Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Mad

Tecia Torres vocht zaterdagavond op de prelims van UFC Fight Night Houston en liet een hele goede indruk achter. Ze vocht voor de tweede keer tegen Bec ‘Rowdy’ Rawlings, de eerste ontmoeting eindigde in een overwinning voor Torres. In de eerste ronde was zij zeer effectief met snelle en felle combinaties, vrijwel altijd eindigend met een leg kick. Bec Rawlings kon aan den lijve ondervinden dat Torres haar bijnaam ‘Tiny Tornado‘ meer dan waarmaakte.

In de tweede ronde probeerde Rawlings het gevecht lelijk te maken, en ‘Tiny Tornado‘ naar de grond te krijgen. De kleine Torres liet zien dat ze voor haar postuur verrassende kracht had en stond niet toe dat ‘Rowdy‘ haar overrompelde. Ze kreeg zelfs Rawlings bijna in een choke te pakken en liet zien dat ze op de grond zeker geen pushover was.

In de derde ronde ging Torres terug naar haar strijdplan van ronde één, en kwam ook toen het gevecht naar de grond ging niet in de problemen. Ze stelde zo de overwinning veilig, tot groot genoegen van vriendin en UFC bantamgewicht vechtster Raquel Pennington. Torres kon in de partij groot voordeel halen uit haar uitstekende conditie. Zelfs na de zware grondgevechten, die erg veel kracht kunnen kosten, ademde ze niet zwaar. Met haar stevige leg kicks kreeg ze het voor elkaar het been van Rawlings paars te doen kleuren.

Na afloop gaf ze een interview aan MMA Fighting en ze had aardig wat te vertellen. Tegenstandster Bec Rawlings kon voor het gevecht het gewicht niet halen en dat was de ‘Tiny Tornado’ ook niet ontgaan. Zo is de kleine vechtster van mening dat de UFC een flyweight divisie had moeten openen, in plaats van de vedergewicht divisie: “Ik denk dat er veel vrouwen uit de strawweight divisie omhoog kunnen gaan, en veel vrouwen uit de bantamgewicht divisie naar beneden kunnen gaan. En er zijn mensen die hun lichaam echt schade toebrengen, zoals Bec dat deed, ze gaf het zelf toe. Ze doet haar lichaam schade aan door naar 115 pond te komen. Ik weet dat we een paar grote strogewichten bij American Top Team hebben, en ze zouden baat hebben bij een vlieggewicht divisie voor vrouwen. Ik vond dat ze de vlieggewicht divisie hadden moeten maken in plaats van de vedergewicht divisie.”

Over het missen van het gewicht van Rawlings was Torres oprecht: “Sean Shelby kwam naar me toe en zei dat Bec het gewicht niet ging halen. Voor mij is het niet echt respectvol, want iedereen moet het gewicht halen. Ze had wat eerder moeten beginnen met haar weightcut, en had wat beter op haar eten moeten letten, of gewoon op 135 pond vechten.”

Naast haar overwinning had Torres nog meer goed nieuws: ze heeft haar master in criminologie gehaald, en gaf aan wel oren te hebben naar een baan bij de regering. Het gaat de ‘Tiny Tornado’ letterlijk voor de wind!

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Weekly Fight Announcements: UFC

Sage Northcutt en Raphael Assunção zijn toegevoegd aan UFC Norfolk. Ze nemen het op ...

UFC 216 Embedded: Vlog Series – Episode 4

Een nieuwe aflevering van UFC 216 Embedded met onder andere Demetrious Johnson, Tony Ferguson, ...

(Video’s) Technieken van de pro’s.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Guillotine Choke, Knee Bar, Elbow ...