Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

USADA heeft de UFC op de hoogte gebracht van een potentiële doping overtreding van zwaargewicht Ben Rothwell tijdens een out-of-competition test. Het betreft hier om een test die is afgenomen op 6 februari, en zal waarschijnlijk leiden tot het verliezen van zijn partij op UFC 211 tegen Fabricio Werdum.

De Amerikaan stond gepland om de Braziliaan te treffen in mei van dit jaar. De UFC heeft de partij al weggehaald op de site omdat vechters voor onbepaalde tijd geschorst worden tot dat het tegendeel is bewezen. Rothwell kwam zelf met een statement naar buiten.

”In navolging van het nieuws van USADA, wil ik graag even de tijd nemen om aan te geven dat ik onder behandeling ben bij een fysicus voor een behandeling. Ik zou het waarderen als ik de kans krijg om te laten zien dat ik niet vals gespeeld heb, en dat het nooit mijn intentie is om vals te spelen. Houdt aub je meningen voor je voordat het officieel is getest. Ik waardeer ieders steun tijdens dit proces met USADA.”

Rothwell was één keer eerder geschorst door de UFC na een te hoge testosteron gehalte in  2013.

 

  • Bart Slegers

    Content writer EPIC MMA, UFC Nederland en Bellator MMA Nederland

  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC 212

Kelvin Gastelum krijgt zijn wens: vs Anderson Silva op UFC 212

Kelvin Gastelum ziet zijn wens in vervulling gaan. Hij vroeg na de overwinning op ...

(Video) Zie hier hoe Amanda Nunes haar titel won

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Op 30 december zal Amanda ...

Cris Cyborg: ”Ik wist dat de UFC-vedergewicht kampioen mij ging ontwijken.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.Germaine de Randamie versloeg Holly Holm ...

Luke Rockhold moet geblesseerd afhaken voor rematch met Jacare Souza

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Volgens meerdere bronnen zoals onder ...