Alistair Overeem
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Mania

Alistair Overeem heeft een aantal roerige dagen achter de rug. Zo won onze landgenoot op UFC 209 van Mark Hunt, door zijn verwoestende knieën in stelling te brengen en de Nieuw-Zeelander als een kokosnoot te kraken. Hij wiste zo de nare smaak uit die hij overhield aan het titelgevecht tegen Stipe Miocic op UFC 203, en kon met de overwinning misschien wel weer dicht in de buurt van een titelshot komen. In de aanloop naar het gevecht met Hunt leek het even fout te gaan voor onze landgenoot. Zo was tegenstander Hunt druk in de weer met het uiten van beschuldigingen aan het adres van ‘The Reem‘. Overeem heeft natuurlijk wel een smet op zijn carrière door een positieve dopingcontrole, maar de Nederlander heeft zijn leven gebeterd en houdt zich niet meer bezig met dat soort activiteiten. Mark Hunt was echter niet overtuigd en noemde de vechter een valsspeler.

Overeem had behalve de aantijgingen ook een ander probleem. Onze landgenoot bezocht op vrijdag met zijn team een sushi restaurant, maar dat bleek later niet zo’n slim idee. De vechter kreeg te maken met voedselvergiftiging, zoals hij gisteren op The MMA Hour verklaarde:

“Ik was duizelig. Ik was misselijk en had bijna geen energie. Ik kon bijna niet uit bed komen, ik wilde er ook niet uit komen. Ik voelde me echt slecht. Ik was echt verrot, en het werd naarmate de dag vorderde alleen maar erger. Toen werd het nog erger.”

 

Overeem haalde de wegingen wel, maar voelde zich ontzettend beroerd. Hij zette zijn pokerface op, maar kon na de wegingen geen hap door zijn keel krijgen. Zijn toestand verslechterde, waarna besloten werd naar het ziekenhuis te gaan. Hij kreeg een infuus toegediend en wat medicatie voor diarree en slaappillen. Het gebruik van een infuus is eigenlijk verboden, tenzij het infuus voor medische redenen wordt gebruikt. USADA staat het gebruik van een infuus ook toe wanneer de vechter in kwestie het ziekenhuis op moet zoeken. Wat in dit geval bleek. Overeem was echter slim genoeg om alles met USADA door te nemen:

“We checkten alles met USADA. Want we zijn niet op zoek naar problemen. Dat hebben we al een keer eerder gehad, en daar hebben we van geleerd. Die richting gaan we echt nooit meer op. We hadden echt ons huiswerk gedaan.” 

Overeem moest echter de volgende dag opnieuw naar het ziekenhuis.

“Toen ik wakker werd, voelde ik me iets beter, maar ook niet echt goed. Ik had nog steeds bijna geen energie. Dus ik ging weer naar het ziekenhuis, en kreeg weer een infuus. Dat was op de dag dat ik moest vechten.”

De Nederlander was echter met geen tien paarden bij het gevecht vandaan te houden. De beschuldigingen van Mark Hunt aan zijn adres hadden een vuurtje onder zijn achterste aangestoken, en hij was gebrand op het gevecht:

“Ik voelde me wel ok om te vechten, en ik wilde het echt graag doen. Helemaal na het Khabib gedoe. We hadden de wegingen en na de wegingen krijgen we normaal gesproken een peptalk van Dana White. Dana was echter pissig, omdat het gevecht van Khabib afgelast was. Als dat gebeurd, kan er niet nog een afgelasting komen. Zo is het gewoon. Ik wist dat ik genoeg in me had, zelfs als ik maar op 70% van mijn kunnen zit, versla ik Mark Hunt. Dus dat deden we.”

En zo geschiedde. Het nieuws dat hij voedselvergiftiging had, deelde hij met niemand. Wat onze landgenoot ook echt siert. Dana White was erg onder de indruk van Overeem, en besloot op de persconferentie na het gevecht het nieuws openbaar te maken. Dana had het nieuws van het ziekenhuis vernomen:

”Wisten jullie dat hij ziek was? Hij zat in het ziekenhuis voor 24 uur door voedselvergiftiging. Overgeven en alle andere toestanden die bij voedselvergiftiging komen kijken. Ze moesten hem aan het infuus leggen voor vloeistof, en op een gegeven moment was hij bang om zijn kamer te verlaten omdat hij maar bleef overgeven. Hij wilde het gevecht niet afslaan. Kwam alsnog vechten deze avond en sloeg Mark Hunt knock out. Wat hem nog meer siert, is dat hij er geen woord over sprak in zijn interviews en hier ook nog niet blijkbaar. Ik kwam hem alleen even bedanken en om te zeggen hoeveel respect ik voor hem heb.”

What’s next voor Overeem? Hij zal met grote interesse naar het titelgevecht van Stipe Miocic tegen Junior Dos Santos gaan kijken, en afwachten wie er als winnaar uit de strijd komt. Behoudt de kampioen zijn titel, dan moet Overeem zeker nog een paar keer vechten om weer in aanmerking te komen. Maar als Dos Santos wint, kon het pad richting de titel beduidend korter zijn. Alistair is echter ook wel in om te vechten tegen de twee vechters die de laatste tijd flink huishouden in de zwaargewicht divisie: Derrick Lewis en Francis Ngannou. Wie gaat het worden voor onze landgenoot?

Het originele artikel verscheen op MMA Fighting.

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

(Documentaire) Michael Bisping: My Destiny

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Michael ‘The Count’ Bisping zal ...

Weekly Fight Announcements: UFC

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Elke maandag ochtend kun je ...

(Vlog) UFC 207 Embedded – Episode 1

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. UFC 206 Embedded is een ...

Who`s Next?!? UFC 193: Rousey VS. Holm

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. ‘s-Hertogenbosch – In deze rubriek ...