Demetrious Johnson
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Scrapdigest

Demetrious Johnson zal op 16 april op UFC Fight Night Kansas City zijn titel verdedigen tegen Wilson Reis. De vlieggewicht kampioen kan bij een zege het record van Anderson Silva evenaren. De Braziliaan verdedigde maar liefst 10 keer achter elkaar succesvol de middengewicht titel. Gaat het ‘Mighty Mouse‘ lukken om op gelijke hoogte met ‘The Spider’ te komen?

Maandag verscheen Johnson bij The MMA Hour en liet zich uit over een groot aantal zaken. Als eerste kwam zijn aankomende gevecht ter sprake. ‘Mighty Mouse‘ is niet verbaasd dat zijn volgende tegenstander Wilson Reis is geworden:

“De UFC gaf me meerdere data om op te vechten. Ik wilde eigenlijk op 13 mei in Dallas vechten. Maar het werd dus Kansas City, en daar ben ik ook blij om. Ik ben niet verbaasd dat ik tegen Wilson moet vechten. We zouden toch al op herhaling gaan, omdat ik de eerste keer geblesseerd raakte.”

Joseph Benavidez staat pal achter Johnson op de ranking, en er kan beargumenteerd worden dat Benavidez eigenlijk een derde titelshot verdiend. De vechter verloor al twee keer van Johnson. De kampioen zei tegenover Ariel Helwani dat Dana White dat gevecht helemaal niet ziet zitten:

“Toen ze die Ultimate Fighter show gingen doen, vond ik dat ze iedereen in het huis moesten laten. Dus het gehele vlieggewicht rooster, inclusief Joseph. Ik zei toen dat ik dacht dat Joseph iedereen zou verslaan. Hij zou daarmee zijn derde titelshot verdienen. Dana White zei toen dat hij het geweldig vond dat ik zo goed op collega’s paste, maar zei gelijk daarna dat hij dat gevecht helemaal niet nog een keer wilde zien.”

Johnson wil niet te ver vooruit kijken, maar op de vraag of hij heeft nagedacht over de eventuele locatie en plaats voor zijn recordbrekende elfde titelverdediging had hij een ambitieus antwoord:

“Als Conor tegen Floyd gaat vechten, dan wordt dat het boks main event, en daarbij komt GSP vs Michael Bisping, en ik zou dan voor het co-main event kunnen zorgen, in Las Vegas, in de T-Mobile Arena. Dat zou ik echt geweldig vinden. Het kan me niet schelen tegen wie ik vecht. Ik wil alleen dat record breken. En een grote spotlight waar ik het onder kan doen.”

Johnson deed ook nog even een boekje open over zijn vriendschap met weltergewicht kampioen Tyron Woodley. ‘The Chosen One‘ is de laatste tijd vaak in het nieuws met zijn lange tirades over onder andere racisme in MMA, en de volgens hem slechte behandeling van zijn persoon. ‘Mighty Mouse’ is de tegenpool van Woodley. De één is controversieel en niet bang om over heikele onderwerpen te praten, en de ander is welbespraakt en totaal niet confronterend.

“De eerste keer dat ik Woodley ontmoette, was ik al een groot fan. We praten vaak, en wisselen vaak ideeën met elkaar uit. We geven elkaar advies, en hij is een grote inspiratie voor mijn carrière. Hij zegt wat hij op z’n hart heeft, en ik respecteer dat. Ik respecteer zijn mening en hoe hij over dingen denkt. Ik vraag hem wel vaak of hij wel zeker weet dat hij dat wil doen.. En Tyron antwoordt dan vaak dat hij er nou eenmaal zo over voelt en dat hij het gewoon gaat zeggen.”

 

Zelf voelt de kampioen op 125 pond zich niet onheus bejegend. Hij kan wel begrip voor Woodley opbrengen, maar heeft zelf niks van een slechte behandeling aan het adres van gekleurde vechters gemerkt:

“Ik wil niet zeggen dat het een issue is. Want het is duidelijk dat ik heel goed gepromoot ben als vlieggewicht kampioen. Maar kan ik zeggen dat andere mensen voelen dat er wel een issue is? Ja, andere mensen kunnen dat inderdaad voelen. Maar ik denk niet dat Dana White ooit tegen zichzelf zei dat hij niet naar een bepaalde vechter ging kijken omdat hij gekleurd was. Ik denk echt niet dat Dana dat doet.”

Gaat Johnson afrekenen met Reis en het record van Silva evenaren?

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Who`s Next ?!? UFC 195: Lawler vs. Condit

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. ‘s-Hertogenbosch – In deze rubriek ...

Dana White: “Wat is Nate Diaz waard zonder Conor McGregor?“

Dana White laat weten dat Nate Diaz niet in de positie zit om dergelijke ...

Cain Velasquez

Cain Velasquez: “Ik wil niets liever dan mijn belt terughalen.”

Cain Velasquez heeft weer eens van zich laten horen. In een lange brief naar ...