Eddie Alvarez
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: The Sun 

The MMA Hour was weer een uitzending gevuld met interessante gasten. Zo maakte onze landgenoot Alistair Overeem een verschijning in de podcast van Ariel Helwani, maar was bijvoorbeeld ook Eddie Alvarez te gast. De vechter vocht natuurlijk voor het laatst op UFC 205, waar hij zijn lichtgewicht titel aan Conor McGregor verloor. ‘The Underground King‘ wil echter zo snel mogelijk weer de octagon in stappen. In het weekend verloor UFC 209 zijn co-main event, en Alvarez was bereidt om op zeer korte termijn het gevecht tegen Tony Ferguson aan te nemen. Echter was de vechter te zwaar om dit mogelijk te maken.

Een maand geleden kwamen wij met het nieuws dat de UFC Nate Diaz een gevecht tegen Eddie Alvarez had aangeboden. Diaz weigerde het gevecht echter. Eddie Alvarez verklaarde gister dat zijn team nadrukkelijk op zoek was naar een gevecht met Diaz.

“Ik ben geschokt dat hij niet tegen me wil vechten. Hij heeft het echte geld geproefd en nu is hij veranderd.”

De twee vechters blijken een geschiedenis te hebben. Op UFC 188 in Mexico vocht Alvarez tegen de teamgenoot van Diaz, Gilbert Melendez. In de coulissen van de arena kregen de twee vechters het aan de stok, en het kwam bijna tot een vechtpartij buiten de octagon. Er is dus kwaad bloed tussen de twee, wat het volgens Alvarez des te vreemder maakt dat Diaz niet wil vechten:

“Ik dacht echt dat Nate wel tegen me wilde vechten. In Mexico heeft hij een hoop dingen gezegd. Hij staart me altijd zo vreemd aan als we elkaar tegenkomen. Ik dacht echt, als het van kwaad naar erger gaat, dat Nate zeker wel tegen me zou vechten. Ik was echt verbaasd toen ze hem een vecht overeenkomst gaven en hij er nee tegen zei. Ik dacht echt dat hij zeker tegen me zou vechten.”

De beslissing van Nate Diaz om niet tegen Alvarez te vechten kan te maken hebben met het feit dat hij op Conor McGregor wacht. Bovendien heeft Diaz al verklaard alleen voor een groot gevecht weer de kooi in te komen, en voor minder dan 20 miljoen neemt de heer Diaz de telefoon niet eens op. Alvarez kan enigszins begrijpen waarom Diaz nu niet wil vechten:

“Ik begrijp dat hij op dit moment zo denkt. Ik weet zo ongeveer wel wat hij betaald krijgt. Het is voor hem niet zo logisch om een normaal gage aan te nemen om tegen mij te vechten. Het is voor hem logischer om 10 jaar te wachten en misschien het derde gevecht met Conor te krijgen, dan tegen mij te vechten en ongeduldig te zijn. Ik begrijp het zakelijke aspect hiervan. Het is slim van hem, maar je moet op een gegeven moment weer de kooi in. Tijd tikt weg. We zullen moeten afwachten.”

Dan zal Alvarez maar genoegen moeten nemen met iemand anders. Een naam die gevallen is, is die van Dustin Poirier. Dat ziet Alvarez wel zitten. Een andere naam die gevallen is, is die van Michael Chiesa. En daar wordt Alvarez naar eigen zeggen niet warm of koud van:

“Nee. Die wil ik niet. Ik schiet helemaal niks op met dat gevecht. Ik heb verloren, en er bestaat totaal geen twijfel dat ik verloren heb. Ik wil niet zover terug gaan. Ik wil liever tegen een grote naam vechten, zoals een Nate Diaz. Iemand die gedaan heeft wat ik heb gedaan, die net zoveel  sporen heeft verdiend als ik. Iemand die tegen de gasten heeft gevochten waar ik tegen heb gevochten. Ik wil niet tegen iemand die niet tegen zulke jongens heeft gevochten.”

Het is ironisch te noemen dat Alvarez deze statement maakt, want het kon weleens zijn dat Nate Diaz precies hetzelfde denkt over Alvarez. Diaz wil een grote naam, en acht de naam van ‘The Underground King’ waarschijnlijk niet groot genoeg. Wie wordt de volgende tegenstander van Eddie Alvarez?

Het originele artikel verscheen op MMA Fighting.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Nick Diaz keert pas terug als situatie juist is

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. In een recent radio interview ...

(Vlog) UFC 208 Embedded – Aflevering 1

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. UFC 208 Embedded is een ...