Brad Pickett
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Fighting

Brad Pickett stapt vanavond voor de laatste keer de octagon in. De Engelsman vecht in Londen een thuiswedstrijd, en zal proberen zijn grote schare fans een mooi afscheid te geven. ‘One Punch‘, zoals de vechter met het kenmerkende hoedje ook wordt genoemd, heeft een fraaie carrière achter de rug. Zo versloeg hij in de WEC Demetrious Johnson, de huidige vlieggewicht kampioen. Dominick Cruz en Pickett zijn de enige twee vechters die ‘Mighty Mouse’ op een nederlaag konden trakteren. De Engelsman schreef 26 overwinningen achter zijn naam, gekoppeld aan 13 nederlagen. Hij verloor zijn laatste twee partijen, respectievelijk tegen Iura Alcantara en Urijah Faber. Voor ‘The California Kid‘ was het gevecht tegen Pickett de laatste van zijn carrière. Marlon Vera gaat voor ‘One Punch‘ de laatste partij worden.

Voor Pickett zal het wel even slikken worden. Zo verklaarde hij tegenover MMA Junkie:

“Ik heb veel gemengde gevoelens over dit gevecht. Mijn emoties schommelen. ik ben wel heel blij dat ik mijn carrière hier mag beëindigen, en door kan gaan naar het volgende in mijn leven. Maar ik vind het ook jammer, want ik hield van mijn carrière, en ik hield van mijn werk. Dus het was best een moeilijke beslissing om te nemen. Maar ik heb hier lang over nagedacht. Ik denk echt dat de tijd rijp is om de sport te verlaten.”

Zijn laatste twee nederlagen hebben wel hun sporen nagelaten. Niet op cosmetisch gebied, maar vooral op mentaal gebied. Pickett voelde al aan dat hij niet meer op zijn oude niveau was:

“Ik ben een heel trots persoon. Ik doe dit niet om cijfermatig wat voor te stellen. Ik doe dit omdat ik echt wat voor de sport wil betekenen. Dus toen ik begon te voelen dat ik achteruit ging, dat ik niet meer omhoog ging of op een gelijkmatig niveau kon blijven, toen dacht ik dat ik weleens klaar kon zijn. En het was een moeilijke beslissing, maar nu zit ik op een punt dat ik kan zeggen: ‘Dit is wie ik was. Bedankt iedereen!’ Ik hou echt van mijn werk, en ik ben dol op de steun. Maar er zijn veel makkelijkere manieren om geld te verdienen, en ik heb nu een kind, een familie, en veel dingen waar ik over na moet denken. De meeste mensen moeten vanwege een blessure stoppen, maar mijn lichaam voelt prima. Ik heb geen blessure waardoor ik moet stoppen. Het is simpelweg mijn persoonlijke overtuiging dat ik denk dat de tijd rijp is.”

Helaas kon ‘One Punch’ de absolute top van de UFC niet bereiken. Hij heeft dan wel een overwinning op Demetrious Johnson op zijn naam staan, maar dat was in een tijd dat ‘Mighty Mouse‘ nog geen kampioen was. Pickett heeft niet voor een titel kunnen vechten, en kwam telkens tegen de sterkste tegenstanders iets te kort.

“Toen ik begon met deze sport, was ik altijd zo gedreven en competitief. Ik wilde de beste in het Verenigd Koninkrijk zijn, en dat kreeg ik voor elkaar. Ik wilde de beste in Europa zijn, en ook dat kreeg ik voor elkaar. Toen wilde ik vechten in een grotere organisatie, en dat lukte me ook. Ik wilde de top 10 bereiken, en dat kon ik ook afstrepen. En de top 5 bereiken lukte me ook. Maar toen ik naar de eerste plek wilde klimmen, struikelde ik over de laatste horde. Daarom ging ik een gewichtsklasse omlaag om alles op alles te zetten om op de eerste plek te komen.”

Pickett doelt op het feit dat hij eventjes in de vlieggewicht divisie actief was. Hij vocht drie maal op 125 pond, tegen Neil Seery, Ian McCall en Chico Camus. Hij won van Seery, maar verloor de andere twee partijen. Daarna vond hij het tijd om terug naar 135 pond te gaan.

Nu volgt Marlon Vera. Maar eigenlijk zou hij tegen Henry Briones vechten, maar Briones moest opnieuw de partij aan zich voorbij laten gaan. Opnieuw, want het was inmiddels de derde keer dat een gevecht tussen de twee vechters niet door kon gaan. Pickett was er niet erg blij mee.

“Ik ben geïrriteerd dat het gevecht niet één keer, maar liefst drie keer niet doorging. Het is één ding dat een gevecht drie keer niet doorgaat, maar deze gast bood niet eens excuses aan. Dat klinkt misschien raar, maar dat zijn echt kleine dingetjes. Als ik een keer niet kon vechten tegen iemand, dan zou ik me daar rot over voelen. Als het twee keer gebeurd, dan is het nog erger. Maar als het drie keer gebeurd, zou ik me echt generen. In dat trainingskamp zou ik mezelf omwikkelen met bubbel wrap en helemaal niks doen omdat ik niet nog een keer wilde afzeggen. Maar op één of andere manier kreeg Briones het voor elkaar. Ik weet niet eens wat hij gedaan heeft. Ik vroeg er niet eens naar. Toen ik erachter kwam, had ik zoiets van ‘het zal wel’. Om eerlijk te zijn, maakte het ook niet uit. Deze avond is mijn avond, en wie er tegenover me staat, staat er. Meer niet.”

Degene die tegenover hem komt te staan, is Marlon Vera. En dat maakt Pickett zoals gezegd helemaal niet uit. Hij wist wel te vertellen dat het qua stijl een hele andere vechter dan Briones is:

“Qua stijl is hij wel een hele andere tegenstander. Hij wisselt vaak van stance. Hij is meer van het grondwerk, en hij is jong. Het is een lastige tegenstander, maar ik geloof dat ik op elk gebied beter dan hem ben. Maar een gevecht is een gevecht. Ik focus me op mezelf en ga proberen hem goed in elkaar te slaan.”

Als laatste had hij nog een boodschap voor de fans, die hem al die jaren trouw bijstonden.

“Ik heb altijd voor de fans gevochten, en ik heb een goede band met ze. Ik blijf dit zeggen: het zijn niet slechts fans, maar het zijn ook vrienden. Dus dit betekent veel voor me, en de steun die ze me al die jaren hebben gegeven, en vooral deze week, was echt te gek. Het maakt me erg nederig. Maar ik ga zaterdag niet dood. Ik ga gewoon leven. Dus ik hoop dat de interactie met de fans gewoon doorgaat.” 

 

 

 

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC 219: Gökhan Saki zegt af wegens blessure

Helaas, geen Gökhan Saki tijdens UFC 219: Cyborg vs Holm. Lees hier meer.

Georges Saint-Pierre: ”Ik sta niet meer onder contract bij UFC.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Eén van de beste atleten ...

Anderson Silva heeft verlies tegen Michael Bisping nog steeds niet verwerkt

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. In februari van dit jaar ...

Holly Holm vecht uitslag UFC 208 officieel aan

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.Germaine de Randamie beleefde zaterdagavond de ...