Demian Maia UFC 211
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: Getty Images

Soms wordt de hele MMA wereld gezamenlijk op het verkeerde been gezet. Dit is het geval gebleken bij het aankomende gevecht van Demian Maia tegen Jorge Masvidal. Toen het Braziliaanse Combate bekend maakte dat het tweetal tegen elkaar zouden gaan vechten, dacht Combate dat het op UFC Fight Night Nashville plaats zou gaan vinden. De rest van de MMA mediawereld nam het bericht over. Nu is gebleken dat de twee op UFC 211 gaan vechten. Cub Swanson, die samen met Artem Lobov het main event in Nashville zou gaan verzorgen, kreeg ook lucht van de dreigende overname van Maia vs Masvidal.

Daarop besloot Cub de UFC maar eens te vragen hoe de vork in de steel zat. In zijn contract stond duidelijk dat zijn gevecht vijf rondes zou gaan duren. De UFC bevestigde snel dat dat nog steeds het plan was.

Zo langzaamaan begint UFC 211 een dijk van een kaart te worden. De twee main events zijn twee titelgevechten. Stipe Miocic zet zijn zwaargewicht titel op het spel tegen Junior Dos Santos, en Joanna Jedrzejczyk zet haar strogewicht titel op het spel tegen Jessica Andrade. Verder staat ook Fabricio Werdum vs Ben Rothwell op de kaart, en nu komt daar dus Demian Maia vs Jorge Masvidal bij. Vier werkelijk fantastische gevechten. Wat komt daar nog bij?

Maia zal moeten proberen zijn teleurstelling opzij te zetten, want Masvidal is een hele gevaarlijke tegenstander. Onlangs won Masvidal nog glorieus van Donald Cerrone, en voegde zijn naam aan het rijtje van uitdagers. Maia hoopte op een titelshot, maar zal dus even moeten wachten. Hij lijkt eieren voor zijn geld te hebben gekozen, in plaats van te wachten op een titelshot. Beide heren zullen met grote belangstelling kijken naar het gevecht van aankomende zaterdag. Weltergewicht kampioen Tyron Woodley neemt het opnieuw op tegen Stephen Thompson, en de winnaar van die partij zal met argusogen kijken naar de file die zich achter het tweetal heeft gevormd. De weltergewicht divisie is één van de zwaarste en meest competitieve divisie van de UFC. Maia, Masvidal, Condit, Lawler en de terugkerende Nick Diaz vormen een gevaarlijk vijftal, die vrijwel allemaal direct weer voor de titel kunnen gaan strijden. En ook GSP zou weleens direct in het strijdgewoel kunnen gaan mengen.

Echter is zojuist bekend geworden dat GSP tegen Michael Bisping gaat vechten. GSP kan dus van de lijst titel contenders voor de weltergewicht titel worden geschrapt. De lijst blijft echter omvangrijk. Maia heeft zes overwinningen op een rij op 170 pond geboekt, en schakelde in zijn laatste partij met groot gemak Carlos Condit uit. Met zijn kenmerkende uitmuntende BJJ skills had hij geen kind aan ‘The Natural Born Killer.’

Masvidal zal zeer scherp moeten zijn, want de Braziliaan is op de grond een klasse apart. Wie kan de ander zijn wil opdringen?  Kan Masvidal het gevecht staande houden of sleept Maia ‘Gamebred’ snel naar de grond? We zullen tot UFC 211 moeten wachten om daar achter te komen. Het evenement vindt plaats op 13 mei in Dallas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

UFC 211 Free Fight: Miocic vs. Overeem

Vier maanden nadat Stipe Miocic zijn titel won stapte hij in zijn hometown Cleveland ...