Georges St-Pierre
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

 

De plannen van GSP lijken al wat duidelijker te worden. Onlangs berichtten wij nog over de eventuele bedoelingen van de Canadees, maar nu lijkt er al wat meer duidelijkheid te zijn geschept. Georges St-Pierre wil uiteindelijk de octagon instappen met Conor McGregor.

”Rush” die op 35-jarige leeftijd terugkeert in de UFC, heeft een deal getekend voor vier gevechten. Het eerste gevecht zal zijn tegen Michael Bisping en ‘‘The Count’‘ heeft al aangegeven niet te lang op GSP te willen wachten. Georges St-Pierre kwam voor het laatst in actie op 16 november 2013 tijdens UFC 167 waarin hij Johny Hendricks op punten wist te verslaan. Na een pauze van bijna vier jaar zal de atletische Canadees dus weer zijn opwachting gaan maken in de UFC. De voormalig welterweight kampioen wil het vierde gevecht van zijn contract spectaculair invullen door tegen de Ierse superster Conor McGregor te vechten.

Afbeeldingsresultaat voor gsp

Foto: Bloody Elbow

Tegenover de camera’s van Fight Hype TV doet de bokstrainer van GSP, Freddie Roach, een boekje open over de plannen van de UFC met betrekking tot zijn leerling:

”Dana White bood ons een gevecht met Michael Bisping aan. Wij hebben hier goed over nagedacht met z’n allen en hebben daarna besloten om het gevecht te accepteren. Met de laatste van de vier gevechten van GSP zijn contract hopen we op Conor McGregor. Wij weten dat McGregor momenteel bezig is om een gevecht in te plannen met Floyd Mayweather maar zodra dat allemaal achter de rug is zie ik een gevecht tussen McGregor en GSP zeker gebeuren. Het is nou eenmaal een super gevecht waarbij het verschil in gewicht niet een doorslaggevende rol hoeft te spelen”.

Ondertussen moet er nog een datum geprikt worden voor het titelgevecht tussen Michael Bisping en GSP. Op zijn eigen podcast gaf ”The Count” aan dat hij niet te lang wil wachten op GSP en dat hij anders liever met Yoel Romero de Octagon instapt.

Volgens Bisping is het goed mogelijk om tijdens International Fight Week te vechten ( 8 juli, UFC 213, Las Vegas). Indien ”Rush” hier niet aan mee wil werken zal Bisping dus zijn pijlen gaan richten op Yoel Romero, die tot ieders verbazing zijn langverwachte titelkans niet kreeg van de UFC. Tijdens een officiële UFC persconferentie gaf GSP in het bijzijn van Bisping aan dat hij een route heeft uitgestippeld voor zijn comeback in de UFC. Over de exacte plannen wilde ”Rush’‘ nog niets kwijt omdat hij eerst Michael Bisping een lesje wil leren. Bisping was op zijn beurt glashelder naar GSP toe:

”Ik heb veel respect voor Georges maar hij moet niet denken dat ik een gemakkelijk gevecht ben voor hem. Georges is een atleet maar ik ben een echte vechter. Mijn strijdplan kent geen geheimen, iedereen weet dat ik altijd naar de knock-out zoek”.

Dana White gaf tijdens deze persconferentie aan dat hij hoopt dat het gevecht tussen Bisping en GSP plaats kan vinden tijdens International Fight Week op 8 juli. Dit zou volgens de UFC president het geval zijn als alles mee lijkt te werken. Vooralsnog is er nog geen datum geprikt voor de terugkeer van de legendarische Canadees.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

Marcin Prachnio: Een UFC-debuut met een Nederlands tintje

Marcin Prachnio maakt dit weekend zijn UFC-debuut. Wij spraken hem in voorbereiding op zijn ...

UFC 213 Free Fight: Miesha Tate vs. Amanda Nunes

Amanda Nunes stond ook vorig jaar als main event geboekt tijdens International Fight Week. ...

(Video) UFC Rotterdam: MMA Media Clinic met Overeem en Struve

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. Gisteren vond er een MMA ...

Maak kennis met: Invicta Strawweight kampioen Livia Renata Souza

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. In de stad die een ...