Frankie Edgar
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Fighting 

UFC 211 heeft alles in zich om een enorm vermakelijke card te worden. Het is nog geen week geleden dat de UFC de card van nog meer vuurwerk voorzag. Het voegde namelijk het gevecht tussen Frankie Edgar en Yair Rodriguez toe. Het leidde tot een hoop ongeloof, in positieve zin welteverstaan, bij zowel fans als journalisten. En terecht. Want het gevecht is op papier absoluut geweldig te noemen. Bijna te mooi om waar te zijn. De partij kwam ook een beetje als donderslag bij een heldere hemel. Frankie Edgar was eigenlijk druk in de weer met Ricardo Lamas, en het leek erop dat die twee snel tegenover elkaar zouden komen te staan. De UFC had echter andere plannen.

Frankie Edgar verscheen op de podcast van Jon Anik en Kenny Florian en deed even een boekje open:

“Ik wilde op 13 mei vechten. Ik weet dat Ricardo Lamas op twitter me benaderde. Ik vond dat gevecht prima, maar de UFC wilde een andere richting op. Ze stelden Yair voor, en ik ben de moeilijkste niet, dus ik ging ermee akkoord. 13 mei klonk goed in mijn oren.” 

Yair Rodriguez is een zeer vervaarlijke tegenstander. Met zijn atletische trappen en bewegelijke stijl kan hij het elke tegenstander zeer moeilijk maken. Dat ondervond BJ Penn ook op zijn terugkeer. Hij werd twee rondes lang bestookt met trappen vanuit alle hoeken en bezweek in de tweede ronde aan het aanvalsgeweld van de Mexicaan. Qua matchmaking was het trouwens wel curieus te noemen dat het de legende BJ Penn aan ‘Pantera‘ koppelde. Het leek er zelfs een beetje op dat de UFC een boodschap aan Penn wilde overbrengen: je had weg moeten blijven. Penn kreeg origineel als tegenstander Denis Siver, Cole Miller en Ricardo Lamas aangeboden, maar alledrie de gevechten gingen vanwege een blessure, een USADA schorsing vanwege gebruik van een verboden infuus, en opnieuw een blessure niet door. Toen kreeg Penn Rodriguez voorgeschoteld. Fans die hoopten op een succesvolle terugkeer van BJ, kwamen van een zeer koude kermis thuis.

Nu volgt voor ‘Pantera‘ Frankie Edgar. Misschien wel zijn grootste test tot nu toe. Voor ‘The Answer‘ lijkt de stap van Lamas naar Rodriguez een stap naar beneden. Maar is dat ook zo?

“Ik weet niet of dit een groter gevecht is. Als ik afga op de reacties die ik krijg, dan lijkt dit wel een groot gevecht. Mensen willen Yair graag zien vechten en willen hem graag zien tegen iemand als ik. De reacties van de media en op mijn sociale netwerk zijn geweldig, dus misschien is dit wel een groter gevecht. Voor mij maakt het allemaal niks uit. Ik moet op 13 mei nog steeds op komen dagen en de klus klaren.”

Voor Edgar is er wel een kantlijn in het verhaal. ‘The Answer‘ schiet met een overwinning eigenlijk niet heel veel op. Hij zal niet dichter in de buurt van een titelshot komen zolang Jose Aldo de kampioen in de divisie is. Hij verloor immers al twee maal van de Braziliaan en het lijkt twijfelachtig dat hij nog een derde kans krijgt. Verliest hij, kan hij weleens gaan duikelen in de ranking en helemaal niet meer in aanmerking komen voor een titelshot. Voor Yair Rodriguez is het een win-win situatie. De Mexicaan kan met een overwinning zomaar ineens vooraan staan als het gaat om een titelshot, en kan bovendien zijn al rijzende ster nog meer glans geven. Bij een verlies is er niet zoveel voor ‘Pantera‘ aan de hand. Is de UFC bewust Frankie Edgar in een hinderlaag aan het lokken?

“Ja, dat vind ik wel een beetje. Ik zou dom zijn om niet te zien waar ze nu mee bezig zijn. Yair zit in een win-win situatie. Als hij mij verslaat, dan is dat echt goed voor hem. De UFC pusht deze prospect. En als hij verliest, dan was het omdat het toch de bedoeling niet was dat hij won. Er staat echt veel op het spel voor mij bij het gevecht tegen Yair.” 

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Anderson Silva reageert op kritiek: “Ja, ik ben de beste in de wereld.”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.Anderson Silva heeft van zich laten ...

Valentina Shevchenko: “Ik zal proberen haar zo snel mogelijk te finishen.”

Valentina Shevchenko hoopt zich te revancheren tegen Amanda Nunes op UFC 213. Vorig jaar ...

Weekly Fight Announcements: UFC

John Lineker vervangt Dominick Cruz voor een partij met Jimmie Rivera op UFC 219. ...