Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
foto: ACB | Marco Broersen

Er is veel ophef geweest over het titelgevecht tussen Germaine de Randamie en Holly Holm tijdens UFC 208 in Brooklyn, New York. De Randamie had tot twee keer toe na het luiden van de bel nog een paar klappen gegegeven. Dit is op social media uitgebreid besproken, door andere vechters maar ook door de fans.

Hoewel de Nederlandse fans toch trots zijn op de nieuwe kampioene, heeft het gevecht gezorgd voor veel aandacht. Jammer genoeg voor de Nederlandse fans, niet allemaal even positief.

These judges should be fired. Garbage

— Sam Alvey (@smilensam) 12 februari 2017

I’d like to see an immediate rematch. https://t.co/VLsJz2TExb

— Jon Bones Jones (@JonnyBones) 12 februari 2017

That’s nuts, that fight needs to be contested and that ref reviewed.

— Leslie Smith (@LeslieSmith_GF) 12 februari 2017

I don’t know about that call. I thought @HollyHolm won that fight #ufc208

— John Dodson III (@JohnDodsonMMA) 12 februari 2017

Ook zijn er positievere berichten

Ok here’s my take for you guys on that decision. The tale of the tape is very telling and in my opinion Germaine landed more volume of damaging strikes 2. The straight left from Holly in the 4th round was very close to being judged as a knockdown but because Holly changed levels Germaine was able to catch herself on Holly and so I don’t think it was counted as a knockdown. That headkick is very hard to count as a knockdown 2 because of the way she caught herself, it was more off balance then being rocked imo. The first time she struck “after” the bell she already threw that strike and then it is really hard to stop so you can’t take a point away imo but you can give her a warning. The second time it happened you can say a point should be taken away which with the judges scoring would have made it a draw. IMHO Germaine won 4-1 or 3-2 need to watch again to be sure. So do whatever you want with it. I’m not biased because GDR is from the Netherlands, I Love watching Holly fight and think she is phenomenal. But big congrats to @ironladymma , can’t wait to see her defend against Cris Cyborg! #mma #ufc #criscyborg #germainederamie #hollyholm #mytake #ufc208 #holland #netherlands
Een foto die is geplaatst door Stefan Struve (@stefan_struve) op

De media, vechters en fans zaten er bovenop, maar hoe zit het nou echt? Wij spraken de Nederlandse scheidsrechter Marco Broersen over de scheidsrechter van afgelopen weekend. Broersen is een MMA- en kickboksscheidsrechter met meer dan twintig jaar ervaring en heeft werkzaamheden verricht bij o.a. M1 Global en bij de K1.

“De scheids was niet best maar in mijn ogen (heeft hij) geen cruciale fouten gemaakt.
Het was een close partij die terecht door Germaine gewonnen is. Maar het was wel close … heb niet gejureerd maar denk iets van 48-49 of 47-48″ Zei Broersen

Had de scheids een punt af moeten trekken?

“Ik weet niet, wanneer hij “stop” had geroepen en als Germaine daar duidelijk na nog een actie geplaatst had, dan wel. Maar denk niet dat dat het geval was, en de toeter is niet een signaal voor een vechter om te stoppen! Dat is alleen het commando stop voor de scheids”

Ook scheidrechter ” Big” John McCarthy gaf al in 2014 aan dat het niet de verantwoordelijkheid is van de vechter om te stoppen.

@thomaskirkbrid1 the round officially ends at the call of the referee. The bell is their notification

— Big John McCarthy (@JohnMcCarthyMMA) 27 oktober 2014

Dus de vraag in deze is eigenlijk of de scheids gezegd heeft om te stoppen na het luiden van de bel of niet. Dat kunnen slechts drie mensen weten: De Randamie, Hom en de scheids. De Randamie gaf aan dat het gebeurde in het heetst van de strijd. Mensen in haar omgeving geven aan dat de Randamie absoluut niet zo is.  Wat denk jij ervan?

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC 203: Overeem vs Miocic in de bioscoop met korting!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Alistair Overeem zal het op ...

The Ultimate Fighter 26 Finale Recap

De UFC heeft afgelopen nacht een twaalfde kampioen toegevoegd aan de organisatie. Nicco Montano ...

Yoel Romero: “Hij is jong en hongerig, dat is altijd gevaarlijk.”

Yoel Romero staat gerankt als de nummer 1 middengewicht na UFC-kampioen Michael Bisping, maar ...

UFC Orlando Free Fight: Marcus Davis vs. Jeremy Stephens

Jeremy “Lil Heathen” Stephens stapt snel de Octagon weer in nadat hij Doo Ho Choi ...