Beneil Dariush
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Fighting

Vannacht is Fortaleza het middelpunt van de UFC wereld. Er staat namelijk weer een Fight Night op het programma, en de Braziliaanse stad is het toneel van een aantal mooie gevechten. Vitor Belfort en Kelvin Gastelum staan op het main event tegenover elkaar. Echter zijn er gevechten die weleens de schijnwerpers bij het tweetal vandaan kunnen trekken. Eén van die gevechten is de partij tussen Edson Barboza en Beneil Dariush. Beide lichtgewichten staan in de top 10 van de ranking, en een overwinning kan de ster van diegene doen rijzen. Dariush is een vechter die nog niet heel veel bekendheid geniet bij het grote publiek. De van origine Iraanse vechter is echter niet iemand die onderschat dient te worden. De vechter heeft al overwinningen op Michael Johnson en Jim Miller op zijn naam staan, en zorgde tevens op UFC 199 voor een spectaculaire knockout. In Los Angeles sloeg Dariush James Vick glorieus K.O.

Vannacht volgt echter zijn moeilijkste test. Edson Barboza staat op dit moment vijfde op de ranking en is berucht om zijn verwoestende trappen. Dariush zal dus op vijandelijke bodem moeten proberen om een plaatselijke held van zijn voetstuk te slaan. Het is inmiddels de derde keer dat Dariush op Braziliaanse bodem vecht. Het wordt er echter niet makkelijker op:

“Het is inmiddels de derde keer dat ik in Brazilië vecht. Het is nog steeds beangstigend. Ik kende toen ik hier voor het eerst was die chant niet. (De chant waar Dariush het over heeft is ‘Uh Vai Morrer’, wat vrij vertaald ‘Je gaat sterven’ betekent). Dus toen ik aan het vechten was, dacht ik dat ze me aan het aanmoedigen waren. Bij de tweede keer wist ik inmiddels wat het betekende, ik was toen in Rio, toen was ik best bang. Ik verwacht dat het vannacht nog wat luider aangeheven wordt.”

Barboza is een matchup die hem wel bevalt. Sowieso probeert Dariush figuurlijk zijn tanden in elke tegenstander te zetten. Om hogerop te komen, zal er met iedereen afgerekend moeten worden. Dus ook met Barboza. Dariush lijkt er helemaal klaar voor:

“Barboza is een goeie kickbokser. Hij heeft goede takedown defense, het is gewoon een goede vechter. Hij heeft al wat oorlogen meegemaakt in de octagon. Hij heeft laten zien dat hij hier hoort en waarom hij in de top 5 staat. Op strategisch gebied focus ik me niet al te veel op mijn tegenstanders. Ik focus meer op mezelf en laat mijn coaches de strategie uitstippelen.”

De Braziliaan heeft zoals gezegd verwoestende trappen in huis. Maar in de partijen van Dariush is gebleken dat ook hij over een venijnige trap beschikt. Vooral de linkertrap naar het lichaam is er eentje die weleens veel schade aan kan gaan richten. Dariush beschikt tevens over uitstekende jiu jitsu, en dat heeft hij als voordeel over de Braziliaan. Hij heeft echter niet specifiek getraind op de harde trappen van Barboza:

“Ik heb veel trainingspartners die hetzelfde doen als Barboza. Als ik met hun train, dan is het gewoon weer een normale dag. Ik hoef ze nooit te vertellen hoe hard ze moeten trappen. Het is bij Kings MMA vrij typisch dat we hard sparren. Ik hoef ze niet te instrueren. Ze gaan op de training altijd voluit. Ik ben in staat om Barboza te laten tappen of knockout te slaan. En daar ga ik ook naar op zoek.”

Dariush lijkt niet bewust op zoek naar de lichtgewicht titel. De vechter lijkt het allemaal wel prima te vinden, en zijn rustige en bedaarde houding doet denken aan de Gegard Mousasi die we vóór UFC 204 normaal te zien kregen.

“Ik was eerst wel echt gebrand om die titel te pakken, maar zo zie ik het niet echt meer. Ik heb mijn houding een beetje aangepast. Ik heb namelijk opgemerkt dat de jongens die wel een titel pakken, het ze soms wel tegenvalt. Ik wil vooral genieten van deze reis, en niet teveel denken aan een stuk metaal. Als ik gewoon telkens goede tegenstanders kan krijgen, is dat genoeg voor mij en maakt me dat erg gelukkig. Elk gevecht dat ik tot nu toe in de UFC heb gehad, is erg goed geweest. Ik ga niet klagen als ik telkens dat soort tegenstanders voorgeschoteld krijg. En als de belt een keer grijpbaar is, dan klaag ik ook niet. Maar het is niet iets waar ik echt bewust naar op zoek ben. Niet meer in ieder geval.” 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC Fight Night 119 Brunson vs. Machida Recap

UFC São Paulo is inmiddels achter de rug. Derek Brunson nam het op tegen ...

(De uitslag) – Welke opkomende Nederlandse MMA atleet moet op UFC Rotterdam debuteren?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. EDE- Vorige week hebben wij ...

Ryan Bader mag alweer snel aan de bak als vervanger.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Ryan Bader mag vanaf vandaag ...