Anderson Silva
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: USA Today

Het is nog niet zo lang geleden dat we Anderson Silva in actie zagen. De Braziliaan vocht op UFC 208 tegen Derek Brunson, maar kon helaas niet overtuigen. Hij kon wel op zeer discutabele wijze de overwinning mee naar huis nemen. Zijn optreden kon echter wel op een hoop kritiek rekenen, van zowel fans als journalisten. ‘The Spider‘ reageerde snel op alle kritiek, en beet behoorlijk van zich af.

Nu heeft de Braziliaanse legende nieuwe plannen. Er staan volgens hem nog wat rekeningen open. Silva verloor vorig jaar in Londen van Michael Bisping, en dat zit hem tot de dag van vandaag nog steeds dwars. Dan is er ook nog de no-contest partij tegen Nick Diaz op UFC 183. Beide vechters werden na de partij betrapt op verboden middelen. ‘The Spider‘ uitte zijn verlangen op Instagram:

“Wij zijn drie geweldige professionals. Wat het meest logisch lijkt, is niet een gevecht met de eerste de beste, maar met mij, ongeacht de belt. We respecteren elkaar, en een nieuw gevecht tussen ons, zou een geweldig gevecht tussen heren zijn. Met Nick Diaz was het een no-contest, en er zit een verhaal achter ons. Ik wacht op je in Brazilië. En ik zal op jou wachten, meneer Bisping, nadat je tegen GSP heb gevochten. Neem alle twijfel over de werkelijke winnaar bij de fans weg!”

Silva zou graag op UFC 212 in Rio de Janeiro tegen Nick Diaz willen vechten. Het gevecht zal dan wel op een catchweight plaats moeten vinden, of Nick Diaz moet naar het middengewicht komen. Dat was overigens de eerste keer totaal geen probleem voor de ruige vechter uit Stockton. Het houdt simpelweg in dat Diaz niet zoveel moeite hoeft te doen om op streefgewicht te komen.

Kan Silva Diaz eindelijk terug de kooi in krijgen? Nick Diaz heeft sinds het gevecht tegen Anderson Silva niet meer gevochten, en dat kwam natuurlijk ook door de schorsing die hij ontving door de positieve dopingcontrole na het gevecht. De UFC probeert al een tijdje om Diaz weer terug in de kooi te krijgen. Zo bood het al gevechten tegen Tyron Woodley en Robbie Lawler aan. Echter vond de organisatie nul op het rekest. Michael Bisping en Jorge Masvidal boden zichzelf al aan om tegen Diaz te vechten, en ook dat kwam telkens niet rond. Gaat het Anderson Silva wel lukken?

Een gevecht met Michael Bisping is zeer zeker geen zekerheid. Bisping moet eerst zien af te rekenen met GSP, en mocht hem dat lukken, wacht Yoel Romero ook geduldig op zijn welverdiende titelshot. Bovendien heeft de Braziliaan in de middengewicht divisie nog een hele rij gegadigden voor zich. Jacare Souza, Gegard Mousasi en Luke Rockhold lijken ieder betere kaarten te hebben voor een gevecht met de Engelsman. Het is iedereen echter opgevallen dat de UFC het tegenwoordig niet zo nauw meer met de ranking neemt. Gaat de UFC opnieuw de top van de middengewicht divisie bedonderen, en Silva voorrang geven? We zullen de ontwikkelingen even af moeten wachten.

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

(Vlog) UFC 203 Embedded — Aflevering 3

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. UFC 203 Embedded is een ...

Weekly Fight Announcements: UFC

Donald Cerrone zal het main event verzorgen van UFC Gdansk met de ongeslagen Darren ...

UFC 216 Embedded: Vlog Series – Episode 4

Een nieuwe aflevering van UFC 216 Embedded met onder andere Demetrious Johnson, Tony Ferguson, ...