Edson Barboza
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Fighting

Morgennacht staat er weer een Fight Night op het programma. Dit keer is de UFC neergestreken in de Braziliaanse stad Fortaleza. Vitor Belfort en Kelvin Gastelum staan op het main event tegenover elkaar, maar een gevecht dat weleens de aandacht kon gaan stelen is het gevecht tussen Edson Barboza en Beneil Dariush. De twee lichtgewichten staan beide in de top 10, en vooral Barboza kon met een overwinning weleens dicht in de buurt van een titelshot komen. De Braziliaan rekende in zijn twee voorgaande partijen gedecideerd af met Anthony Pettis en Gilbert Melendez. In de partijen bleek dat de schenen en voeten van Barboza als sloophamers worden gehanteerd. Pettis moest na de drie rondes met een paars been de octagon verlaten, en Melendez kon amper nog lopen na de ontmoeting met Barboza. De Braziliaan heeft ook de spectaculairste kick knockout in de UFC op zijn naam staan. In 2012 vloerde hij Terry Etim met een prachtige spinning wheel kick. Goed voor knockout van het jaar.

 

De verwoestende trappen van Barboza zijn inmiddels een handelsmerk geworden. Kan Dariush de trappen absorberen of ontwijken? De Braziliaan onderschat zijn tegenstander in ieder geval niet:

“Hij is zeker één van de beste lichtgewichten in de wereld. Het is voor mij een goede gelegenheid om weer mijn beste kant te laten zien. Ik heb net twee goede overwinningen achter de rug, en ik ben klaar voor deze partij.”

Barboza staat op dit moment op de vijfde plaats als het gaat om de lichtgewicht ranking. Toch wordt zijn naam niet vaak genoemd als het gaat over gegadigden voor de titel. En nog minder vaak wordt Barboza genoemd als het gaat om call-outs. Hebben zijn verwoestende trappen angst bij potentiële tegenstanders ingeboezemd?

“Ik weet het niet. In deze divisie kan het me niet schelen tegen wie ik vecht. Als het gevecht voor mij logisch lijkt, dan neem ik het aan. Dariush is wel een grote uitdaging. Hij is één van de beste in de wereld. Het wordt een prachtig gevecht. Ik heb hard getraind, en ben klaar voor een oorlog.”

Voor een oorlog heeft Barboza natuurlijk zijn sterkste wapens nodig. Krijgen we in de partij weer zijn kenmerkende trappen te zien? De Braziliaan wil niet teveel over zijn strijdplan kwijt, maar waarschuwt de fans om niet te veel te knipperen. Het kan namelijk zo gedaan zijn:

“Ik ben klaar om weer wat lol te trappen in de kooi. Soms probeer ik weer een spinning kick, in elk gevecht probeer ik wel iets geks. Wees er klaar voor, en knipper vooral niet teveel. Je kan namelijk een goede move of een mooie knockout missen als je knippert.”

De lichtgewicht divisie is een zogeheten murderers row, of ook wel een shark tank genoemd. Er zijn op 155 pond een hoop gevaarlijke vechters te vinden, de Braziliaan incluis. Echter is met de onzekere status van zowel Conor McGregor, Tony Ferguson en Khabib Nurmagomedov nog wel het één en ander recht te zetten. Barboza vocht al eens eerder tegen Tony Ferguson, en het werd een regelrecht bloedbad. In de tweede ronde moest de Braziliaan, inmiddels bedekt met zijn eigen bloed, zijn meerdere in ‘El Cucuy‘ erkennen. Is Barboza gebrand op revanche? Bij winst kon een rematch met Ferguson weleens tot de mogelijkheden behoren:

“Ik denk het wel. Mijn ogen zijn wel op hem gericht voor een eventuele volgende partij. Als ik win, hoop ik op hem. Ik denk dat het een perfecte volgende partij voor mij gaat worden, ik tegen Ferguson voor de interim belt. Maar ik concentreer me eerst 100% op mijn aankomende tegenstander. Voor Ferguson zou ik wel wat dingen anders doen. Een vol trainingskamp als eerste. Voor het eerste gevecht had ik maar vier weken getraind.”

Het gesprek kwam onvermijdelijk ook nog bij het onderwerp Conor McGregor en een interim titel terecht. De Braziliaan was daar kort over:

“Ik heb meer dan vijftien maal in deze divisie gevochten. Tony Ferguson heeft ook meer dan tien keer gevochten. Khabib ook. Conor heeft maar één keer gevochten in deze divisie, en hij is de kampioen! Dat is gewoon niet logisch man. Ik geef niks om Conor. Ik vind niet dat hij een echte kampioen is. De ware kampioenen zijn of Tony Ferguson, Khabib of ik!”

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Fight Announcements Recap Week 7 (2016).

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. MAASTRICHT – Ook deze week ...

Georges St-Pierre ontevreden over UFC-contract

Georges St-Pierre geeft aan dat hij niet tevreden is met zijn contract, en dat ...

Holly Holm

New York State Atletic Commission wijst beroep Holly Holm af

De New York State Athletic Commission heeft het beroep van Holly Holm afgewezen. 'The ...

(DOCUMENTAIRE) THE REEM SEIZOEN 4 – AFLEVERING 3

Alistair Overeem heeft een nieuwe aflevering van zijn documentaire The Reem uitgebracht. Hierin krijgen ...