Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Tijdens UFC 211 gaan Stipe Miocic en Junior Dos Santos uitmaken wie zich tot kampioen mag kronen in de klasse van de zwaargewichten. Stipe Miocic is de huidige titelhouder en won de titel van Fabricio Werdum door de Braziliaan knock-out te slaan. Hij verdedigde daarna zijn titel met succes tegen Alistair Overeem. Onze Nederlander wist op zijn beurt tijdens UFC 209, Mark Hunt te verslaan met zijn venijnige kniestoten en gaf na die partij meteen aan dat hij loert op een nieuw kans voor de titel.

Francis Ngannou is de grote prospect van de divisie en gaf tijdens de UFC Fight Night in Londen aan dat hij een route wil uitstippelen die hem naar een titelgevecht zal leiden. Cain Velasquez is momenteel aan het herstellen van een operatie en lijkt voorlopig niet in de octagon te verschijnen. Fabricio Werdum zou tijdens UFC 211 het gevecht aan gaan met Ben Rothwell maar het gevecht lijkt niet door te gaan omdat Rothwell verdacht wordt van het gebruik van doping. Aangezien Miocic en Dos Santos al geboekt zijn voor een titelgevecht lijkt de meest logische keus voor Francis Ngannou op dit moment Alistair Overeem te zijn.

‘’Ik wil tegen iemand vechten die mij toegang kan geven tot een titelgevecht en Alistair Overeem is zo iemand’’, aldus Ngannou. Na indrukwekkende overwinningen op Henrique, Blaydes, Milhajlovic, Hamilton en Arlovski is Ngannou dus klaar om met een top 5 vechter de octagon in te stappen. De in Kameroen geboren Ngannou is nog ongeslagen in de UFC (5-0) en maakt een verpletterende indruk tijdens al zijn optredens. De winnaar van Stipe Miocic vs Junior Dos Santos zou het kunnen opnemen tegen de winnaar van Francis Ngannou vs Alistair Overeem. Dit zou voor onze landgenoot een mooi gevecht zijn om wederom een titelgevecht af te dwingen. Voor Ngannou is dit de laatste horde die hij moet nemen op weg naar zijn titelgevecht.

Afbeeldingsresultaat voor francis ngannou wiki

Francis Ngannou is van jongs af aan een groot fan van Mike Tyson en besloot vanuit Kameroen naar Frankrijk te verhuizen om volledig voor een bokscarrière te gaan. In Kameroen leefde Ngannou een arm leven en in zijn begintijd in Frankrijk sliep Ngannou op straat. In 2013 begon hij te trainen in een Franse MMA gym en ondanks dat Ngannou eigenlijk wilde leren boksen kwam hij dus in aanraking met Mixed Martial Arts. Indrukwekkend is dat ‘’The Predator’’ pas 4 jaar bezig is met Mixed Martial Arts en nu al een buitengewoon sterke en zekere indruk maakt.

Na een belangrijke overwinning op Mark Hunt gaf Alistair Overeem al te kennen dat hij zich zo spoedig mogelijk wil melden voor een titelgevecht. De woorden van de Nederlander waren duidelijk na zijn overwinning : ‘’We ain’t done yet’’. “The Reem” houdt zich goed staande in een divisie die goed gevuld is met zwaargewichten die erg technisch en sterk zijn. Overeem die al eerder hintte op een nieuwe UFC show in Nederland zal uiteraard de Octagon in willen stappen met zijn eigen publiek om zich heen. UFC Rotterdam staat gepland voor 2 september 2017 en het zou een perfect podium kunnen zijn voor Ngannou en Overeem.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (1)

  • David Riupassa
    David Riupassa

    Maakt geen kans tegen de top 5 vechters

You May Also Like

Weekly Fight Announcements: UFC

Voormalig titeluitdagers Henry Cejudo en Wilson Reis zullen samen de octagon instappen op UFC ...

Bekijk hier de persconferentie van UFC 204: Bisping vs Henderson

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Bekijk hier de persconferentie van ...