Cody Garbrandt
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Fighting

De ambities van Cody Garbrandt lijken tegenwoordig geen grens meer te kennen. ‘No Love’ is op dit moment druk bezig met de opnamen van ‘The Ultimate Fighter 25′, waar hij als coach fungeert. TJ Dillashaw, zijn volgende tegenstander, is de coach van het vijandelijke kamp. Beide vechters bereiden zich ondertussen ook voor op hun onderlinge treffen aan het eind van het TUF seizoen 25. Garbrandt kijkt stiekem al langs Dillashaw en is openlijk aan het lobbyen voor een gevecht tegen vlieggewicht koning Demetrious Johnson. ‘Mighty Mouse’ vecht op UFC Fight Night Kansas City tegen Wilson Reis en kan daar het record van achteréénvolgende titelverdedigingen evenaren. Dat record staat op tien verdedigingen, en is eigendom van middengewicht legende Anderson Silva.

In een eerder stadium had Demetrious Johnson zelf ook wel oren naar een gevecht met Garbrandt. En nu is die interesse insgelijks. De bantamgewicht kampioen, die op spectaculaire manier 135 pond koning Dominick Cruz op UFC 207 onttroonde, is ervan overtuigd dat een overstap naar 125 pond zeer zeker tot de mogelijkheden behoort. Hij verklaarde tegenover Aubrey Marcus:

“Ik ga liever een gewichtsklasse omlaag voordat ik er eentje omhoog ga. Demetrious heeft binnenkort een gevecht met Wilson Reis op het programma staan. Hij gaat het record van Anderson Silva evenaren, en dan wordt zijn volgende gevecht het all-time record. Hij gaat ervoor. Maar ik vind dat hij het moet verdienen door tegen mij te vechten.”

Speelt Garbrandt een gevaarlijk spel door T.J Dillashaw te onderschatten en stiekem al vooruit te kijken? ‘No Love’ laat blijken dat dat niet het geval is:

“Natuurlijk komt T.J eerst aan de beurt, en ik ben eerst gefocust op hem. Maar je moet ook aan andere dingen denken. Conor gaat niet vechten, Aldo en Holloway gaan op UFC 212 tegen elkaar vechten, dus dat betekent dat iedereen bezig is, behalve Demetrious. Hij is de beste pound-for-pound vechter, en hij is geweldig, zowel als vechter als persoon. Ik ben gecharmeerd van hem en zijn familie, maar zaken zijn zaken. Dit kon weleens een zeer groot gevecht worden, zeker voor die divisie, want het is daar een beetje middelmatig.”

Dat Garbrandt de namen van McGregor en Aldo noemt betekent maar één ding: ‘No Love’ neemt geen genoegen met één titel. Hij heeft zijn zinnen ook gezet op de titels in de vedergewicht en lichtgewicht divisies. En hij heeft er ook absoluut geen problemen mee om de vlieggewicht titel in zijn bezit te nemen:

“Ik wil ook wel tegen Jose Aldo vechten. Hij is nu de kampioen op 145 pond, en hij heeft ook al gewonnen tegen een paar teamgenoten van me. Ons kamp kent Aldo. Als het tijd is om naar 145 pond te komen, en Jose is nog kampioen, dan zou ik het geweldig vinden om tegen een andere legende te vechten.

Ik ben nog jong, 25 jaar, dus de tijd is nu goed om het een gewichtsklasse lager te proberen. Ik denk dat mijn volgende gevecht tegen Johnson moet zijn, na het gevecht met T.J natuurlijk. Ik wacht even af of Dominick Cruz nog terugkomt, maar als dat niet het geval is, ga ik achter Demetrious aan.”

Is ‘No Love’ biting off more than he can chew, zoals de Amerikanen zo mooi zeggen?

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC Kansas City Free Fight: Reis vs. Sandoval

Wilson Reis kan voorkomen dat Demetrious Johnson het record van zijn landgenoot Anderson Silva ...

Marcin Held de submission specialist nu onder contract bij de UFC!

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Marcin Held heeft eerder deze ...

UFC 211 Free Fight: Junior dos Santos vs. Stipe Miocic

In 2014 vochten de zwaargewichten voor het eerst tegen elkaar. De partij ging naar ...

UFC Fight Night 127: Werdum vs Volkov – Uitslagen

We zijn live vanuit Londen voor UFC Fight Night: Werdum vs Volkov. Zie hier ...