Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Kelvin Gastelum hoopt dat hij via Vitor Belfort grote stappen kan zetten naar een potentiële titel. De TUF-winnaar denkt na Belfort nog één gevecht nodig te hebben voor een titelgevecht. Daarnaast spreekt Gastelum uit dat hij graag teruggaat naar de weltergewicht divisie, en dat hij weet hoe hij kampioen Woodley moet verslaan.

Ondanks Belfort’s 39-jarige leeftijd geeft Gastelum aan dat de Braziliaan nu misschien wel gevaarlijker is dan ooit omdat ‘The Phenom’ met zijn rug tegen de muur staat. Belfort is het meest gevaarlijk in de eerste ronde, maar dat betekend niet dat Gastelum de partij wil eindigen in de latere rondes.

”Vitor Belfort is zeker gevaarlijk. Hij heeft twee keer achter elkaar verloren, en niemand wil drie keer achter elkaar verliezen. Dus hij staat met zijn rug tegen de muur, en als dat het geval is dan reageert je meestal op je best en op je sterkst. Ik denk dat Vitor in die situatie zit dus ik moet heel slim zijn in dit gevecht.

Ik ben van plan om er in de eerste ronde voor te gaan. Zoals je aangeeft weet iedereen dat Vitor heel gevaarlijk is in de eerste ronde, en als je naar de middengewicht divisie kijkt en wie de meeste finishes heeft in de eerste ronde, dan is dat Vitor Belfort. We zijn er klaar voor.”

Gastelum heeft de UFC veel kopzorgen bezorgd met het missen van gewicht. Iets wat hem ertoe drong om naar de middengewicht divisie te stappen. Echter hoopt de TUF-winnaar terug te keren naar de 170 pond divisie, en geeft hij aan veel geleerd te hebben van zijn misstappen in het verleden.

”Ja ik wil teruggaan naar 170 [weltergewicht] maar ik kijk na het gevecht wat mijn opties zijn. We zien wel wat er gebeurt na het gevecht. Ik moet kleine dingen aanpassen buiten mijn kamp om, kleine levensstijl veranderingen, en dat is het. Het zijn kleine details waarop ik niet lette wat me de kop kostte. Maar ik ben gegroeid en ik heb ervan geleerd dus ik ben klaar voor 170.”

Een van zijn catchweight gevechten was op UFC 183 tegen de inmiddels weltergewicht kampioen Tyron Woodley. Naast een percentage verlies van zijn salaris verloor hij ook via een split decision. Gastelum was alleen niet onder de indruk van Woodley en ook niet in zijn confrontaties met Stephen Thompson. Hij laat weten dat hij Woodley zal verslaan in een rematch.

”Ik herinner met het eerste gevecht en ik was niet onder de indruk van Woodley. Ik denk dat ik weet hoe ik hem moet verslaan. Zijn snelheid heeft me het meest verrast. Meestal ben ik sneller of net zo snel als mijn tegenstanders maar hij was iets sneller dan ik, maar buiten dat was ik niet onder de indruk. Ik denk dat ik weet hoe het moet, ook al heb ik al eens van hem verloren. Als we nog eens tegenover elkaar staan dan versla ik hem. Ik zal meer druk op hem uitoefenen. Ik was te rustig en zette geen druk zoals ik normaal doe. Ik was denk ik nerveus die dag. Ik had mijn gewicht niet gehaald en zat in het ziekenhuis en er gebeurde te veel op dat moment.”

Na een overwinning op Belfort hoopt Gastelum voor een nummer 1 uitdagers plek te vechten. Daarna hoopt hij aan het einde van het jaar voor een belt te vechten.

”Dit jaar wil ik voor de belt vechten, en daarom wil ik deze grote namen. Ik wil het gevecht dat me bij de belt brengt. Dus daar hoopt ik op. Mijn volgende gevecht moet voor de nummer 1 uitdager plek zijn en dan voor de belt aan het einde van het jaar.”

UFC Fight Night 106 Belfort vs. Gastelum, 11 maart 2017, Fortaleza, Brazilië

Main Card
Vitor Belfort vs. Kelvin Gastelum
Mauricio Rua vs. Gian Villante
Edson Barboza vs. Beneil Dariush
Jussier Formiga vs. Ray Borg
Bethe Correira vs. Marion Reneau
Alex Oliveira vs. Tim Means

Prelims
Francisco Trinaldo vs. Kevin Lee
Max Griffin vs. Sergio Moraes
Michel Prazeres vs. Joshua Burkman

Early Prelims
Rony Jason vs. Jeremy Kennedy
Rani Yahya vs. Joe Soto
Garreth McLellan vs. Paulo Borrachinha

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Waarom vecht Anthony Johnson niet tegen Jon Jones?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Het originele main event van ...

Amanda Nunes wil titel verdedigen tegen Ronda Rousey

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. De Braziliaanse Amanda ‘Lioness’ Nunes ...