Chris Weidman
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Fighting

De middengewicht divisie van de UFC is op dit moment een grote puinhoop. GSP heeft van de UFC voorrang gekregen en mag als eerste kampioen Michael Bisping uit gaan dagen. De Canadees heeft al ruim drie jaar niet gevochten, en heeft nog nooit op middengewicht gevochten, maar voor de UFC was dat geen enkel probleem gezien de legendarische status van ‘Rush‘. Yoel Romero is natuurlijk de grote verliezer van het verhaal. ‘The Soldier of God‘ is op dit moment de beste uit het rijtje gegadigden in de divisie, met maar liefst acht overwinningen op rij. De Cubaan verdient zeer zeker een titelshot, maar zal moeten wachten tot de kruitdampen tussen GSP en Bisping zijn opgetrokken. Ook Jacare Souza mag zich bij het rijtje scharen. Onze landgenoot Gegard Mousasi heeft ook al vier keer achter elkaar gewonnen, en is op dit moment in blakende vorm. Maar vlak voormalige kampioenen Luke Rockhold en Chris Weidman vooral niet uit. Rockhold is nog herstellende van een blessure, en Weidman likt zijn wonden, die hij opliep op UFC 205. In zijn thuisstad New York werd hij door een keiharde knie van Yoel Romero gevloerd en verder afgemaakt. Over een paar weken vecht hij in Buffalo tegen Gegard Mousasi. Hij maakte van de week een verschijning op Submission Radio en gaf zijn mening over een groot aantal onderwerpen, onder andere over het voordringen van GSP:

 

 

“Het is zuur voor iedereen dat de divisie in gijzeling wordt gehouden. Ik begrijp GSP wel, hij krijgt een kans om voor de middengewicht titel te vechten tegen iemand die waarschijnlijk minder gevaarlijk is dan de kampioen in de weltergewicht divisie, Tyron Woodley. Het is echt een grote kans voor GSP dus ik begrijp het wel. Voor Bisping is het ook een hele grote kans. Hij gaat veel geld verdienen met dat gevecht tegen GSP. En hij vecht tegen iemand die drie jaar niet gevochten heeft en eigenlijk een weltergewicht is. Prettige bijkomstigheid voor hem is dat hij weer niet tegen een top kandidaat in de middengewicht divisie hoort te vechten. Dus voor hun beide is het prima, maar voor de rest van de divisie is het echt klote.”

Weidman liet zich ook even uit over Romero, de man die hem zo bruut in New York afmaakte. Voor Romero zijn de druiven zuur, vindt ook ‘The All-American‘:

“Ja, ik vind het rot voor hem. Hij verdient het. Hij won eerlijk en verdiend van me met een prachtige knockout. Ik verwachtte dat hij tegen Bisping zou gaan vechten. Maar eerlijk gezegd denk ik dat Bisping dat gevecht niet wil. En opeens komt GSP weer terug en opent Bisping zijn grote mond weer en vraagt hij om dat St-Pierre gevecht. Al met al slechte timing voor Romero.”

Tenslotte wilde Weidman ook nog wat kwijt over zijn aankomende tegenstander, onze landgenoot Gegard Mousasi. De Amerikaan claimt dat Mousasi nog nooit tegen een echt grote tegenstander heeft gevochten. Ook maakt hij de merkwaardige claim dat hij nog niet naar oude partijen van ‘The Dreamcatcher’ heeft gekeken. Is Weidman onze landgenoot aan het onderschatten?

“Ik wil tegen de beste jongens vechten. Wanneer heb ik tegen iemand gevochten die niet bij de top behoorde? Mousasi behoort tot het kaliber dat een stapje lager is dan het kaliber dat ik gewend ben om tegen te vechten. Hij is bezig aan een leuke win streak, hij heeft naam voor zichzelf gemaakt, hij heeft veel ervaring, en hij is actief gebleven. Maar ik vind dat elke keer dat hij tegen een sterke tegenstander vocht, hij telkens een beetje te kort kwam. Maar dit is een geweldig gevecht. Mensen staan achter hem, en denken dat hij echt goed is. Dus als ik hem in ons gevecht domineer dan kom ik weer dichter in de buurt van de titel.”

Duidelijke taal van ‘The All-American‘, die denkt dat Mousasi tegen de echte top iets te kort komt. Het is aan ‘The Dreamcatcher‘ om het tegendeel te bewijzen. Weidman is in zijn laatste partijen altijd goed geweest voor minstens één kolossale fout. Neem de mislukte spinning back kick tegen Luke Rockhold. En de takedown poging op het verkeerde been van Yoel Romero. Krijgt Gegard ook kans om Weidman te grazen nemen na een fout van de Amerikaan?

De New Yorker is echter vol vertrouwen, en rekent op een positieve afloop. Ook had hij nog een voorspelling voor het aankomende gevecht op UFC 210:

“Ik wil die titel meer dan wat dan ook. Dat is waar het geld ook is. Dus de titel pakken is het enige waar mijn ogen op gericht zijn. Ik ga Gegard in de tweede ronde TKO slaan.”

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Stefan Struve main event bij terugkeer van UFC naar Rotterdam

Stefan Struve zal het op 2 september bij UFC Rotterdam opnemen tegen Alexander Volkov. ...

EPIC Hangout #046: UFC Fight Night Rothwell vs. Dos Santos

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Vanavond om 22:00 is het ...

(VIDEO) Bekijk hier live de persconferentie van UFC 205: Alvarez vs. McGregor

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Vannacht zal er een persconferentie ...

UFC Austin Free Fight: Donald Cerrone vs Jim Miller

Donald Cerrone hoopt na drie verliespartijen eindelijk weer eens te winnen. Hij neemt het ...