Georges St-Pierre
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: USA Today

Georges St-Pierre blijft de gemoederen bezig houden. De vechter kondigde onlangs aan terug te keren naar de octagon, en wel tegen Michael Bisping. De Canadees zal voor het eerst op het middengewicht gaan vechten, maar sluit niet uit dat hij tussen drie gewichtsklassen gaat pendelen. Er is genoeg gezegd over het onrecht dat de rest van de middengewicht klasse wordt aangedaan, maar daar heeft GSP geen boodschap aan. ‘Rush‘ is enkel bezig om zijn nalatenschap tot grote hoogtes te tillen. Onlangs verklaarde hij op The MMA Hour:

“Ik loop rond op zo’n 185-190 pond. En ik ga nu op 185 pond vechten. Ik ken zelfs jongens die op 155 pond vechten, en die buiten fightcamp op een hoger gewicht rondlopen dan mij. Ik kan mogelijk in drie divisie vechten. Maar ik ben slechts teruggekomen voor één reden, en dat is dat ik graag geschiedenis wil schrijven. Ik wordt 36 jaar oud wanneer ik weer ga vechten, en alles hangt af van wat er gaat gebeuren, en hoe het gaat gebeuren.

Ik heb geen behoefte om door te vechten tot ik 40+ jaar ben. Dit worden de laatste gevechten die ik ga vechten, en ik wil ze zorgvuldig uitkiezen. Wanneer ik zorgvuldig zeg, dan bedoel ik eigenlijk dat ik de grootste gevechten mogelijk wil. De gevechten die mijn nalatenschap tot de beste aller tijden promoveren. Dat is wat ik wil doen, ik wil geschiedenis schrijven. En misschien ga ik wel falen, maar als ik faal, dan ga ik in ieder geval geen spijt hebben als ik 50 jaar oud ben.”

GSP wordt algemeen al beschouwd als de beste weltergewicht aller tijden, maar daar neemt de Canadees dus geen genoegen mee. Duidelijk is geworden dat de voormalig weltergewicht kampioen op zoek is naar meer. De status van absolute, onbetwiste nummer 1 van de wereld is voor hem het streven. Maar wie zal hij daarvoor moeten verslaan? Om te beginnen Michael Bisping. Maar daarna? Ligt een uitstapje naar lichtgewicht in het verschiet? En misschien wel een gevecht tegen Conor McGregor?

“Ik heb veel scenario’s in mijn hoofd, maar waar ik in het verleden van geleerd heb, is dat ik weleens teveel doordenk. Dat was één van de problemen die ik had toen ik vocht. Ik had zelfs problemen om de trekker over te halen omdat ik teveel doordacht. Als je te ver doordenkt, dan gebeurt het nooit op de manier zoals je wil. Dus ik laat het nu over aan de uitkomst. Wat wordt het volgende grote ding voor mij? Wie wordt de man die ik moet verslaan? 

Welke man moet ik verslaan om mijn nalatenschap tot de beste aller tijden promoveert? Wie is de man die het meeste waard is? Wat wordt mijn volgende stap, welke nog niet is voorgekomen? Dat hangt er maar vanaf. Ik weet het nog niet. We kunnen wel speculeren, maar ik weet het nog niet.”

Waar GSP zich niet aan speculatie wil wagen, doen wij dat wel voor hem. Het lijkt duidelijk dat er een plan klaarligt om terug naar de weltergewicht divisie te dalen, en misschien nog wel verder naar de lichtgewicht divisie. Het lijkt vrijwel uitgesloten dat wanneer GSP de titel op Michael Bisping verovert, hij die ook daadwerkelijk gaat verdedigen. De Engelsman wordt algemeen gezien als de minste van de top 6 op 185 pond, ondanks zijn titel.

GSP sprak nog even over de weltergewicht divisie, en dan specifiek over één man die wel op zijn admiratie kan rekenen: Demian Maia.

“Er is iemand in de weltergewicht divisie die ik zie als toekomstig kampioen. Ik kijk niet graag teveel op de zaken vooruit, maar ik denk dat op dit moment Demian Maia erg veel in huis heeft. Ik zie hem als grote bedreiging voor de titel. Ik denk dat hij gaat winnen van Jorge Masvidal, en ik denk dat hij Tyron Woodley verslaat als ze tegen elkaar gaan vechten. Hij is al wat ouder en hij is op zijn best nu. Hij heeft nu de perfecte afstelling tussen het fysieke en mentale aspect van zijn spel. Ik denk dat hij echt heel goed is in wat hij doet. Hij doet me denken aan een katana zwaard. Hij is erg scherp, en hij is zo gepolijst. Het is een hels karwei om hem nu tegen te houden.”

Delen van dit stuk kwamen uit het originele artikel van MMA Fighting.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Lyoto Machida niet tevreden met USADA

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.   Voormalig UFC light-heavyweight kampioen ...

UFC Fight Night 111 Holm vs. Correia

Na drie verliespartijen achter elkaar weet voormalig UFC kampioen Holly Holm eindelijk weer winnend ...

Weekly Fight Announcements: UFC

Stipe Miocic verdedigt op UFC 220 zijn titel tegen Francis Ngannou en kersverse onbetwiste ...