergen, want de Braziliaan pareerde nagenoeg elke poging. Miocic kwam een aantal keer stevig door met zijn rechterstoten, en zal dat in de volgende partij moeten herhalen. Hij zal ook met trappen moeten proberen zijn aanval wat gevarieerder te maken, en zal opnieuw moeten proberen in de clinch goed door te komen. Krijgen wij in de rematch opnieuw een bloedige ram partij voorgeschoteld? UFC 211 zal in Dallas plaats gaan vinden, en wel op 13 mei.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Robert Whittaker ziet gevecht met ‘cool dude’ Mousasi wel zitten

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Robert ‘The Reaper’ Whittaker versloeg ...

(Video) UFC Fight Night 103 Free Fight: Yair Rodriguez vs. Charles Rosa

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.  BJ ‘The Prodigy’ Penn zal ...

LIVE om 0:00: Media workout van Conor McGregor

Wil je live zien hoe McGregor zijn voorbereidingen gaan op zijn gevecht tegen Mayweather? ...

UFC 219 Countdown Cyborg vs. Holm

Cris Cyborg zal haar titel voor het eerst verdedigen en Holly Holm kan de ...