Demetrious Johnson
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Epic MMA

Vandaag kon je op de Weekly Fight Announcements het aankomende gevecht van Demetrious Johnson en Wilson Reis vinden. De vlieggewichten gaan het main event op UFC Fight Night Kansas verzorgen. De twee zouden eerder al gaan vechten op UFC 201, echter moest ‘Mighty Mouse’ toen afhaken met een blessure.

De verdedigende kampioen, Johnson, kan bij een overwinning op gelijke hoogte komen met legende Anderson Silva. Het wordt voor Johnson immers de tiende keer dat hij zijn titel gaat verdedigen, en bij een succesvolle verdediging evenaart hij het record, dat op naam staat van ‘The Spider’. De kampioen domineert al jaren de divisie op 125 pond, en staat er op eenzame hoogte. Hij is niet voor niets op dit moment the zogeheten pound-for-pound beste vechter in de UFC.

Een klasse apart

‘Mighty Mouse’ is zoals gezegd in zijn divisie een klasse apart. Zijn laatste verloren partij dateert alweer van bijna 6 jaar geleden. Toen verloor hij in de bantamgewicht divisie van Dominick Cruz. Daarna vocht hij een draw uit met Ian McCall, en in de rematch won hij nipt van de man die ze ‘Uncle Creepy’ noemen. In zijn volgende partij tegen Joseph Benavidez kon Johnson met een overwinning de eerste vlieggewicht in de geschiedenis van de UFC noemen. En zo geschiedde. Daarna begon de lange reeks succesvolle titelverdedigingen. Vooral de overwinningen op de top 2 uit de divisie, Joseph Benavidez en Henri Cejudo, waren indrukwekkend. Benavidez werd al twee keer met een nederlaag naar huis gestuurd, en vooral de tweede partij was ontluisterend voor de number one contender. De Team Alpha Male vechter werd in de eerste ronde hard knockout geslagen, en werd alle twijfel over de dominantie van ‘Mighty Mouse’ weggenomen. Diezelfde dominantie liet hij ook zien tegen de nummer twee uit de divisie, Henri Cejudo. Opnieuw bleek de eerste ronde fataal voor de tegenstander van Johnson. Met een paar ferme knieën werd Cejudo naar de grond gebracht, waar hij verder afgemaakt kon worden door de kampioen. Johnson won zijn laatste titelgevecht tegen TUF seizoen 23 winnaar Tim Elliott. In de eerste ronde werd de kampioen aan het wankelen gebracht, en er leek een enorme verrassing in de lucht te hangen. De kampioen stelde echter orde op zaken en won het gevecht uiteindelijk op beslissing.

Nieuwste uitdager

Nu gaat Wilson Reis proberen aan die lange reeks een einde te maken. De Braziliaan, die in dezelfde gym als Dominick Cruz traint, kan met zijn sterke worstelen best een probleem gaan worden voor de verdedigende kampioen. Hij oogt ook groter dan de rest van de vlieggewichten als het gaat om spiermassa. ‘Mighty Mouse’ heeft echter geen zwakke punten en is op elk gebied meer dan gemiddeld.   Reis zou eigenlijk op UFC 201 tegen de kampioen vechten, maar Johnson raakte geblesseerd. De UFC zette de Braziliaan echter niet in de wachtkamer, maar liet de vechter nog twee maal vechten. Op UFC 201 won hij van Hector Sandoval, en zijn laatste partij won hij op UFC 208 van Ulka Sasaki. In die partij leunde hij op zijn sterke takedowns en worstelwerk, en hij liet zien over uitstekende timing te beschikken. Kan hij het Johnson moeilijk maken of zet de kampioen zijn heerschappij over de divisie voort?

Geen PPV draw

Het is overigens opmerkelijk te noemen dat de UFC de kampioen geen PPV evenement geeft. Dat kan liggen aan het feit dat ondanks de dominantie van Johnson de vechter helaas geen grote schare fans heeft, en dat de kampioen niet heel populair is. De vechter zet ook zeer zelden een grote mond op en is over het algemeen zeer respectvol tegenover zijn tegenstanders, en wilde zelfs niet reageren op de trash talk van bijvoorbeeld Henri Cejudo, die vooraf aan hun partij opperde wel even de kampioen knockout te slaan.

De kampioen verklaarde donderdag tegenover MMA Fighting:

“Mijn volgende gevecht kon weleens Anderson Silva’s record voor de meest opéénvolgende titelverdedigingen evenaren. Ik heb tegenover de media en de UFC verklaart dat ik dat gevecht graan in maart in Las Vegas wilde afwerken. Helaas moest de eerste gegadigde in februari vechten, dus moesten we het even uitstellen. Het liefst zou ik in Las Vegas willen vechten, zodat mijn familie, vrienden en fans konden meemaken hoe geschiedenis zou worden geschreven, en ik zou pogen om de een unieke prestatie neer te zetten. En ondertussen ook de nummer 1 pound-for-pound vechter in de wereld blijf. 

De volgende datum die de UFC matchmaker me gaf was 15 april in Kansas City. Ik wil niet tot juli wachten totdat er weer een kaart in Las Vegas is. Nu moeten mijn vrienden en familie wel iets verder reizen, maar Kansas City is te halen, en ik weet zeker dat er een geweldig publiek aanwezig zal zijn. Ik ben er klaar voor om dit op 15 april te doen en respect te tonen aan één van de beste vechters aller tijden door zijn record te evenaren.”

Gaat het  Johnson lukken het record te evenaren of gaat Reis voor een verrassing zorgen?

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Gegard Mousasi: ”Ik ben voor iedereen een slechte match-up.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Gegard ‘The Dreamcatcher’ Mousasi staat ...

Conor McGregor: “Precision beats power and timing beats speed”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Deze titel heb je vast ...

UFC 212: Inside the Octagon – José Aldo vs. Max Holloway

Dan Hardy en John Gooden zijn weer terug met een nieuwe editie van Inside ...

Matt Brown onthuld zelfmoordneiging na verlies

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. UFC welterweight Matt ‘The Immortal’ ...