Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

De strogewicht divisie bij de vrouwen krijgt de komende maanden een paar hele leuke partijen op het programma. Eerder werd al bekend dat Rose Namajunas en Michelle Waterson op UFC Fight Night Kansas elkaar zullen proberen af te troeven, en het lijkt onvermijdelijk dat kampioene Joanna Jedrzejczyk en Jessica Andrade voor de titel van de Poolse gaan vechten.

Nu is ook uitgekomen dat Claudia Gadelha en Karolina Kowalkiewicz tegen elkaar gaan vechten. Waar is nog niet bekend, maar het moge duidelijk zijn dat het duel tussen de twee top contenders een zwaarbevochten partij gaat worden. Joanna Jedrzejczyk loopt als een rode draad door de carrières van beide vechtsters heen. Beiden kunnen hun enige verliespartijen danken aan de kampioene. Gadelha verloor twee keer van de Poolse, maar beide partijen werden zeer fel bestreden. De Braziliaanse heeft tot nu toe de kampioene de felste en moeilijkste tegenstand geboden. De eerste partij tussen de twee vrouwelijke kemphanen ging controversieel naar de Poolse, en het had echt beide kanten op gekund.

Haat en nijd
Tussen Gadelha en Jedrzejczyk is er al jaren spanning, haat en nijd. De twee kunnen elkaar niet luchten of zien en dat werd eens te meer duidelijk toen de UFC besloot de twee als coaches op te laten draven bij het programma ‘The Ultimate Fighter’. De Braziliaanse en haar team waren in het programma oppermachtig, tot groot ongenoegen en chagrijn van de Poolse kampioene. Het kwam diverse keren tot ongemakkelijke en spannende onderonsjes tussen de twee rivalen. Het kwam zelfs één keer tot een handgemeen. Er moest beveiliging aan te pas komen om de twee vijanden van elkaar te scheiden.

In de octagon konden de twee ongestoord hun gang gaan en proberen bij elkaar het licht uit te slaan. De tweede partij, een partij voor de titel, ging na een sterk begin van Gadelha toch duidelijk naar Jedrzejczyk. De Braziliaanse kwam vooral in de championship rounds, ronde 4 en 5, duidelijk lucht te kort en moest toestaan dat de Poolse in de rondes de winst duidelijk naar zich toe trok. Wie denkt dat daarmee de spanning tussen de twee was gaan liggen, vergist zich lelijk. Gadelha verklaarde op de persconferentie na het gevecht dat de twee nooit vrienden zullen worden en zei tevens: “It’s never over. Never.” 

De Braziliaanse nam na het verloren duel afscheid van Nova Uniao, de gym van o.a Jose Aldo. Gadelha traint tegenwoordig part-time bij de beroemde JacksonWink MMA gym. Ze heeft maar één ding voor ogen: Revanche nemen op haar aartsvijand. Want dat kan je Joanna rustig noemen. Aartsvijand nummer één.

Dappere Poolse
Nu krijgt de Braziliaanse een andere Poolse vechtster tegenover haar staan. Karolina Kowalkiewicz verloor slechts één keer in haar MMA carrière, eveneens van Jedrzejczyk. Op UFC 205 poogde zij de titel van haar landgenote af te pakken, maar kwam ook tekort. In de vierde ronde kreeg ze de kampioene aan het wankelen, maar kon ze het Jedrzejczyk niet moeilijk genoeg maken. De kampioene kwam echter wel zwaar gehavend uit de strijd, en moest zich in het ziekenhuis laten verzorgen voor een gebroken neus en een grote zwelling op haar hoofd, allemaal door het toedoen van de kleine Poolse uit Lodz. Er waren maar weinig mensen die Kowalkiewicz een kans gaven, maar de Poolse vocht dapper en gaf de kampioene een strijd om niet snel te vergeten.

Ze aast sindsdien op een rematch, echter is Joanna niet van plan om daaraan mee te werken. Ook tussen de twee Poolse strijders is er no love lost. Voorafgaand aan UFC 205 hadden de twee een paar zeer intense face-offs, en was de spanning te snijden. Ook scholden de twee elkaar in hun eigen taal de huid vol.

Kowalkiewicz zal genoegen moeten nemen met een duel tegen Gadelha, en dat vindt de Poolse helemaal niet erg. Tegenover Flocombat verklaarde ze het volgende:

“Ik heb nog geen bevestigende informatie of een contract, maar ik zou graag aan het begin van mei willen vechten. Ik kan niet wachten om weer de kooi in te stappen, om mensen te laten zien dat ik niet slechts tijd voor mezelf aan het nemen was. Ik heb al grote verbeteringen gemaakt, en de volgende keer dat je me ziet zal ik er nog beter uitzien dan dat ik op UFC 205 uit zag. Ik selecteer normaal niet mijn tegenstanders, maar een vrouw waar ik mezelf wel tegen wil testen is Claudia. Ik denk dat ze één van de beste vrouwelijke vechters van de wereld is. Ik denk dat het logisch is dat we tegen elkaar vechten, omdat we allebei aan de top van de ranking staan.”

Ogen op Joanna
Maar ook Joanna Jedrzejczyk blijft duidelijk in het vizier van de Poolse. Ze moet en zal de rematch krijgen, maar ze weet dat ze daar nog minstens één partij voor moet vechten. Gadelha is echter een hele moeilijke tegenstander, en een partij tegen de Braziliaanse zal waarschijnlijk net zo moeilijk zijn als een partij tegen de kampioene. In hetzelfde interview met Flocombat zei ze nog het volgende:

“Ik ben een realist en ik weet dat ik nog één partij moet vechten om een rematch te krijgen. Maar ik ga er alles aan doen om die partij voor het einde van het jaar te krijgen. Ik weet hoe ik Joanna nu moet bestrijden en ik weet dat ik haar de volgende keer ga verslaan. Joanna houdt ervan om veel te praten. Ze bleef maar praten en praten en zei dat ik niet op haar niveau was, en dat ons eerste gevecht niet eens zou plaatsvinden. En nu zegt ze dat ik geen rematch verdien. Nou, dat zullen we nog weleens zien.”

Het beloven een paar zeer spannende maanden in de strogewicht divisie te worden, met drie partijen op het scherpst van de snede.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Weekly Fight Announcements

Amanda Nunes zal haar titel verdedigen in Rio de Janeiro, Brazilië op UFC 224 ...

UFC 202 Embedded: Episode 1

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. In aanloop naar UFC 202 ...

Weekly Fight Announcements: UFC

Sage Northcutt en Raphael Assunção zijn toegevoegd aan UFC Norfolk. Ze nemen het op ...

UFC Fight Night 116 Rockhold vs. Branch Recap

Luke Rockhold keert na lange afwezigheid terug in de octagon en komt hier David ...