Michael Bisping en GSP
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Foto: MMA Mania / USA Today

Gisteren was een event volle dag voor de UFC. Het verloor het co-main event  voor UFC 209, toen Khabib Nurmagomedov door de gevolgen van de weightcut niet op streefgewicht kon komen, en de weegschaal niet eens haalde. Echter stond er ook nog een persconferentie ingepland waar Georges St-Pierre en Michael Bisping hun aankomende gevecht konden promoten. En dat deden ze. Het verbale vuurwerk vloog al snel in de rondte, met vooral de Brit in een hoofdrol, een rol die hem duidelijk wel ligt.

‘The Count’ kwam a la Conor McGregor wel te laat op de persconferentie, en Dana White was not amused. De mondige Engelsman probeerde het nog wel goed te praten, maar werd door White snel op zijn plaats gezet: “Iedereen geeft er wel degelijk een fuck om dat je te laat bent, ga nu onmiddellijk zitten.”

Georges St-Pierre heeft nooit bekend gestaan om zijn grote mond en zijn trash talk. Michael Bisping heeft echter wel vaker met dat bijltje gehakt, en ging frontaal in de aanval. Bisping klonk alsof hij een nacht had doorgehaald en dat was GSP natuurlijk niet ontgaan. De Canadees vuurde als eerste:

“Ik denk dat Vegas jou in zijn greep heeft gekregen vannacht.”

Natuurlijk vuurde de Engelsman gelijk terug:

“Dat maakt geen reet uit want ik ga jou in mijn greep krijgen, dus hou lekker je smoel.”

Het vuur is snel opgestookt, en Bisping speelt zijn rol meer dan uitstekend. De middengewicht kampioen is geen vreemde op het gebied van een gevecht op te hypen, en deed dat gisteravond dan ook met verve. Het leidde tot verbazende vijandigheden tussen de twee. Michael Bisping ging vrolijk door met beschimpen:

“Je bent een weltergewicht! Ik ben een middengewicht. Ik kan niet wachten tot ik tegenover je sta. Ga eens staan en kijk eens naar mijn postuur, en kijk dan naar die van jou. Ga toch terug naar Canada!”

St-Pierre was niet onder de indruk van de openingssalvo van ‘The Count‘ en vuurde natuurlijk terug. De Canadees zei:

“Dat is het enige voordeel dat je hebt. Dat is echt alles. De rest is in mijn voordeel.”

Maar Bisping bleef maar doorrammen en kwam met de volgende reactie:

“Oh, meen je dat nou? Wat dacht je van lengte? Reikwijdte? Mijn knappe kop? Mijn accent? De jab, de trap, alles. Moet je eens luisteren Georges. Toen jij weg was, omdat je zo bang was dat iedereen aan de dope zat, was ik man genoeg om tegen zulke gasten te vechten. Jij bent ‘m gesmeerd. Weet ik veel wat je aan het doen was, misschien was je aliens aan het zoeken of zo. Het kan niemand een reet schelen waar je was en wat je aan het doen was. De sport is nu anders. Het spel is uit voor jou.”

‘Rush’ liet zich echter niet intimideren en besloot zelf ook maar eens wat plaagstootjes uit te delen:

“Ik denk dat je nu je mond moet houden. Je zet jezelf echt voor lul. Ben je nog steeds dronken of zo? Ben je nog dronken? Wat is er toch aan de hand met jou? Je stemt klinkt raar, wat is er gebeurd met jou? Heb je misschien toch te veel klappen gehad?”

Het hilarische antwoord van de Engelsman kwam onmiddellijk en deed velen in de zaal lachen:

“Hey Georges, Ik kan de hele nacht gaan zitten zuipen en dan nog steeds jou verslaan. ik ga niet eens trainen. Moet je nou eens naar jezelf kijken, klein kaboutertje. En waarom ligt de focus ineens op mij, omdat ik dronken ben? Wat heeft dat er nou mee te maken. Ik ben al heel mijn leven dronken. Dana kan dat beamen. Maakt dat dit gevecht anders? Wat maakt het in godsnaam uit? Ik ben verdomme Engels. Ik ben in Vegas. Ik hoef niet te vechten. Wanneer wil jij eigenlijk vechten? Want ik vecht nu al tegen je, klootzak. Dat is het grote verschil tussen jou en mij.”

GSP was opnieuw niet geïntimideerd maar kon de Engelsman op zijn eigen manier van repliek bedienen. Bisping noemde de Canadees geen vechter, maar een atleet. Iets wat de vechter al veel vaker te horen heeft gekregen:

“Ik zou zo graag willen dat Bisping met iets anders kwam dan al die andere gasten waar ik tegen gevochten heb. ‘Je bent slechts een atleet, je bent geen vechter’. Mijn pad in MMA is meer dan legendarisch. Ik heb grote obstakels overwonnen. Ik heb mijn ware hart laten zien, en dat is waarom ik nu terug ben gekomen. Ik ben geen makkelijk doelwit en mijn pad is eervol.”

Echter was de laatste salvo voor Bisping. In het kleine half uurtje dat de Engelsman aan het woord was kreeg hij veel mensen warm voor het gevecht. Hij trok als laatst de motivatie van GSP om voor hem te kiezen in twijfel:

“Ik heb respect voor je dat je terug kwam, maar ik weet waarom je mij koos. Je denkt dat ik een makkelijk gevecht ben. Dat dacht Anderson Silva ook, en Luke Rockhold dacht dat ook toen ik hem in de eerste ronde knockout sloeg. En elke keer bewees ik dat ze het ongelijk hadden. En deze gast, zogenaamd de beste vechter ooit, wilde niet tegen Anderson Silva vechten, maar komt uit pensioen om tegen mij te vechten? Nou, wat een geweldige vechter zeg.”

Bisping wilde ook nog even anders kwijt. Hij is ervan overtuigd dat hij het gevecht met GSP heelhuids zal doorkomen, en heeft Dana White beloofd 6 weken na het gevecht tegen Yoel Romero te gaan vechten. Gaat het Bisping lukken om zijn belofte waar te maken?

Het originele artikel verscheen op MMA Fighting.

 

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
  • Show Comments (0)

You May Also Like

(Video) Deel 4 van: The Evolution of Punk: Cult of Personality

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. In december 2014 kondigde voormalig ...

TUF 24 aflevering 5 “Novo União vs American Top Team”

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins. We zijn alweer aangekomen aan ...

UFC 211 Free Fight: Joanna Jedrzejczyk vs. Jessica Penne

Joanna Jedrzejczyk zal haar titel voor de vijfde keer verdedigen. Ditmaal zal de Braziliaan ...

UFC 216 Free Fight: Jake Matthews vs. Kevin Lee

Kevin Lee won zijn laatste vijf partijen en staat nu voor zijn grootste uitdaging ...